Robot Oktokopter koji leti i dostavlja pošiljke ispred vrata (VIDEO)

Najludji izumi, Amazon robot za brzu dostavu posiljkeKompanija “Amazon”, koja stoji iza istoimene, najveće internet prodavnice na svetu, testira bespilotne letelice koje bi kroz nekoliko godina mogle da preuzmu ulogu dostavljača naručenih proizvoda.

Letelice nazvane Oktokopter (Octocopter) trebalo bi da isporučuju pošiljke teške ne više od 2,3 kilograma, najavio je proteklog vikenda Džef Bejzos, izvršni direktor Amazona.

Amazonova bespilotna letelica za dostavu pošiljkiKako prenosi BBC, Bejzos je kazao da će biti potrebno bar pet godina da se ove letelice zaista puste u rad.

– Znam da ovo sada izgleda kao naučna fantastika, ali nije. (…) Jednog dana ova sredstva transporta biće sasvim normalna kao što su nam danas to kamioni koje gledamo na ulici – izjavio je Bejzos tokom gostovanja u CBS-ovoj emisiji “60 minuta” (60 Minutes).

– Za sada na taj način možemo da radimo isporuke čiji bi let trajao do trideset minuta. Porudžbine težine do 2.3 kilograma čine čak 86% naših isporuka – objašnjava on.

Servis bi trebalo da se zove “Prime Air”, ali zvanično odobrenje “Amazon” još nije dobio od američke vlade. Iz te kompanije očekuju da će zeleno svetlo stići za malene Oktokopere stići tokom 2015. godine.

Izvor: B92, Verbalisti

Gospodar Jevremova 9a, Belgrade, Serbia

Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe to get the latest posts to your email.

Imate komentar ili pitanje?

Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading