Priprema za TOEFL i kursevi engleskog jezika u Americi

Priprema za TOEFL ispite, Verbalisti

Pripremni programi za polaganje ispita TOEFL u Americi – Njujork, Los Anđeles, Boston i Majami

TOEFL služi za verifikaciju nivoa znanja engleskog jezika kod osoba čiji maternji jezik nije engleski. Praktično svi priznati strani univerziteti na kojima se nastava sluša na engleskom zahtevaju da kandidati imaju određeni broj bodova na ovom testu (svaka institucija sama određuje koliko bodova je minimum za primanje kandidata). Dobri rezultati na TOEFL ispitu traže se i pri dobijanju stipendija i generalno kao dokaz poznavanja engleskog jezika.

Setnja ulicom slavnih u Holivudu
U cenu TOEFL programa u Los Anđelesu uračunate su i dve vannastavne aktivnosti nedeljno

Da biste pohađali pripremne programe za TOEFL potrebno je da je vaše znanje engleskog jezika na nivou B1 (srednji nivo). Ako vaše znanje engleskog nije na traženom nivou, moguće je prethodno pohađati opšti kurs engleskog do sticanja potrebnog nivoa. Jezička mreža Verbalisti organizuje pohađanje pripremnih kurseva za TOEFL praktično u svim većim američkim gradovima a u nastavku izdvajamo četiri najpopularnija centra u Njujorku, Los Anđelesu, Bostonu i Majamiju.

Pet škola KINGS u Londonu, Oksfordu, Los Anđelesu, Njujorku i Bostonu važe za najbolje kad je u pitanju priprema za polaganje TOEFL iBT. Predavanja i vežbe na pripremnom kursu u Los Anđelesu izvode visoko-stručni i akreditovani profesori engleskog jezika, dok je nastavni program posebno prilagođen kako bi polaznici na najbrži način unapredili sve veštine potrebne za uspešno polaganje testa TOEFL.

KINGS ovaj program izvodi svake nedelje a kurs se sastoji od 35 časova nedeljno i traje najkraće 4 nedelje. Na raspolaganju su i opcije u trajanju od 5 do 14 nedelja u zavisnosti od nivoa znanja engleskog jezika i željenog intenziteta učenja od strane polaznika.

Tipičan raspored časova – KINGS Los Angeles

Priprema za TOEFL, VerbalistiTreba istaći da su u cenu programa uračunate i dve vannastavne aktivnosti nedeljno. Cene za 4 nedelje pripremnog TOEFL programa za različite opcije smeštaja pogledajte ovde. Cene za kurseve u trajanju od 5 i više nedelja dostavljamo na zahtev i nakon što dobijemo popunjenu prijavu/upit od polaznika koju možete preuzeti ovde.

Kings Education centar u Njujorku nalazi se u sklopu univerziteta Concordia, koji je osnovan davne 1881. godine. Smešten u predivnom i bezbednom Bronksvilu, okružen zelenilom, kampus pruža odlične uslove za učenje i studentski boravak.

Školski kompleks koledža KINGS u Bostonu smešten je na kampusu Pajn Menor koledža (Pine Manor College), jednom od najlepših u Novoj Engleskoj. Pogledajte ovde razgovor koji smo u Bostonu vodili s jednim od naših polaznika Milošem Todorovićem koji nam je preneo njegove utiske o njegovom jezičkom usavršavanju u koledžu KINGS u Bostonu.

Polaznici jezičke mreže na pripremnom TOEFL programu u Majamiju
Polaznici jezičke mreže na pripremnom programu za TOEFL u Majamiju

Za idealnu kombinaciju pripreme za TOEFL i odmora preporučujemo školu otvorenog srca OHLA i peščane plaže Majamija. Akademija OHLA (Open Hearts Language Academy) je vodeća i jedna od najvećih jezičkih škola u Majamiju.

Pripremni programi za ispite TOEFL, IELTS i Cambrigde Exams organizuju se u blokovima od po 4 nedelje. U zavisnosti od vašeg trenutnog nivoa znanja engleskog jezika na raspolaganju su vam kursevi u trajanju od 4, 8, 12 ili 16 nedelja. Ti kursevi predstavljaju idealnu kombinaciju časova u malim grupama od maksimum 6 polaznika i individualnih lab časova.

Studenti imaju 15 časova nedeljno a svaki čas traje 50 minuta. Od ponedeljka do četvrtka polaznici pohađaju nastavu od 14:10h do 17:00h i ona se sastoji od 2 časa u malim grupama i jednog individualnog časa. Petak je rezervisan za individualnu nastavu od 3 časa.

Šta je TOEFL?

TOEFL (engl. Test Of English as a Foreign Language, ”test engleskog kao stranog jezika”) je standardizovani ispit, kojim se proverava i ocenjuje nivo znanja engleskog jezika kod stranih studenata, onih kojima engleski nije maternji jezik. TOEFL razvija i sprovodi nezavisna organizacija ETS (Educational Testing Service, ”Služba za obrazovno ispitivanje”).

TOEFL ispitiViše od 27 miliona ljudi širom sveta je do sada polagalo TOEFL ispit kako bi dokazalo svoj visok nivo znanja engleskog jezika. Taj nivo znanja je u rasponu između srednjeg i naprednog. Više od 8.500 koledža, agencija i drugih organizacija u preko 130 zemalja, uključujući Australiju, Kanadu, Veliku Britaniju i SAD, priznaje rezultate ovog ispita kao verodostojan pokazatelj znanja jezika.

Većina centara za polaganje testova sada koristi novu verziju TOEFL ispita, koji se polaže putem Interneta – the Internet Based TOEFL iBT.

Prijava za TOEFL iBT vrši se preko internet sajta organizatora ispita (kliknite ovde) ili telefonom preko regionalnog registracionog centra u Holandiji. Kako biste se prijavili za polaganje ispita, neophodno je da otvorite besplatni nalog na njihovom sajtu (kliknite ovde), preko koga ćete i dobiti rezultate nakon polaganja. Rezultati polaganja ispita dostupni su na internetu 15 radnih dana nakon dana polaganja. Telefonska prijava ispita se obavlja pozivom na broj +31 320 239 540, svakog radnog dana u periodu od 9 do 19 časova. Pogledajte ovde kako izgleda polaganje samog ispita TOEFL iBT u jednom od centara za polaganje.

Prednosti učenja jezika i profesionalnog usavršavanja preko jezičke mreže Verbalisti

Lako i brzo ucenje engleskog i drugih stranih jezikaPRODIREKT u čijem sastavu se nalazi poslovna grupa i akreditovana jezička mreža Verbalisti prva je kompanija u jugoistočnoj Evropi koja je još 2009. godine dobila zvaničan status edukatora i agenta dve najznačajnije nezavisne institucije u Evropi – britanske English UK i nemačke ICEF. Pomenuta dva priznanja svojevrsna su garancija našim klijentima i polaznicima o kvalitetu edukativnih usluga i jezičkih programa koje nudimo. Više o našim akreditacijama i profesionalnim članstvima pročitajte ovde.

Jezičku mrežu predvode osobe s dugogodišnjim iskustvom u obrazovanju i međunarodnom poslovanju. Iskustvo koje smo stekli na visoko rukovodećim položajima u vodećim svetskim korporacijama dragoceno je u davanju saveta poslovnim ljudima u kom pravcu i na koji način da nastave da razvijaju svoju karijeru. Saznajte više o osnivačima društvene mreže Verbalisti ovde.

U 2014. godini naši polaznici iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Hrvatske i drugih okolnih zemalja pohađali su 67 programa usavršavanja 7 svetskih jezika u 12 zemalja. Kliknite ovde za izbor najpopularnijih jezičkih programa

Upišite se na pripremni program za TOEFL ili neki drugi kurs jezika i proverite zašto smo najbrže rastuća edukativna društvena mreža u jugoistočnoj Evropi.


Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe to get the latest posts to your email.

Imate komentar ili pitanje?

Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading