Najbolja škola fudbala, Manchester City Academy

Learn English playing beautiful football – škola fudbala MANCHESTER CITY

Kada kažete Mančester mnogi prvo pomisle na „najvažniju sporednu stvar na svetu“. Taj grad na severu Engleske postao je odavno sinonim za fudbal jer iz njega potiču dva legendarna fudbalska kluba i vodeća sportska brenda u svetu – Manchester United i Manchester City. Veličanstveni Manchester City poziva te da zaigraš fudbal i učiš engleski u srcu Etihadovog stadiona i sportskog kompleksa i sigurno najboljem fudbalskom kampu za mlade u svetu!


Skola fudbala i engleskog jezika Manchester City namenjena uzrastu 9 do 17 godina, Verbalisti
Ostvari “plavi san” – MANCHESTER CITY škola fudbala (klikni na foto za uvećan prikaz)

Pre deset godina jezička mreža Verbalisti dovela je legendarni Manchester United na Balkan a od pre osam godina polaznici jezičke mreže mogu da ostvare i „plavi san“.

🏆🥇 Dobijeno ekskluzivno pravo da zastupamo i slavni Manchester City u Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj, BiH, Makedoniji i Sloveniji vredno je priznanje ali i prilika da ljuto fudbalsko rivalstvo „crvenih“ i „plavih“ na terenu preselimo i u sportsko-jezičke radionice.

⚽️ Upiši najprestižniju školu fudbala i kreni stopama Jovetića, Džeka, Kolarova, Kompanyija, Silve ili nekog drugog slavnog igrača Mančester sitija 🙂 i pokaži nam “Who could you become?

Manchester City škola fudbala – program

Skola fudbala i jezika Manchester City, Verbalisti

Manchester City Football Academy program namenjen je polaznicima, dečacima i devojčicama, uzrasta 9 do 17 godina. Škola je otvorena za upis svih nivoa znanja engleskog jezika i fudbalskih veština jer se polaznici razvrstavaju u grupe prema polu, uzrastu i jezičko-fudbalskim sposobnostima. Kamp se održava u prolećnom terminu (mart-april), kao i tokom jula i avgusta u super modernom kompleksu akademije City Football u Mančesteru.

Prilika da igras fudbal u jednom od najboljih klubova na svetu, Manchester City i Verbalisti

Raznovrsni jednonedeljni i dvonedeljni programi daju ti priliku da živiš životom najslavnijih fudbalera današnjice. Treniramo na terenima koje koristi prvi tim Man City-a. Tokom tematskih radionica učimo o fudbalskim strategijama i taktikama, pravilnoj ishrani i veštom izražavanju u medijskim nastupima baš kao što to radi prvi tim…i sve to, naravno, na engleskom.

Posle dana provedenog na terenu i u učionici sledi odmor, zatim zabava, takmičenje u kvizovima i filmske večeri. Druženje sa vršnjacima iz celog sveta je dragoceno – na taj način svakodnevno vežbamo engleski i stičemo drugare za ceo život. Kada se vratimo kući uzbudljive doživljaje sa fudbalskog kampa prepričavamo sa porodicom i društvom dok s ponosom gledamo na diplomu akademije Manchester City okačenu na zidu i prisećamo se tog nezaboravnog i jedinstvenog iskustva 🙂

Iskustvo koje se zauvek pamti, skole fudbala i jezika u Engleskoj

Škola

Fudbalska akademija Manchester City, Patrick Vieira and George Osborne sa polaznicima, Verbalisti
Prestižne fudbalske akademije – Manchester City

Školu fudbala i jezika izvodi British Study Centres (BSC) sa klubom Manchester City. BSC je jedna od najvećih britanskih grupacija za obrazovanje mladih a od njihovih brojnih međunarodnih akreditacija izdvajamo one koje su dodeljene od strane British Councila i britanske organizacije English UK; iste akreditacije poseduje i jezička mreža Verbalisti.

Važno je napomenuti da je BSC dobio i akreditaciju od organizacije Young Learner English UK koja je specijalizovana za kontrolu rada škola i agenata, kao i kvaliteta obrazovnih programa u Velikoj Britaniji koji se odnose na mlade uzrasta između 7 i 17 godina. Između ostalog, Young Learner English UK sprovodi visoke standarde u pogledu bezbednosti, dobrobiti i zaštiti dece, sprovodeći strogu politiku kontrole zapošljavanja osoblja u školama i koledžima.

Program engleskog jezika akreditovan je od strane Britanskog saveta i Evropske asocijacije kvalitetnih jezičkih škola (EAQUALS) dok svi predavači poseduju CELTA sertifikaciju.

Fudbalski kamp za decu uzrasta 7-17 godina, Manchester City, Verbalisti

Treninzi i nastava

polaznici jezicke mreze verbalisti fudbalski kamp manchester city

Trenira se 15 ili 30 sati nedeljno u zavisnosti od tipa programa i to pod nadzorom profesionalnih Manchester City Football Academy trenera, koji primenjuju originalnu metodologiju i filozofiju Man City kluba. Fokus je podjednako raspoređen na individualno učenje fudbalskih veština i kolektivnu igru. Forma igrača je veoma bitna, pa su kondicione vežbe i vežbe za povećanje snage sastavni deo treninga.

Pravilna ishrana takođe je važna i podučava se u okviru radionica koje su sastavni deo jezičkog programa. Zanimljiva i interaktivna nastava engleskog jezika obuhvata i druge oblasti, poput analize utakmica, tenhika i taktike na terenu, kao i razvijanje komunikacionih sposobnosti sa saigračima i medijima. Iako nastava uključuje 15 sati nedeljno, engleski jezik usvaja se i koristi svakodnevno i intenzivno tokom celog programa.

U večernjim satima organizovane su raznovrsne društvene aktivnosti pod nadzorom trenera i nastavnika, a vikendi su predviđeni za izlete i posete znamenitostima.

Interaktivna nastava i ucenje engleskog u ucionici i na terenu, skola fudbala Manchester City

Nastava u Konel koledžu

Dan počinje i završava se kratkim timskim sastankom u koledžu Konel (Connell College). Koledž se nalazi u okviru kompleksa za trening i služi za aktivnosti van terena (medijski centar i učionice za rad) i ručak sa društvom. Tokom cele godine omladinski i seniorski timovi Man City-a koriste medijski centar i svlačionice koledža koje vode pravo na teren. S obzirom da i polaznici škole fudbala i jezika imaju ekskluzivno pravo korišćenja Konel prostorija i Etihadovog kampusa nikad se ne zna čije poznato lice ćete sresti 🙂

Kapiten Vincent Kompany sa polaznicima škole fudbala
Fudbalski kampovi koji ostaju zauvek u sećanju – Kapiten Cityija Vincent Kompany sa polaznicima škole fudbala

Škola svakog dana organizuje prevoz privatnim autobusima između rezidencije i koledža koji traje 20 minuta.

Ekskurzije i vannastavne aktivnosti

Ekskurzije i izleti zavise od datuma pohađanja kampa i vremenskih prilika. Naš omiljen izlet je poseta gradu Jorku i čuvenim jorškim tamnicama – interaktivnom muzeju i „najstrašnijoj“ atrakciji u ovom regionu.

U zavisnosti od vremenske prognoze, imamo priliku da odemo i do zabavnog parka Blackpool Pleasure Beach u primorskom gradu Blackpool. Ipak, ceo ovaj program ne bi bio potpun bez posete mestu koje je obeležilo karijere velikih zvezda kao što su Kolarov, Nastasić, Nasri, Silva, Sagna… da, da, očekujte privatnu turu čuvenog Etihad stadiona Mančester sitija! Ne propuštamo ni obilazak Nacionalnog muzeja fudbala u Mančesteru i šoping u radnji Man City Store.

Sve ekskurzije, izleti i vannastavne aktivnosti uključeni su u cenu programa.

Smeštaj

moderna jednokrevetna soba c5a1kola fudbala i jezika man cityverbalisti

Odličan smeštaj nalazi se u modernoj i bezbednoj rezidenciji univerzitetskog kampusa Salford.

Polaznici borave u jednokrevetnim komfornim sobama sa većim krevetima, pisaćim stolom i privatnim kupatilom. WiFi u sobi je besplatan. Posteljinu obezbeđuje rezidencija, a peškire za bazen i kupanje neophodno je poneti od kuće. Na raspolaganju je i perionica (radi se o samouslužnom servisu ali ako zatreba uvek je na raspolaganju pomoć osoblja smeštaja). Rezidencija obiluje dodatnim zajedničkim prostorijama za odmor i druženje; zatim tu je i bazen, sportki tereni, bioskopska sala, televizijska sala, prostorije za razne društvene igre. Svetla u sobama se gase u 23:00.

Udaljenost rezidencije od Etihad kampusa je 20 minuta vožnje, a svakodnevni transport polaznika odvija se privatnim autobusima Man City fudbalske akademije i pod nadzorom njenog osoblja. Kampus je pod 24-časovnim nadzorom.

Ishrana je na bazi punog pansiona (doručak, ručak i večera – tri topla obroka). Doručak i večera služe se u samom kampusu, dok su ručak i užina rezervisani za restoran koji se nalazi u Etihad kompleksu. Tokom vikend eksurzija polaznici dobijaju lanč paket.

FOOTBALL & ENGLISH PROGRAMI – primer dvonedeljnog rasporeda nastave, treninga i aktivnosti

Skola fudbala i engleskog jezika Manchester City, dvonedeljni program, Verbalisti
kliknite na sliku za uvećan prikaz

PERFORMANCE & DEVELOPMENT PROGRAMI (BEZ ČASOVA ENGLESKOG) – primer rasporeda treninga i aktivnosti tokom jednog dana

Manchester City Academy - Performance Program_One week timetable

Termini i cene u 2024. godini

man city boys camp verbalists

Svi programi izvode se u modernom kompleksu Manchester City Football akademije (čuveni Etihad Campus) u Mančesteru

Programi Performance Program (14-17 god) i Development Program (9-13 god) koji sadrže samo fudbalsku komponentu (bez časova engleskog), uključuju 30 sati rada sa Man City trenerima na terenu i u učionici.

‼️ Da bi polaznik mogao da pohađa programe Performance i Development bez kursa engleskog kao sastavne programske komponente njegovo poznavanje engleskog mora da bude na B1/Intermediate (srednjem) nivou.

Programi Football & English, pored fudbalske komponente (15 sati), uključuju i časove engleskog, traju dve ili tri nedelje i održavaju se u letnjim terminima. Namenjeni su polaznicima svih jezičkih i fudbalskih nivoa, uzrasta od 9 do 17 godina.

‼️ Važno: Dolazak u kamp je nedeljom, a smeštaj se napušta petkom. Moguće je kamp produžiti za jednu noć uz doplatu od 100 funti ili za jedan viked uz doplatu od 330£.

1. FOOTBALL DEVELOPMENT PROGRAM, 9-13 godina

Dužina: 1 nedelja (5 noćenja)
Starost: 9-13 godina
Datumi: 01, 8, 15, 22. and 29. juli, and 05, 12. and 19. avgust
Cena: 2.170£ (2.115£ + 55£ Man City registracija)

2. FOOTBALL PERFORMANCE PROGRAM, 14-17 YEARS

Dužina: 1 nedelja (5 noćenja)
Starost: 14-17 godina
Datumi: 01, 8, 15, 22. and 29. juli, and 05, 12. and 19. avgust
Cena: 2.170£ (2.115£ + 55£ Man City registracija)

3. FOOTBALL & ENGLISH PROGRAM FOR BOYS, 9-17 YEARS

Dužina: 2 nedelje (12 noćenja)
Starost: 14-17 godina
Datumi: 01, 8, 15, 22. and 29. juli, and 05. avgust
Cena: 4.285£ (4.230£ + 55£ Man City registracija)

4. FOOTBALL & ENGLISH PROGRAM FOR JUNIORS, 9-13 YEARS

Dužina: 1 nedelja (5 noćenja)
Starost: 9-13 godina
Datumi: 15. and 29. juli
Cena: 2.170£ (2.115£ + 55£ Man City registracija)

5. FOOTBALL & ENGLISH PROGRAM + DEVELOPMENT PROGRAM FOR JUNIORS, 9-13 YEARS

Dužina: 2 nedelje (12 noćenja)
Starost: 9-13 godina
Datum: 29. juli
Cena: 4.285£ (4.230£ + 55£ Man City registracija)

6. FOOTBALL & ENGLISH PROGRAM + DEVELOPMENT PROGRAM FOR JUNIORS, 9-13 YEARS

Dužina: 3 nedelje (19 noćenja)
Starost: 9-13 godina
Datumi: 01. and 15. juli
Cena: 6.400£ (6.345£ + 55£ Man City registracija)

7. FOOTBALL & ENGLISH PROGRAM + PERFORMANCE PROGRAM FOR BOYS, 14-17 YEARS

Dužina: 3 nedelje (19 noćenja)
Starost: 14-17 godina
Datumi: 01, 15. and 29. juli
Cena: 6.400£ (6.345£ + 55£ Man City registracija)

‼️ Važno: Programi u trajanju od 3 nedelje (19 noćenja) uključuju: u prvoj i drugoj nedelji 15 sati engleskog + 15 sati treninga, a u trećoj nedelji 15 sati treninga + 15 sati fudbalskih radionica.


✅  UPIS BEZ RIZIKA – Polaznik može da odustane ili odloži pohađanje programa bez naplate standardnih troškova sve do 6 nedelja pre početka programa. Na ovaj način možete da iskoristite velike povoljnosti promocija bez ikakvog rizika.

Na cenu programa treba dodati i povratni aerodromski transfer u iznosu od 110£. Rezervaciju mesta moguće je izvršiti i uplatom depozita (30% od ukupne vrednosti programa), s tim da celokupan iznos koštanja programa mora biti izmiren najkasnije 60 dana pre početka fudbalskog kampa.

Po dolasku svaki polaznik ostavlja depozit za slučaj pričinjene štete (60£) koji se vraća po napuštanju smeštaja.

Na početku programa dobija na poklon od Akademije Man City i firme Nike – po dva originalna dresa i lične stvari za trening.

Fudbalska akademija i medijski centar, Manchester City Football Academy
Zanimljiva i interaktivna nastava – priprema za medijske nastupe (kliknite na foto za uvećan prikaz)

✅ Akreditovani, izvorni fudbalski kampovi ⚽

Važna napomena: pri izboru i oceni sadržaja, cene i kvaliteta sportsko-jezičkih kampova za mlade veoma je bitno napraviti razliku između akreditovanih, izvornih škola prestižnih klubova i sportskih brendova s jedne strane i nelicenciranih kampova koje nude razne škole jezika s druge strane.

Izuzetno stroga kontrola od strane vodećih svetskih klubova u pogledu kvaliteta rada i bezbednosti, zatim provera licenci i sertifikacije trenera, predavača i vannastavnog osoblja više nego opravdava nešto višu cenu i zahtevniji proces upisa koji primenjuju originalni sportski kampovi poput Manchester Cityija.

U cenu je uključeno

Savršeni zatvoreni i otvoreni tereni za trening
Savršeni zatvoreni i otvoreni tereni za trening

Kurs engleskog jezika (za program Football + English), fudbalski kamp, veći deo sportske opreme, smeštaj, ishrana na bazi punog pansiona, privatan dnevni prevoz, organizovane ekskurzije i vannastavne aktivnosti, nastavni materijal, svečana dodela nagrada na čuvenom stadionu Etihad, sertifikat po završetku programa, kao i 24-časovni nadzor osoblja škole.

U cenu nije uključeno

PRODIREKT registracija (50£), avionski prevoz, aerodromski transferi, aerodromska pratnja (za mlađe od 15 god) i putno osiguranje.

Aerodromski transfer od aerodroma u Mančesteru do smeštaja, i obratno u povratku, iznosi 110£ i izvodi se u pratnji i pod nadzorom školskog osoblja. Ovo je cena za školski transfer koji se deli sa drugim polaznicima. Britanski vizni režim nalaže da sva maloletna lica koja ne putuju u pratnji roditelja/staraoca moraju da koriste aerodromski transfer organizovan od strane škole ili kompanije Prodirekt (jezičke mreže Verbalisti) kao ovlašćenog predstavnika škole.

Briga o mladim fudbalerima je uvek prisutna, Verbalisti

Usluga aerodromske pratnje (Unaccompanied minor service)kada je u pitanju avionski prevoz dece mlađe od 12 godina zakon nalaže obaveznu kupovinu ove usluge kod svih avio kompanija koje učestvuju u prevozu putnika.

Roditelj ili zakonski staratelj potpisuje poseban obrazac pod nazivom Uputstvo za prevoz dece bez pratnje (eng. Handling advise for UM) kojim se regulišu uslovi za prevoz deteta bez pratnje. U navedenom obrascu obavezno se evidentira lice koje prati i čeka dete (ime, adresa, telefon, broj pasoša).

Za vreme boravka na aerodromu, kao i trajanja leta, dete je pod stalnim nadzorom osoblja avio kompanije. Ovu uslugu avio kompanije naplaćuju oko 50 evra po letu, a škola uslugu čekanja i praćenja na aerodromu dodatnih 120 funti. Usluga aerodromske pratnje može biti kupljena i za decu stariju od 12 godina ali u tom slučaju nije zakonski obavezna.

Najbolje fudbalske akademije, Man City, Verbalisti

Iako su fudbalski kampovi Mančester sitija individualnog karaktera i ne podrazumevaju uslugu pratioca grupe, polaznici su zbrinuti tokom celog programa – 24-časovni nadzor obezbeđen je od dolaska na mančesterski aerodrom, tokom boravka, pa sve do momenta kada se polaznik ukrca na avion u povratku.

Prijava-upis

Broj mesta je strogo ograničen, pa s obzirom na veliku popularnost Manchester City fudbalske akademije u svetu, uslove upisa i plaćanja, kao i dužinu vizne procedure, toplo preporučujemo što raniji upis.

Molimo vas da popunjenu i potpisanu prijavu i opšte uslove pošaljete na info@prodirekt.net

prodirekt prijava

Preuzmite prijavu
(kliknite na sličicu PRIJAVA)

PRODIREKT Opsti uslovi

Preuzmite opšte uslove
(kliknite na sličicu OPŠTI USLOVI)

Važna napomena: podnošenje PRODIREKT prijave ni u kom slučaju ne obezbeđuje mesto na programu, niti zainteresovanog obavezuje na upis nekog kursa. Program je moguće rezervisati samo nakon potpisivanja ugovora s koledžom i uplate depozita, odnosno celog iznosa programa.

🥇 PRODIREKT LLC je ovlašćeni i ekskluzivni zastupnik Manchester City škole fudbala i jezika u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Makedoniji i Sloveniji.

Najbolje skole jezika

Jezička mreža Verbalisti svoje međunarodne akreditacije u obrazovanju i visok kvalitet usluga opravdava strogim kriterijumima pri selekciji škola koje organizuju zimske i letnje kampove stranih jezika u inostranstvu. Za najmlađe članove jezičke mreže biramo programe koje reallizuju međunarodno akreditovani edukatori čiji je kvalitet u samom vrhu i nad kojima Verbalisti vrše stalni nadzor i kontrolu.

Zavidne međunarodne akreditacije obrazovne grupe PRODIREKT i jezičke mreže Verbalisti (Verbalists Education & Language Network) pogledajte ovde.

Foto i video galerija

U nastavku donosimo video priloge o školi jezika i fudbalskoj akademiji Manchester City.

YOU ARE INVITED! ⚽

Manchester City škola fudbala u Engleskoj – imate pitanje ili želite da se prijavite? Kontaktirajte nas ili pošaljite svoj komentar/pitanje popunjavanjem formulara u nastavku:

Kontakt formular


Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe to get the latest posts to your email.

Imate komentar ili pitanje?

Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading