Kursevi španskog jezika u Valensiji

Kursevi spanskog jezika u Spaniji, Valencia

Kursevi španskog u Madridu na moru….najbolji su tokom cele godine 🙂

Dok slušate špansku gitaru i ispijate tinto de verano šaljete nam fotografije koje ste upravo napravili iz takozvanog Madrida na moru.

Drago vam je da ste poslušali naš savet i za učenje španskog izabrali Valensiju, prestonicu arhitekture Santjaga Kalatrave, grad nauke i umetnosti, vatrenih navijača voljenog kluba i „vlasnicu“ jednog od najlepšh evropskih parkova u nekadašnjem koritu reke Turije.

Zahvaljujući predivnoj mediteranskoj klimi i brojnim kulturnim sadržajima, Valensija predstavlja idealnu jezičku destinaciju tokom cele godine. Pogledajte u nastavku detalje programa i foto galerije koje smo pripremili.

Škola

Španski u Valensiji - restaurirana palata u kojoj se nalazi škola IH Valencia
Španski u Valensiji – restaurirana palata u kojoj se nalazi škola IH Valencia (kliknite na foto za uvećan prikaz)

Jezička mreža Verbalisti ekskluzivno zastupa u jugoistočnoj Evropi jednu od najboljih škola u Španiji – koledž INTERNATIONAL HOUSE VALENCIA koji je deo International House World Organisation (IHWO), mreže visoko kvalitetnih škola sa tradicijom dugom skoro 60 godina. IHWO garantuje najviše standarde kvaliteta i inovacije u nastavi stranih jezika i edukaciji predavača i pridruženi je član Evropske asocijacije kvalitetnih jezičkih škola (EAQUALS).

International House Valencia akreditovana je i od strane:

  • Instituto Sevantes – Najveća institucija u svetu posvećena nastavi španskog jezika, prisutna u 86 svetskih gradova
  • IALC – Međunarodno udruženje jezičkih centara
  • CSN – Akreditacija Vlade Švedske u domenu visokog obrazovanja

Škola se nalazi u centru starog grada u okviru potpuno modernizovane palate (Palacio de los Fernández de Córdova) stare preko 150 godina. Prostire se na ukupno 2100m2. Sve učionice (ukupno 28) su svetle, klimatizovane i imaju interaktivne pametne table. Studentima su na raspolaganju biblioteka, kompjuteri i besplatan WiFi u svim prostorijama škole.

Slobodno vreme između i posle časova najčešće se provodi u predivnom dvorištu gde se nalazi školski kafić ili na prostranim terasama sa kojih se pruža pogled na Katedralu, ostatke arapskih zidina iz 11. veka, a sve u modernom gradskom ruhu.

Zgrada škole španskog jezika u Valensiji - Espanole
Verbalisti ekskluzivno zastupaju školu IH Valencia u jugoistočnoj Evropi

Ovaj deo Valensije poznat je pod imenom El Carmen, a ulica Caballeros gde je smeštena škola, pored veoma bogate kulturne i istorijske ponude, pruža i sjajan noćni život i mnogo mesta za provod i uživanje.

Nastavni kadar čine profesori izvorni govornici španskog jezika. Koriste se savremene nastavne metode koje čine nastavu zanimljivom i zabavnom. Svi profesori prolaze kroz kontinuirano usavršavanje u skladu sa propisima IHWO-a. Učesvuju u svim vannastavnim aktivnostima i podstiču aktivno korišćenje španskog jezika u realnim situacijama.

Student mix – programe škole IH Valencia najčešće pohađaju studenti iz Evrope (94% od ukupnog broja).

Photos

Fascinantno zdanje škole pogledajte u nastavku u foto galeriji koju smo pripremili dok smo bili u redovnoj poseti:

Nastava (za uzrast 16 i više godina)

Idealni uslovi za učenje španskog - IH Valencia
Idealni uslovi za učenje španskog – fantastične učionice škole (kliknite na foto za uvećan prikaz)

U ponudi su kursevi španskog jezika različitog intenziteta u internacionalnim razredima koji imaju između 6 i 10 polaznika. Rad u manjim grupama stavlja akcenat na ličnu angažovanost svakog polaznika i postizanju što boljih rezultatata u kratkom vremenskom periodu. Polaznici konstantno govore španski, proširuju fond reči i grade neophodno samopouzudanje.

Prvog dana polaže se dijagnostički test nakon čega se ispitanici upućuju u razrede odgovarajućeg nivoa.

Kursevi španskog mogu se upisati u sledećim varijantama:

  • Standardni – 20 časova opšteg španskog
  • Intenzivni 25 – 20 časova opšteg španskog + 5 časova posvećenih samo konverzaciji
  • Intenzivni plus 25  – 20 časova opšteg španskog + 5 individualnih časova
  • Superintenzivni 30 – 20 časova opšteg španskog jezika + 5 časova posvećenih samo konverzaciji + 5 individualnih

Nastava se oganizuje svakog ponedeljka u mesecu za sve nivoe osim za apsolutne početnike, koji programe počinju svakog drugog ponedeljka u mesecu. Tokom visoke sezone i apsolutnim početnicima je omogućeno da počnu program svakog ponedeljka u mesecu. Čas traje 55 minuta.

Intenzivni i superintenzivni kursevi španskog
Intenzivni i superintenzivni kursevi španskog uključuju i pet 1-na-1 časova nedeljno

Na kursu poslovnog španskog jezika polaznici se osposobljavaju za primenu stečenog znanja u konkretnim situacijama iz različitih sfera poslovanja. Nastava obuhvata 25 časova nedeljno (20 časova opšteg + 5 časova poslovnog španskog), a možete birati prepodnevne (09:30 – 14:30) ili poslepodnevne (13:30 – 18:30) termine. Dvadeset časova opšteg španskog jezika realizuje se u grupama od najviše 10 studenata, dok se pet usko specijalizovanih časova odvija u manjim grupama (maksimalno 4 studenta). Ovakav pristup omogućuje lakše savladavanje neophodnih jezičkih veština za uspešno poslovanje na španskom jeziku. U visokoj sezoni (jul, avgust i septembar) program počinje svakog ponedeljka u mesecu, dok je u ostalom periodu tokom godine upis svakog drugog ponedeljka u mesecu. Neophodni nivo znanja za pohađanje kursa poslovnog španskog jezika je B1.

Škola organizuje i pripremne kurseve za polaganje ispita DELE (Diploma španskog kao stranog jezika). DELE diplome su jedine međunarodno priznate diplome koje pružaju mogućnost da potvrdite znanje španskog jezika bilo u sistemu školstva ili univerzitetskim, profesionalnim ili ličnim okvirima.

Program traje od 1 do 4 nedelje. Sastoji se od 20 časova nedeljno koji se izvode u prepodnevnim ili poslepodnevnim časovima u zavisnosti od opredeljenosti i raspoloživosti mesta u samoj školi.. Datumi početka programa u 2024. su: 18/03, 22/04, 17/06, 23/09, 28/10.

Škola IH Valencia je registrovan centar za testiranje, pa je polaganje moguće u samoj školi. Datumi polaganja DELE ispita u 2024: 12/04, 18/05, 12/07, 18/10, 23/11.

Smeštaj

Porodica

Smeštaj u porodici preporučuje se studentima koji žele u potpunosti da osete španski način života, tradiciju i navike. Porodice su pažljivo birane od strane koledža i sve ispunjavaju stroge standarde IHWO. Maksimalna udaljenost porodica od škole je 25 minuta prevozom. Smeštaj u jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama je na bazi noćenja s doručkom uz mogućnost doplate na nedeljnom nivou za polupansion 35€ a za pun pansion 55€. Porodica obezbeđuje posteljinu i peškire a čišćenje se obavlja jednom nedeljno. Većina porodica omogućuje besplatan pristup internetu.

Studentski stanovi

Smestaj u studentskim stanovima u Valensiji

Studenti dele stanove sa tri ili četiri polaznika iz škole. Boravak je na bazi noćenja u jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama. Svi stanovi imaju opremljenu kuhinju, zajedničku dnevnu sobu sa TV-om, mašinu za pranje veša, peglu i besplatan pristup internetu. Škola obezbeđuje posteljinu dok studenti donose sopstvene peškire. Održavanje zajedničkih prostorija obavlja se jednom u dve nedelje, dok su polaznici u obavezi da vode računa o čistoći svojih soba. Stanovi su udaljeni do 25 minuta prevozom od škole.

Rezidencija u univerzitetskom kampusu

Letnja rezidencija, Valensija

Rezidencija poseduje jednokrevetne i dvokrevetne sobe (samo u slučaju upisa dva polaznika zajedno) sa privatnim kupatilima. Udaljena je 25 minuta prevozom od škole. Boravak je na bazi noćenja dok se uz nedeljnu doplatu možete opredeliti za opciju sa doručkom (40€), polupansiona (70€) ili punog pansiona (95€). Zajedničke prostorije podrezumevaju kuhinju, mali kafić, restoran i TV salu. Besplatan WiFi dostupan je u svim prostorijama. Čišćenje se obavlja jednom nedeljno, a rezidencija obezbeđuju posteljinu i peškire. Ovaj smeštaj je na raspolaganju studentima uzrasta 16 i više godina.

Rezidencija u centru (tokom letnjih meseci)

Na raspolaganju su jednokrevetne sobe sa privatnim kupatilima. Rezidencija je udaljena desetak minuta hoda od škole. Boravak je na bazi noćenja. Zajedničke prostorije podrezumevaju kuhinju, mali restoran i TV salu. Besplatan WiFi dostupan je u svim prostorijama. Čišćenje se obavlja jednom nedeljno, a rezidencija obezbeđuju posteljinu i peškire. Da biste boravili u ovoj rezidenciji morate biti punoletni.

Rezidencija La Nave

Smeštaj u Valencsiji, rezidencija La Nave, Verbalisti

Locirana je u mirnoj pešačkoj zoni najboljeg kraja u Valensiji, između starog grada i glavne šoping zone. Do škole vam treba samo 12 minuta peške, šetnjom kroz stari grad. Rezidencija raspolaže sa jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama sa privatnim kupatilom ili kupatilom koje dele dve sobe. U cenovniku su iskazane cene jednokrevetnih soba sa privatnim kupatilom, dok cene drugih opcija dostavljamo pošto dobijemo konkretan upit koji možete preuzeti ovde. Na raspolaganju su zajednička kuhinja, dnevna soba, praonica veša i terasa, kao i bežični internet. Sve sobe imaju klima uređaje. Rezidencija obezbeđuje posteljinu i peškire koji se menjaju jednom nedeljno prilikom čišćenja sobe. Ovaj smeštaj namenjen je punoletnim polaznicima.

Rezidencija Gran Via

Smeštaj u Valencsiji, rezidencija Gran Via, Verbalisti

Radi se o smeštaju u modernističkoj zgradi koja se nalazi pored Gran Via. Ova rezidencija udaljena je od škole 20 minuta peške. U ponudi su jednokrevetne i dvokrevetne sobe sa privatnim kupatilima, a u cenovniku je data opcija jednokrevetne sobe. Na raspolaganju su zajednička kuhinja, dnevna soba, praonica veša i terasa, kao i bežični internet. Zajedničke prostorije su klimatizovane. Rezidencija obezbeđuje posteljinu i peškire koji se menjaju jednom nedeljno prilikom čišćenja sobe. Smeštaj je namenjen punoletnim polaznicima.

Studio apartmani

studio apartmani

Smeštaj u klimatizovanim jednokrevetnim ili dvokrevetnim (samo ako dva polaznika putuju zajedno) studio apartmanima organizovan je na bazi noćenja. Studentima je na raspolaganju potpuno opremljena kuhinja, mašina za veš i besplatan pristup internetu. Škola obezbeđuje posteljinu i peškire a čišćenje zajedničkih prostiruja obavlja se jednom nedeljno. Apartmani su udaljeni najviše 20 minuta hoda od škole.

Napomena: Za opcije smeštaja stanova i apartmana polaznik po dolasku ostavlja školi depozit od 100€ koji se vraća poslednjeg dana ukoliko nije pričinjena nikakva materijalna šteta i sva kućna pravila su ispoštovana. Pojedine smeštajne opcije uključuju doplate za njihovo korišćenje u visokoj sezoni (iskazane u cenoviku u nastavku).

Slobodno vreme i vannastavne aktivnosti

Pored redovnih časova španskog jezika, škola organizuje raznovrsne aktivnosti i ekskurzije tokom kojih polaznici upoznaju špansku kulturu i običaje, stiču nove prijatelje i zabavljaju se. Veliki broj ovih aktivnosti je besplatan, a ostale su dostupne uz doplatu na licu mesta.

Primer aktivnosti koje su uključene u cenu:

  • Obilazak grada
  • Tapas veče
  • Poseta muzeju umetnosti
  • Odbojka na plaži
  • Čas spremanja paelje
  • BBQ žurka
  • Španska kultura – predavanje
  • Biciklistička tura kroz grad
Brzo učenje španskog uz omiljenu aktivnost naših studenata - časovi kuvanja
Brzo učenje španskog uz omiljenu aktivnost naših studenata – časovi kuvanja

Moderna ahitektura grada nauke i umetnosti savršeno je uklopljena sa fontanama i parkom koji ga okružuju. U okviru ovog nesvakidašnjeg kompleksa nalazi se i najveći akvarijum u Evropi u kome je smešteno zadivljujućih 500 životinjskih vrsta sa 45000 jedinki. Akvarijum dva puta dnevno posetiocima priušti i nezaboravne predstave sa delfinima, vaše je samo da se raspitate za termin.

Put do prelepih zelenih površina vodi niz stepenice u nekadašnje rečno korito. Naime, nakon velike poplave krajem pedesetih godina prošlog veka reka Turija je izmeštena iz gradskog jezgra, a na njenom mestu je predivni park, ponos Valensije i jedan od najlepših u Evropi.

Šetnja parkom vodi do gradskog jezgra u kome se prepliću raznovrsni arhitektonski stilovi i epohe a jedna od krivudavih ulica je put do centralne gradske pijace. Kroz živahan razgovor sa ljubaznim stanovništvom susrećete se sa španskim ritmom života i ponosni ste što ste omiljeno voće kupili govoreći tečno španski, bez početne neprijatnosti i straha od greške.

Uživaćete u pikniku i odbojci na plaži, paellla i tapas večerima, časovima plesa, poseti bioskopu, obilascima grada i šopingu.

Cenovnik i datumi

Polazak, odnosno dolazak u smeštaj je nedeljom, a povratak, odnosno izlazak iz smeštaja je subotom. Nastava počinje ponedeljkom.

2024 CENE, KURSEVI ŠPANSKOG JEZIKA – IH VALENCIA (uzrast 16+ god)
SMEŠTAJPROGRAMBroj časova nedeljnoDVE nedelje TRI nedelje ČETIRI nedelje DVANAEST nedelja
PORODICA jednokrevetna soba, boravak na bazi noćenja sa doručkom Standardni201005145519054905
Intenzivni251095159020854905
Intenzivni Plus25 (20+5 indiv. časova)1385202526654905
Superintenzivni30 (25+5 indiv. časova)1475216028454905
Poslovni251095159020854905
DELE302165
SMEŠTAJPROGRAMBroj časova nedeljnoDVE nedelje TRI nedelje ČETIRI nedelje DVANAEST nedelja
STUDENTSKI STAN jednokrevetna soba, boravak na bazi noćenja Standardni20905130517054305
Intenzivni25995144018854305
Intenzivni Plus25 (20+5 indiv. časova)1285187524654305
Superintenzivni30 (25+5 indiv. časova)1375201026454305
Poslovni25995144018854305
DELE301965
SMEŠTAJPROGRAMBroj časova nedeljnoDVE nedelje TRI nedelje ČETIRI nedelje DVANAEST nedelja
REZIDENCIJA U UNIVERZITETSKOM KAMPUSU jednokrevetna soba sa privatnim kupatilom, boravak na bazi noćenjaStandardni201135165021655685
Intenzivni251225178523455685
Intenzivni Plus25 (20+5 indiv. časova)1515222029255685
Superintenzivni30 (25+5 indiv. časova)1605235531055685
Poslovni251225178523455685
DELE302425
SMEŠTAJPROGRAMBroj časova nedeljnoDVE nedelje TRI nedelje ČETIRI nedelje DVANAEST nedelja
LETNJA REZIDENCIJA U CENTRU jednokrevetna soba sa privatnim kupatilom, boravak na bazi noćenja Standardni201255183024056405
Intenzivni251345196525856405
Intenzivni Plus25 (20+5 indiv. časova)1635240031656405
Superintenzivni30 (25+5 indiv. časova)1725253533456405
Poslovni251345196525856405
DELE302665
SMEŠTAJPROGRAMBroj časova nedeljnoDVE nedelje TRI nedelje ČETIRI nedelje DVANAEST nedelja
REZIDENCIJE LA NAVE i GRAN VIA jednokrevetna soba sa privatnim kupatilom, boravak na bazi noćenja Standardni201155168022055805
Intenzivni251245181523855805
Intenzivni Plus25 (20+5 indiv. časova)1535225029655805
Superintenzivni30 (25+5 indiv. časova)1625238531455805
Poslovni251245181523855805
DELE302465
SMEŠTAJPROGRAMBroj časova nedeljnoDVE nedelje TRI nedelje ČETIRI nedelje DVANAEST nedelja
STUDIO APARTMAN jednokrevetna soba, boravak na bazi noćenjaStandardni20995144018854845
Intenzivni251085157520654845
Intenzivni Plus25 (20+5 indiv. časova)1375201026454845
Superintenzivni30 (25+5 indiv. časova)1465214528254845
Poslovni251085157520654845
DELE302145

* Dodatno noćenje košta 60 evra. Sve cene date su u evrima

Napomena: Polaznici ostvaruju dodatne uštede jer ne snose troškove kursnih razlika. Sva plaćanja vrše se u valuti zemlje u kojoj se nalazi koledž koji organizuje i izvodi jezičko obrazovanje a na račun kompanije PRODIREKT LLC koja je ovlašćeni predstavnik i u pojedinim slučajevima ekskluzivni regionalni zastupnik stranih koledža i univerziteta u jugoistočnoj Evropi.

U cenu je uključeno

Odabrani kurs španskog jezika sa odgovarajućim nedeljnim fondom časova, udžbenik i nastavni material, smeštaj, 3 vannastavnih aktivnosti nedeljno, dijagnostički test na početku kursa i sertifikat po završenom kursu.

U cenu nije uključeno

Troškovi registracije od 50€, avionski prevoz sa pripadajućim taksama, povratni aerodromski transfer i putno-zdravstveno osiguranje.

Foto i video galerija

Škole jezika u Španiji – IH Valencia

Kursevi španskog u Valensiji i škole jezika u Španiji – imate pitanje, želite detaljnije informacije? Kontaktirajte nas ili pošaljite svoj komentar/pitanje popunjavanjem formulara u nastavku:

Kontakt formular


Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe to get the latest posts to your email.

Imate komentar ili pitanje?

Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading