Od narednog leta kazna za turiranje motora u Londonu, pogledajte zašto

Superautomobili u Londonu

Arapi transportuju supersportske automobile u London
Qatar Airways nudi usluge prevoza automobila u Kataru, do aerodroma u Londonu a u avion može da stane do 31 automobil

Tokom leta London preplave luksuzni superautomobil od kojih mnogi stižu iz arapskih zemalja bogatih naftom. Vlasnici ovih vozila plaćaju i preko 25.000 evra za transport automobila avionom, iako se u britanskoj prestonici često zadrže samo po nekoliko dana.

I dok zaljubljenici u supersportske automobile uživaju u reskom zvuku moćnih mašina Lamborghinija, Ferrarija, Aston Martina, koji “demonstriraju silu” ulicama Londona, obični ljudi koji žive u obližnjim stambenim zgradama ne mogu da žive od buke motora. Ipak, stvari se menjaju s obzirom da su lokalne vlasti Kensingtona i Čelsija nedavno odlučile da stanu na put turiranju motora. Tako će se ubuduće odredbe Zakona o zaštiti javnog prostora u Londonu primenjivati i na vozače automobila koji uznemiravaju građane “prekomernim nivoom buke”. Za kršenje ovog zakona predviđena je novčana kazna od 1.000 funti (oko 1.400 evra).

Međutim, ako se zna da su za turiranje motora u najvećem broju slučajeva odgovorni stranci koji tokom leta dolaze u London zbog provoda – postavlja se pitanje da li će ih novčana kazna sprečiti da to rade.

Imate komentar ili pitanje?