Obilasci Londona i čuvena ulica Whitehall

Dok se pripremamo za još jedno uzbudljivo jezičko letovanje, nastavljamo da evociramo uspomene iz Londona kroz priče i putopise naših saradnika i polaznika jezičke mreže. Posebna je privilegija da je jedan od naših glavnih partnera čuveni putopisac Rik Stivs (Rick Steves). Njegove priče i video zapisi krase najpoznatije medije širom sveta, a ove nedelje Rik nas vodi u šetnju fascinantnom londonskom ulicom Vajthol (Whitehall).

Obilasci Londona, Čerčilove ratne odaje, Churchill War Rooms, Verbalisti

Bogata britanska istorija oseća se u svakom uglu te ulice. Našu pažnju odmah su privukle tajne sobe Vinstona Čerčila (Churchill War Rooms) u kojima se kuvala i vodila ratna strategija. Nakon pobede u Drugom svetskom ratu sobe su decenijama bile zatvorene, ali su nedavno kompletno renovirane i otvorene za javnost. Verbalisti koji su pohađali program My LONDON iskoristili su prvu priliku da zavire u Čerčilove tajne odaje i bar na kratko osete duh prošlih vremena.

Ako ćete sami ili zajedno sa jezičkom mrežom ovog leta krenuti u osvajanje Londona ili ste prosto zaljubljenik u istoriju, toplo preporučujemo da pogledate Rikov video prilog koji donosimo u nastavku, uživajte 🙂

_

Whitehall Street samo je jedna od stanica u našem osvajačkom pohodu Londona. Za kompletno iskustvo upišite ovde jezičko putovanje My LONDON ili kliknite na link u nastavku:

My LONDON, jezičko putovanje (16+), ST GILES COLLEGE

Mi u jezičkoj mreži verujemo da nije dovoljno samo ponuditi kurs stranog jezika. Trudimo se da našim polaznicima i čitaocima pružimo jedinstveno iskustvo i učenje jezika učinimo zabavnim. Jezička putovanja koja izvodimo dugi niz godina u Londonu, Oksfordu, Liverpulu, Dablinu, Rimu i drugim atraktivnim destinacijama sveta predstavljaju osnovu prepoznatljivosti Verbalista. Naši programi pružaju brojne mogućnosti da upoznate specifičnosti različitih kultura i gradova, dok su pažljivo isplanirane vannastavne aktivnosti (sport, društvene igre i ekskurzije) idealna prilika da govorite strani jezik, steknete neophodno jezičko samopouzdanje i sklopite dragocena prijateljstva.

Verbalists language travel is about embracing the journey and realizing that life is a trip, so let’s take one!

Svideo vam se današnji tekst 🙂 Pozivamo vas onda da se prijavite u dnu strane (u njenom donjem desnom uglu) na besplatan bilten jezičke mreže. Obećavamo odličnu zabavu a bićete i u toku sa najnovijim dešavanjima, edukativnim trendovima i popustima u jezičkoj mreži.

Save

Imate komentar ili pitanje?