Najbolji mladi govornici sveta u kategoriji engleski kao drugi jezik

Pobednici svetskog univerzitetskog debatnog prvenstva održanog u Indiji
Pobednici svetskog univerzitetskog debatnog prvenstva održanog u Indiji

Studentkinja Fakulteta političkih nauka u Beogradu Helena Ivanov proglašena je za najbolju govornicu na Svetskom univerzitetskom debatnom prvenstvu u kategoriji engleski kao drugi jezik, saopštilo je udruženje Otvorena komunikacija, koje su 1997. osnovali profesori i studenti Univerziteta u Beogradu.

Helena Ivanov najbolja govornica sveta
Helena Ivanov najbolja govornica sveta

Svetsko prvenstvo održano je u indijskom gradu Čenaju gde se tokom sedam takmičarskih dana za titulo takmičilo više od 800 studenata iz celog sveta.

Helena Ivanov se zajedno sa svojim kolegom Stefanom Siridžanskim plasirala u finale Svetskog univerzitetskog debatnog prvenstva u konkurenciji više od 400 studentskih timova.

Studenti su debatovali na temu “Ovaj dom bi dozvolio zemljama da plate drugim zemljama da nasele azilante koji stignu do njihovih granica”.

Anđela Milivojević iz udruženja Otvorena komunikacija je u izjavi agenciji Beta objasnila da je Helena Ivanov ocenjena kao pojedinačno najbolja govornica među finalistima u kategoriji engleski kao drugi jezik.

Helena IvanovKako je saopšteno, uspeh su postigli i beogradski studenti Viktor Prlja i Goran Jankuloski, plasiravši se u finale u kategoriji engleski kao maternji jezik, što je tek drugi slučaj u istoriji Svetskog univerzitetskog debatnog prvenstva.

Prlja i Jankuloski su takođe proglašeni za 4. i 6. govornika sveta u kategoriji engleski kao drugi jezik.

Srbiju je, inače, na univerzitetskom debatnom prvenstvu predstavljalo osam studenata. Kako je navedeno, njihov odličan plasman uticaće na poboljšanje ranga Univerziteta u Beogradu na svetskoj debatnoj listi, na kojoj se trenutno nalazi na 57. mestu među 500 univerziteta sveta.

Izvor: Beta

Gospodar Jevremova 9a, Belgrade, Serbia

Imate komentar ili pitanje?