Kursevi engleskog jezika u Brajtonu

Kursevi engleskog jezika u Brajtonu – Londonu kraj mora

Godinama Brajton, na manje od sat vremena vožnje do Londona, a na pjenu od mora, privlači turiste i studente iz celog sveta. Trend porasta broja polaznika koji žele da usavršavaju engleski u Brajtonu umesto u Londonu posebno je pojačan poslednjih desetak godina sa sve skupljim troškovima boravka u britanskoj prestonici.

Brajton (Brighton)

Brajton i brajtonska plaža

Nazivaju ga “Londonom kraj mora” (London by the sea). Indijci se ponose Tadž Mahalom, a stanovnici Brajtona svojim “Kraljevskim paviljonom”, koga i sami Britanci ponekad vole da usporede sa svetskim čudom u Indiji. Živahan, kosmopolitskog ambijenta, domaćin je mnogih kulturnih dešavanja i omiljena letnja turistička destinacija Britanaca. Brajton je i univerzitetski grad otvorenog srca, idealan za šoping, koncerte, šetnje duž obale mora, kulturna razgledanja i zabavu, zadovoljavajući i najzahtevnije gastronome i najneumornije noćne ptice.

Škola

moderna skola engleskog jezika kings u brajtonu verbalisti

Od samog osnivanja 1980. godine Kings Education poseduje akreditaciju Britanskog saveta, što je nesumnjiva garancija kvaliteta. Jezička mreža, kao vodeća obrazovna i međunarodno akreditovana organizacija, vodi strogo računa da koledži sa kojima sarađuje u domenu školovanja poseduju iskustvo, stručnost i visoke ocene od nezavisnih regulatornih tela kada je u pitanju bezbednost i rad sa mladima.

Čak 14 letnjih kampova za mlade obrazovne grupe Kings koji se nalaze u Velikoj Britaniji i SAD svake godine redovno prolazi detaljne inspekcije britanskih i američkih kontrolnih tela sa najvišim ocenama. Akreditacije i rezultate inspekcija možete pogledati ovde.

ucionica u skoli jezika kings u brajtonu

Uslovi za učenje druženje i odmor na novom kampusu su izvanredni a bezbednost na najvišem nivou, naročito ako se ima u vidu da smeštajni kapaciteti pripadaju školi i nalaze se u okviru nje. Kings Brighton poseduje učionice opremljene najsavremenijim učilima i interaktivnim belim pametnim tablama, kompjutersku laboratoriju, amfiteatar, restoran i bogatu biblioteku. Pristup internetu je besplatan.

Kampus se nalazi u živopisnom području London Road, samo nekoliko minuta hoda od glavne železničke stanice i centralne šoping zone North Laine. Ova brajtonska četvrt posebno je omiljena među studentima jer obiluje sadržajima za zabavu i druženje. Takođe, u ovom delu nalazi se i najstariji bioskop u Velikoj Britaniji (koji i dalje radi), a smešten je u pozorištu vojvode od Jorka.  Lokaciju škole pogledajte ovde.

Svi profesori su univerzitetski obrazovani, sa specijalizacijama Univerziteta u Kembridžu (CELTA, DELTA). Jezička mreža Verbalisti ekskluzivno zastupa Kings u regionu jugoistočne Evrope i ta uspešna saradnja traje više od 10 godina.

Nastava

U ponudi su kursevi opšteg i poslovnog engleskog jezika različitog intenziteta. Namenjeni su polaznicima uzrasta 16 i više godina i rad se odvija u grupama od najviše 15 polaznika.

Standardni kurs engleskog

druc5beenje posle c48dasova brighton pier

Kurs je namenjen onima koji žele da usavrše znanje engleskog jezika, ali i da imaju dovoljno slobodnog vremena za obilaske, druženje i upoznavanje Brajtona i okoline. Realizuje se kroz 20 prepodnevnih nedeljnih časova a početak je svakog ponedeljka u mesecu bez obzira na nivo znanja.

Intenzivni kurs engleskog

Izvodi se sa fondom od 28 časova nedeljno, a cilj je da se omogući polaznicima da tečno progovore engleski u najkraćem mogućem roku. Predstavlja kombinaciju standardnog kursa (20 časova nedeljno) i specijalističkog programa namenjenog određenim interesovanjima i potrebama studenata (8 časova nedeljno). Akcenat je na razvijanju jezičkih veština potrebnim za rad i snalaženje u realnim situacijama na studijama ili na poslu. Nastava se odvija u periodu od 09:00-15:00 svakoga dana prema sledećem rasporedu:

brighton language college na plac5bei

09:00-10:30 – Opšti engleski
10:30-11:00 – Pauza
11:00-12:30 – Opšti engleski
12:30-13:30 – Pauza za ručak
13:30-15:00 – Specijalistički program

U zavisnosti od broja mesta i nivoa znanja možete se opredeliti za različite specijalističke programe – one na kojima se vežba fluentnost i komunikacija ili poslovni engleski ili priprema za polaganje stručnih ispita na engleskom ili priprema za studije u inostranstvu.

Pripremni programi za polaganje ispita IELTS

Ukoliko je vaše znanje engleskog jezika na srednjem nivou (Intermediate/B1), možete se opredeliti za pripremni kurs za polaganje IELTS ispita jer je Kings koledž licenciran IELTS testing centar i verovatno najbolja škola za izvođenje pripremnih programa za polaganje IELTS ispita. Svi predavači na ovom kursu su licencirani IELTS ispitivači.

Na casu engleskog u Brightonu Verbalisti

IELTS je jedan od najcenjenijih i najtraženijih testova engleskog jezika za studiranje i rad u svetu. Kada je u pitanju visoko obrazovanje, većina univerziteta zahteva IELTS rezultat od 6.0 – 6.5 za diplomske, i 6.5 – 7.0 za postdiplomske studije

U KINGS školi u Brajtonu obavlja se pripremni program u trajanju od najmanje 2 nedelje sa fondom od 28 časova nedeljno. Izvodi se kroz 20 časova opšteg engleskog nedeljno i osam časova namenjenih specijalnoj obuci i strategiji kako uspešno položiti test. Posebna pažnja usmerena je na to kako pravilno razumeti šta se od vas traži, planiranje odgovora, efikasnost u zadatom vremenskom okviru i simuliranje samog ispita.

Početak održavanja ovog kursa je svakog ponedeljka. IELTS test se posebno zakazuje i on košta oko 190£.

Vannastavne aktivnosti

Kao grad koga nazivaju „London kraj mora“, Brajton ima zavidan društveni kalendar. Koledž prilagođava ponudu aktivnosti u zavisnosti od perioda školovanja i raznovrsnih, sezonskih kulturnih događanja u gradu.

Druženje posle časova, Brighton Pier

Predlažemo razgledanje Kraljevskog paviljona i muzeja a tokom popodneva klizanje u zimskim mesecima. Možete probati i časove joge koji su veoma popularni među studentima na univerzitetima u Brajtonu. Za one koji su u potrazi za adrenalinom i podizanjem energije, tu su časovi flamenka ili nove vrste zumbe praćene afričkim ritmovima.

Brajton ne oskudeva ni u ponudi u oblasti gastronomije koja dokazuje da britanska kuhinja ima izvrsne specijalitete i to po više nego pristupačnim cenama. Nije slučajno ovaj grad proglašen za glavni grad gastronomije u Velikoj Britaniji. Brighton & Hove, region u kome se nalazi Brajton, ima najviše restorana u celoj zemlji, gde na svakih na svakih 250 ljudi dolazi jedan restoran. Ukoliko dobar obrok volite da propratite i ponekom zdravicom, na raspolaganju vam je izvanredna ponuda kafića, barova i klubova.

U centru se nalaze i bioskopi, koncertna sala u kojoj nastupaju brojni svetski muzičari, kao i pozorište i klub komičara koji preporučujemo da obavezno posetite radi provere znanja i razumevanja engleskog (humora)!

Vreva Londona zove a vikendi su kao poručeni za razgledanje glavnog grada do koga se lako i brzo stiže direktnom voznom linijom kroz prelepi engleski ruralni pejzaž. A sledeći vikend, roštilj i odbojka na najposećenijoj plaži u Engleskoj… raznolikosti Brajtona nema kraja…

Smeštaj

Na raspolaganju su tri opcije – studentska rezidencija u samoj školi KINGS, zatim smeštaj u obližnjoj univerzitetskoj rezidenciji i porodični smeštaj.

REZIDENCIJE

KINGS – Moderna školska rezidencija u okviru kampusa

jednokrevetna soba sa privatnim kupatilom kings brighton
Prostrane i svetle jednokrevetne spavaće sobe sa privatnim kupatilom nalaze se u samoj školi

Sve sobe su jednokrevetne sobe sa privatnim kupatilom. Posteljina je obezbeđena i menja se jednom nedeljno kada se obavlja i čišćenje. Peškire treba poneti od kuće. Studenti mogu koristiti i TV salu koja se nalazi u zajedničkim prostorijama. Na raspolaganju su i mašine za pranje veša. Besplatni bežični internet dostupan je u celoj rezidenciji.

Rezidencija je pod 24-časovnim nadzorom.

Boravak je na bazi polupansiona, a obroci se služe u školskom restoranu. Doplata za ručak je 45£ nedeljno.

‼️ Važna napomena: Škola poseduje samo 60 soba. Jezička mreža Verbalisti ima jedan manji broj soba rezervisan samo za svoje polaznike zato preporučujemo što raniji upis.

Phoenix Halls rezidencija

Letnja studentska rezidencija Phoenix Halls namenjena je punoletnim polaznicima i nalazi se u okviru Brajtonskog univerziteta i to na samo tri minuta peške od škole KINGS. Sve sobe su jednokrevetne sa privatnim kupatilom.

Phoenix Halls rezidencija, Verbalisti

Studentima je na raspolaganju prostrana, moderno opremljena, zajednička kuhinja kao i TV sala. Besplatan WiFi dostupan je u svim prostorijama rezidencije. Posteljina je obezbeđena i menja se jednom nedeljno kada se obavlja i čišćenje. Peškire je potrebno poneti od kuće. Mašine za pranje i sušenje veša dostupne su uz minimalnu doplatu.

Boravak je na bazi noćenja. Doplata za doručak iznosi 32£, a za polupansion (doručak i večera) 100 funti nedeljno. Obroci se služe u restoranu škole KINGS.

U odnosu na raspoloživost mesta, za ovaj veoma aktraktivan studentski smeštaj možete se opredeliti između 30. juna i 11. avgusta (kraj boravka).

Adresa rezicencije je Southover Street Brighton BN2 9WJ, a lokaciju možete videti klikom ovde.

PORODICA

Smeštaj u pažjivo biranim i kontrolisanim porodicama u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama rezervisan je za studente koji žele da na pravi način dožive britanski stil života. Posteljina i peškiri menjaju se takođe jednom nedeljno, a imaju i besplatan pristup internetu. Porodice se nalaze u blizini škole. Boravak je u jednokrevetnim sobama na bazi polupansiona.

Cenovnik i datumi programa

Svi programi počinju ponedeljkom, a u smeštaj se dolazi i napušta nedeljom.

2024 CENE – KURSEVI ENGLESKOG JEZIKA U BRAJTONU (u £)
SMEŠTAJPROGRAM (tip kursa + aktivnosti+izleti)Broj časovaDVE nedelje TRI nedelje ČETIRI nedelje
Školska rezidencija (u okviru kampusa), jednokrevetna soba sa privatnim kupatilom, boravak na bazi polupansiona Standardni kurs20173525353335
Intenzivni kurs28189527753655
Priprema za IELTS28189527753655
Phoenix Hall letnja rezidencija, jednokrevetna soba sa privatnim kupatilom, boravak na bazi noćenjaStandardni kurs20144521002755
Intenzivni kurs28160523403075
Priprema za IELTS28160523403075
Porodica, jednokrevetna soba, boravak na bazi polupansionaStandardni kurs20132519202515
Intenzivni kurs28148521602835
Priprema za IELTS28148521602835

*Cene su date u funtama.

Pomoć oko prijave za britansku vizu, odnosno uslugu viziranja, jezička mreža Verbalisti svojim polaznicima nikad ne naplaćuje.

Napomena: Ostvarujete dodatne uštede jer ne snosite troškove kursnih razlika. Sva plaćanja vrše se u valuti zemlje u kojoj se nalazi koledž koji organizuje i izvodi jezičko obrazovanje a na račun kompanije PRODIREKT LLC koja je ovlašćeni predstavnik i u većini slučajeva ekskluzivni regionalni zastupnik stranih koledža i univerziteta u jugoistočnoj Evropi.

U cenu je uključeno

U cenu su uključeni odgovarajući kurs engleskog jezika, administrativni troškovi upisa i rezervacije smeštaja, smeštaj (porodica ili rezidencija), dijagnostički test i sertifikat po završenom programu, besplatan pristup internetu.

U cenu nije uključeno

Troškovi registracije u iznosu od 50£, avio-karta i aerodromski transferi, vannastavne aktivnosti koje koledž već ne nudi besplatno, gradski prevoz u Brajtonu, hrana i džeparac.

Najbolje skole jezika

Zavidne međunarodne akreditacije obrazovne grupe PRODIREKT i jezičke mreže Verbalisti (Verbalists Education & Language Network) pogledajte ovde.

Foto i video galerija

ŠKOLA ENGLESKOG KINGS BRIGHTON

Kako izgleda jedan dan u školi engleskog jezika KINGS Brighton

Kursevi engleskog jezika u Brajtonu – želite detaljnije informacije? Kontaktirajte nas ili pošaljite svoj komentar/pitanje popunjavanjem formulara u nastavku:

Kontakt formular


Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe to get the latest posts to your email.

Imate komentar ili pitanje?

Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading