Kurs španskog jezika za odrasle na Ibici

Kurs španskog jezika za odrasle na Ibici

Kurs španskog jezika za odrasle u manjim grupama – Program španskog 30+ i Program španskog 50+


Spanski na Ibici za odrasle

Ibica, kraljevstvo svetla i vode, čuvar kartaginskog i rimskog kulturnog nasleđa i sinonim za dobar provod pruža savršeno okruženje za kvalitetno jezičko usavršavanje i uživanje. Sve to u kombinaciji sa lepim vremenom i sezonom koja traje do kraja oktobra bili su i više nego dovoljan razlog da u saradnji sa školom Instituto de Idiomas kreiramo dva nezaboravna jezička putovanja za ljubitelje španskog jezika.

Zalasci sunca na Ibici, jezicko putovanje Verbalista
Učenje španskog na Ibici – Miholjsko leto uz vino, španske specijalitete, nezaboravne zalaske sunca praćene laganim zvukom gitare? Vaše kolege sa posla jedva čekaju da im pošaljete razglednicu Saludos desde Ibiza i kroz koju rečenicu više pohvalite još boljim znanjem španskog jezika

Verbalisti i škola Instituto de Idiomas pozivaju vas da se što pre prijavite za kurs španskog jezika i ovaj popularni program.

Početak programa je 2. maja, 6. juna, 4. jula, 1. avgusta, 5. septembra i 3. oktobra, a broj mesta je ograničen. ¡Hasta pronto! 

Ukoliko možda želite intenzivniju varijantu učenja jezika ili drugi termin pohađanja programa kliknite ovde za opis i cene drugih programa.

Škola

Jezička mreža Verbalisti ekskluzivno zastupa u jugoistočnoj Evropi najugledniju i najstariju jezičku školu na Ibici Instituto de Idiomas. Školu su osnovali lingvisti s dugogodišnjim iskustvom u nastavi španskog jezika za strance. Interaktivni pristup i komunikativni način nastave polaznicima nude mogućnost postizanja odličnih rezultata u sve četiri jezičke veštine: razumevanju teksta, pisanju, čitanju i govoru.

Škola se nalazi u centru grada Ibice (Ibiza Town) i poseduje moderno opremljene i klimatizovane učionice. U celoj školi obezbeđen je besplatan pristup internetu, a u bogato opremljenoj biblioteci polaznici mogu da se snabdeju svom neophodnom literaturom, udžbenicima, kao i da prelistaju lokalne novine i časopise.

Kurs španskog jezika

Programi 30+ i 50+ za polaznike uzrasta 30+ i 50+ godina traju jednu ili dve nedelje i predstavljaju kombinaciju časova i atraktivnih vannastavnih aktivnosti i turističkih obilazaka. Nastava se odvija svakoga dana u od 09:30h do 12:45h. U grupama ima maksimalno devet odraslih polaznika.

Kurs je namenjen apsolutnim početnicima, kao i onima sa znanjem španskog jezika zaključno sa nivoom B2. Za polaznike sa znanjem španskog na nivou C1 ili C2 preporučujemo upis na standardan program čije detalje dajemo ovde.

Vannastavne aktivnosti

Ostrvo je značajan deo svetske kulturne baštine a tekovine naroda koji su nekad osvajali Ibicu lišeni su svake komercijalizacije. Kroz raznovrsne vannastavne aktivnosti detaljno ćete se upoznati sa osobenostima ovog magičnog mesta između mora i neba.

Primer vannastavnih aktivnosti (neke aktivnosti uključene su u cenu programa i organizuje ih škola, a neke se odvojeno kupuju)

Tapas and wine nights (nije uključeno u cenu) – uživaćete u raznovrsnoj tradicionalnoj španskoj kuhinji i vinima uz miris borovine koja je zaštitni znak ostrva.

Nas omiljen restoran na Ibici, Verbalisti
Omiljeni restoran polaznika jezičke mreže na Ibici

Radionice za vežbu izgovora – Pronunciation workshops (uključeno u cenu) – obično se održavaju četvrtkom

Poseta muzeju ili pijaci (uključeno u cenu) – utorkom

Obilazak starog grada Ibiza Town (uključeno u cenu) – ovaj šarmantni gradić je istorijiski lokalitet. Uska kaldrma vodi do osmatračnica, drevnih mostića, dvorca i do čuvene katedrale Santa Maria. Gradsko jezgro je pod zaštitom UNESCOa.

Poseta Hipi pijaci (nije uključeno u cenu programa, vožnja brodom košta oko 13 evra) – Šezdesetih godina prošlog veka Ibica je postala zajednica umetnika koji su težili opuštenom načinu života bez stega. Dok su tragovi hipi pokreta u drugim evropskim mestima izbledeli duh tog vremena je i dalje utkan u svakodnevicu Ibice i prenet na rafove čuvene pijace.

Poseta akvarijumu (nije uključeno u cenu programa) – Pećina Cova de Ses Llegostes ima izlaz na more i u njoj je smešten prelepi prirodni akvarijum.

Poseta Necropolisu
Škola španskog jezika na Ibici – u poseti Necropolisu

Poseta nacionalnom parku Les Salines (ne ulazi u cenu programa) – ovaj ekosistem smešten je između Ibice i Fromantere i karakterističan je po endemskim vrstama koje se mogu naći samo u tom delu Mediterana.

Ostrvo Fromantera (nije uključeno u cenu programa, košta oko 25 evra) – sa najvišeg vrha ostrva (El Mirador) pruža se pogled na fantastične plaže sa prelepom bojom mora. Fromantera se zbog prirodnih lepota naziva i poslednjim rajem Mediterana.

💥 U cenu programa uključen je i čas kuvanja/pravljenja paelje.

… i još mnoge druge aktivnosti.

Smeštaj

Smeštaj u porodici je sigurno najbolji način da utvrdite znanje španskog i upoznate ostrvo i njegove stanovnike. Porodice su pažljivo birane i najčešće su 15-ak minuta hoda udaljene od škole. Boravak je u jednokrevetnim sobama na bazi noćenja s doručkom. Doplata za večeru (polupansion) iznosi €40 nedeljno a večera se postavlja uvek u određeno vreme (obično oko 21:00). Pranje veša jednom nedeljno je uključeno u cenu, a porodica obezbeđuje peškire.

Spavaća soba studentskog stana
Spavaća soba studentskog stana

Škola nudi i smeštaj u studentskim stanovima koji obično dele do 6 polaznika škole. Boravak je u jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama (samo ako dva polaznika putuju zajedno) na bazi noćenja, a prostorije koji stanari zajednički koriste su kupatilo i opremljena kuhinja. U cenu su uključeni peškiri, korišćenje veš mašine i čišćenje zajedničkih prostorija jednom nedeljno; održavanje soba je obaveza polaznika koji ih koriste.

U ponudi je nekoliko hotela koji se nalaze u gradu ili blizu plaža. Hoteli su u rangu kvaliteta 3 i 4 zvezdice i nalaze se na različitoj udaljenosti od škole – od 3 minuta hoda do 15 minuta vožnje autobusom. Smeštaj je u jednokrevetnim sobama a boravak je na bazi noćenja sa doručkom. Hotelski smeštaj je daleko skuplji od dve prethodno ponuđene opcije i cene dostavljamo tek pošto polaznik dostavi konkretan upit popunjavanjem prijave/upita koji je moguće preuzeti ovde.

Cenovnik i datumi programa

Programi počinju: 2. maja, 6. juna, 4. jula, 1. avgusta, 5. septembra i 3. oktobra

Dolazak u smeštaj je nedeljom, a odlazak subotom.

2022 CENE ZA KURS ŠPANSKOG JEZIKA ZA ODRASLE NA IBICI

Cene za kurseve španskog na Ibici - Programi 30+ i 50+, Verbalisti
Učenje španskog na Ibici – cene za programe španskog 30+ i 50+

💥 U cenu programa uključen je i čas kuvanja/pravljenja paelje.

Napomena: Sva plaćanja vrše se u valuti zemlje u kojoj se nalazi koledž koji organizuje i izvodi jezičko obrazovanje a na račun kompanije PRODIREKT LLC koja je ovlašćeni predstavnik i u većini slučajeva ekskluzivni regionalni zastupnik stranih koledža i univerziteta u jugoistočnoj Evropi.

U cenu je uključeno

Kurs španskog jezika (20 časova nedeljno), čas kuvanja/pravljenja paelje, smeštaj prema datim opcijama u tabeli/cenovniku, administrativni troškovi upisa od 95€ koji su nepovratni, program vannastavnih aktivnosti i izleta, nastavni materijal, dijagnostički test na početku kursa i sertifikat po završenom kursu.

U cenu nije uključeno

Troškovi registracije od 50€, avionski prevoz sa pripadajućim taksama, povratni aerodromski transfer i putno osiguranje.

Najbolje skole jezika

Zavidne međunarodne akreditacije obrazovne grupe PRODIREKT i jezičke mreže Verbalisti (Verbalists Education & Language Network) pogledajte ovde.

Foto i video galerija

Španski za odrasle na Ibici – Programi 30+ i 50+

Učenje španskog – iskustva polaznika

Škola španskog jezika Instituto de Idiomas – razgovarali smo sa jednom od profesorki škole

Škola španskog jezika Instituto de Idiomas i učenje španskog na Ibici – imate pitanje ili želite da se prijavite? Kontaktirajte nas ili pošaljite svoj komentar/pitanje popunjavanjem formulara u nastavku:

Kontakt formular


Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe to get the latest posts to your email.

Imate komentar ili pitanje?

Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading