Letnja škola jezika na engleskoj rivijeri

Letnja škola jezika u Bornmutu sa jezičkom mrežom Verbalisti

Letnja škola jezika u Bornmutu za uzrast 14-17 godina

Jezička mreža Verbalisti dugi niz godina uspešno izvodi letnje jezičke kampove u Oksfordu i Bornmutu sa koledžom Kings. I narednog leta možete izabrati jednu od te dve popularne destinacije; u nastavku predstavljamo program na Engleskoj rivijeri 🙂

Bornmut (Bournemouth)

Bornmut – sunčani studentski grad, ušuškan je na samo dva sata vožnje od Londona. Krasi ga 11km duga peščana plaža nagrađena prestižnom “plavom zastavicom“- međunarodnom oznakom za plažu izuzetne lepote i čistoće. Prelepi zeleni i zabavni parkovi i bašte doprinose posebnosti ovog relativno mladog grada na engleskoj obali (osnovan je početkom XX veka).

Bezbednost, uređenost, prijatna klima sa velikim brojem sunčanih dana kao i činjenica da upravo ovde žive Englezi koji se najviše smeju, učinili su da se prošle godine preko 17.000 studenata upiše na univerzitet u Bornmutu, a da se svakog leta oko 20.000 polaznika iz celog sveta opredeli da upravo ovde unapređuje znanje engleskog jezika.

Škola

Jedna od dve školske grade i sportski tereni
Jedna od dve školske grade između kojih se nalaze sportski tereni

Kings Education osnovan je 1980. godine i već na samom početku dobio je akreditaciju Britanskog saveta, što je svojevrsna garancija njegovog kvaliteta. Svi profesori su univerzitetski obrazovani, sertifikovani IELTS ispitivači sa specijalizacijama Univerziteta u Kembridžu (CELTA, DELTA).

Škola u Bornmutu poseduje čak 42 izvanredno opremljene učionice sa belim interaktivnim tablama, 2 kompjuterske jezičke laboratorije, amfiteatar, dva restorana, mini bioskop i bogatu biblioteku sa besplatnim pristupom internetu. Pored dve elegantne zgrade u kojima se održava nastava, studentima su na raspolaganju i tereni za košarku i odbojku u okviru kampusa. Okružen lepo uređenim vrtovima i travnjacima, koledž je svega desetak minuta hoda udaljen od smeštaja, kao i od centra grada i peščane plaže.

Učenici letnje škole jezika verbalista na aerodromu sa pratiocem grupe
Programi jezičke mreže Verbalisti “Engleski za decu” izvode se sa vodećim i akreditovanim školama jezika u svetu

Jezička mreža, kao međunarodno akreditovana organizacija, vodi strogo računa da koledži sa kojima sarađuje u domenu školovanja maloletnih polaznika poseduju iskustvo, stručnost i visoke ocene od nezavisnih regulatornih tela kada je u pitanju bezbednost i rad sa mladima. Kings Education izdvojio se u tom smislu od brojnih škola u Engleskoj i formirao posebnu edukativnu grupu Kings Summer, specijalizovanu za rad sa maloletnim polaznicima uzrasta 12-17 godina.

Kings Summer spada u najveće edukativne organizacije tog tipa. Čak 14 letnjih kampova za mlade koji se nalaze u Velikoj Britaniji i SAD svake godine redovno prolazi detaljne inspekcije britanskih i američkih kontrolnih tela sa najvišim ocenama. Akreditacije i rezultate inspekcija možete pogledati ovde.

Nastava, smeštaj i slobodno vreme

Nastava se odvija u prepodnevnim ili poslepodnevnim časovima, u internacionalnim razredima s najviše 15 polaznika u grupi. Prvog dana svi polaznici polažu dijagnostički test, nakon čega se upućuju u razrede odgovarajućeg nivoa. Nastavni program koji se realizuje kroz 20 časova engleskog jezika nedeljno uključuje vežbe konverzacije kroz igranje uloga (role play) i diskusije, kao i vežbe slušanja i čitanja.

Letnja škola jezika u Bornmutu, program EXPERIENCE BOURNEMOUTH - Primer rasporeda časova i aktivnosti, Verbalisti
Letnja škola jezika, program EXPERIENCE BOURNEMOUTH – Primer rasporeda časova i vannastavnih aktivnosti po nedeljama (kliknite na sliku za uvećan prikaz)

Smeštaj u rezidenciji Charminster

Jednokrevetna soba rezidencije Charminster
Jednokrevetna soba rezidencije Charminster

Boravak je u studentskoj rezidenciji Kings Čarminster (Kings Charminster) nadomak centra grada i plaže. Od koledža je udeljena samo 15 minuta hoda. Polaznici su smešteni u jednokrevetnim sobama sa privatnim kupatilima na bazi punog pansiona. Sobe se čiste jednom nedeljno, kada se menjaju posteljina i peškiri. Čuvar je prisutan 24-časa.

Vannastavne aktivnosti

Svakoga dana polaznici učestvuju u raznovrsnom programu vannastavnih aktivnosti, koje imaju za cilj da se kroz druženje i zabavu proveri znanje engleskog jezika.

Polaznici će se aktivno baviti sportom na košarkaškim i odbojkaškim terenima na kampusu ili peščanoj bornmutskoj plaži, razgledati znamenitosti Bornmuta i okoline, a uveče se organizuju disko večeri, karaoke ili filmske projekcije.

Jednom nedeljno se organizuju ekskurzije u London, Oksford, Vindzor, Stounhendž ili Brajton, kao i poludnevne ekskurzije u Stounhendž, Vinčester, Korf zamak, nacionalni park Nju Forest… Sve aktivnosti i ekskurzije izvode se pod nadzorom activity leader-a škole i uključene su u cenu programa.

Cenovnik i datumi programa

Ova letnja škola jezika traje od 16. juna do 18. avgusta.

Polazak i povratak je uvek nedeljom, dok nastava počinje ponedeljkom. Ovo je individualni program i ne podrazumeva uslugu pratioca grupe.

2024 CENE – LETNJA ŠKOLA JEZIKA u BORNMUTU
ZA POLAZNIKE UZRASTA 14-17 GODINA

SMEŠTAJNedeljni
sadržaj
DVE
nedelje
TRI
nedelje
ČETIRI
nedelje
Rezidencija,
jednokrevetna soba,
privatno kupatilo,
pun pansion
20 časova +
dnevne aktivnosti +
jedan celodnevni izlet +
jedan poludnevni izlet
203530103985
Cene su date u funtama.

NAPOMENA: Sva plaćanja vrše se u valuti zemlje u kojoj se nalazi koledž koji organizuje i izvodi jezičko obrazovanje a na račun kompanije PRODIREKT LLC koja je ovlašćeni predstavnik i u većini slučajeva ekskluzivni regionalni zastupnik stranih koledža i univerziteta u jugoistočnoj Evropi.

Pomoć oko prijave za britansku vizu, odnosno uslugu viziranja, jezička mreža Verbalisti nikad ne naplaćuje.

Zadovoljan Verbalista u Bornmutu

U cenu je uključeno

Kurs engleskog jezika sa fondom od 20 časova nedeljno, administrativni troškovi upisa od 85£ koji su nepovratni, kompletan nastavni materijal, odabrani smeštaj i ishrana na bazi punog pansiona, svakodnevni program vannastavnih i sportskih aktivnosti, jedna celodnevna plus jedna poludnevna ekskurzija/izlet nedeljno, dijagnostički test na početku kursa i sertifikat po završenom kursu i besplatan pristup internetu u školi.

U cenu nije uključeno

Troškovi registracije 50£, avionski prevoz sa pripadajućim taksama, aerodromski transferi, troškovi pribavljanja britanske vize (oko 115£, i plaća se direktno britanskoj ambasadi) i putno osiguranje. Važna napomena: Cena avio prevoza zavisi od datuma rezervacije avio-karte i ona je obično znatno viša ako se avio karta kupuje 1-3 meseca pred put.

Najbolje skole jezika

Jezička mreža Verbalisti svoje međunarodne akreditacije u obrazovanju i visok kvalitet usluga opravdava strogim kriterijumima pri selekciji škola koje organizuju zimske i letnje kampove stranih jezika u inostranstvu. Za najmlađe članove jezičke mreže biramo programe koje reallizuju međunarodno akreditovani edukatori čiji je kvalitet u samom vrhu i nad kojima Verbalisti vrše stalni nadzor i kontrolu.

Zavidne međunarodne akreditacije obrazovne grupe PRODIREKT i jezičke mreže Verbalisti (Verbalists Education & Language Network) pogledajte ovde.

Foto i video galerija

Letnja škola jezika u Bornmutu – upoznajte se sa dva Kings jezička centra

Ispraćaj jedne od grupa jezičke mreže Verbalisti na aerodromu u Beogradu

Letnja škola jezika u Bornmutu – imate pitanje ili želite da se prijavite? Kontaktirajte nas ili pošaljite svoj komentar/pitanje popunjavanjem formulara u nastavku:

Kontakt formular


Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe to get the latest posts to your email.

Imate komentar ili pitanje?

Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading