Čuveni Ledeni hotel u Švedskoj (VIDEO)

Ledeni hotel (Ice Hotel)Švedski “Ledeni hotel” u decembru je otvorio svoje hladne prostorije za nove goste. Čuveni hotel u u Jukasjarviju u Švedskoj svakog decembra već dve i po decenije dočekuje goste u zimskoj sezoni i otvoren je do aprila.

Odmaranje u Ledenom hoteluOvo je prvi hotel u svetu koji gostima nudi odsedanje u nekoj od 65 ledenih soba sa nameštajem takođe napravljenim od leda. U “Ledenom hotelu” postoji i 13 apartmana namenjenih gostima koji žele neobično zimsko iskustvo. U jednoj od hotelskih soba postoji i tajno dugme koje gostima, ukoliko pronađu gde je sakriveno, omogućava da uživaju u pravom “lajt šou”.

Timovi profesionalaca uređivali su prostorije koristeći različite stilove, pa je tako na primer moguće uživati u umetničkoj viziji polarne svetlosti, odnosno u instalaciji koja predstavlja Auroru Borealis.

Absolut Icebar u Ledenom hoteluLedeni hotel poseduje i bioskop ukrašen crno-belim posterima, kao i medvedima od snega koji izgledaju kao da plešu oko šipke.

Čak je i hotelski bar neobično dizajniran – prikazuje priču o džinovskoj ribi, dok je centralni bar ukrašen od leda izrezbarenim ribama dugim po nekoliko metara.

S obzirom na to da je ovo doba godine povoljno za gledanje polarnog svetla, sada postoji i balkon sa koga gosti mogu da gledaju Auroru Borealis.

_


_

Gospodar Jevremova 9a, Belgrade, Serbia

Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe to get the latest posts to your email.

Imate komentar ili pitanje?

Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading