Jezičko putovanje na Maltu – program Club 50+

Kursevi jezika promocijaJezička mreža Verbalisti odobrava popust od 50 evra svim polaznicima koji izvrše upis do 15. oktobra 2013, kao i upis po starim (2013) cenama za jezičko putovanje Club 50+ u maju 2014. godine (pohađate program u 2014. po cenama iz 2013. godine).

Odmor na suncanoj Malti, VerbalistiTopla mediteranska klima, predeo kakav se zauvek pamti i burna istorija Maltu smeštaju na posebno mesto u Evropi. To tajnovito ostrvo, koje privlači svojim istorijskim i kulturnim nasleđem, prava je slika i prilika Mediterana.

Prepoznatljivi Malteski camciMalta je po broju kulturno-istorijskih spomenika prva zemlja na svetu, a na 400 hiljada građana dolazi čak 360 crkava. Pored fascinantnih palata u Valeti u kojima su nekada živeli vitezovi, tu je i “Grad tišine” Mdina, gde živi 28 aristokratskih porodica, potomaka vitezova, ali i katakombe u mestu Rabat u kojima je nekad boravio sveti Pavle.

Malta je i po mnogo čemu idealna destinacija za učenje jezika: pored maternjeg malteškog, engleski je drugi službeni jezik, a više od polovine stanovništva govori i italijanski i francuski jezik.

Škola

Nastava engleskog se odvija u malim grupama, program Club 50+, Verbalisti
Nastava engleskog odvija se u malim grupama (do 6 polaznika)

Jezička mreža Verbalisti ekskluzivno zastupa u Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji i drugim zemljama jugoistočne Evrope jedan od najboljih jezičkih koledža u svetu – EC.

Škola EC osnovana je 1991. godine, i nalazi se u srcu Sent Džulijansa, najpopularnijeg turističkog mesta na Malti. Danas – dvadeset i jednu godinu kasnije, to je renomirana obrazovna institucija sa 15 škola u 5 država na tri kontinenta. Samo prošle godine EC škole pohađalo je više od 25.000 polaznika iz 140 zemalja. EC je takođe jedan od retkih koledža na Malti koji ima ISO 9001 akreditaciju kvaliteta, a 2011. godine dobio je još jedno vredno priznanje – međunarodnu nagradu Star Chain School 2011 koju dodeljuje prestižan Language Travel Magazine.

Kurs engleskog jezika za starije polaznike na MaltiPolaznicima su na raspolaganju 70 klimatizovanih, modernih učionica i u celoj školi WiFi internet veza je besplatna.

U pauzama nastave možete predahnuti u zajedničkoj prostoriji – chill out area, dok školska kafeterija služi topla i hladna jela. Za ljubitelje mediteranskog sunca tu su i dve terase na krovu zgrade s prelepim pogledom na more.

Nastava

Program Club 50+ je ekskluzivnog karaktera i podrazumeva idealnu kombinaciju nastave engleskog jezika u malim grupama s vannastavnim aktivnostima i obilascima Malte.

Polaznici jezicke mreze Verbalisti na Malti
Polaznici jezicke mreze Verbalisti na Malti

Prvog dana polaznici polažu dijagnostički test, nakon čega se formiraju grupe prema nivou znanja jezika. Nastavni metod je komunikativan, nastava se odvija u grupama do 6 polaznika sličnog uzrasta (50+ godina) a program mogu da pohađaju i apsolutni početnici bez ikakvog znanja engleskog jezika. Kurs traje najmanje 2 nedelje i podrazumeva 20 lekcija/časova nedeljno plus vannastavne aktivnosti.

Vannastavne aktivnosti

Vannastavne aktivnosti i ekskurzije uključene su u cenu programa i predstavljaju idealan način da steknete nove prijatelje, upoznate Maltu i njenu fascinantnu istoriju, kao i da uživate u malteškoj hrani i čuvenim ribljim specijalitetima te zemlje.

Pomenućemo samo neke od najatraktivnijih vannastavnih aktivnosti ovog jedinstvenog jezičkog putovanja:

  • Obilazak glavnog grada Valete
  • Krstarenje zalivom i šoping
  • Obilazak bedema srednjevekovnog grada Mdine i njegovih drevnih ulica kojima su nekada šetali Malteški vitezovi
  • Ekskurzija (krstarenje) do Goza, drugog ostrva po veličini u Malteškom arhipelagu
  • Obilazak palate Parisio

Sofija polaznica jezicke mreze Verbalisti na MaltiTokom izlazaka i ekskurzija druženje s kolegama i predavačima iz škole se nastavlja u prijatnom okruženju što doprinosi da gotovo neprimetno usavršite engleski u realnim, životnim situacijama.

Smeštaj

EC koledž poseduje studentsku rezidenciju Patricia, potom studentske apartmane, dok je za dva ili tri polaznika koji putuju zajedno najpovoljnija opcija jednosoban apartman.

Studentska rezidencija Patricia nalazi se u Jezicko putovanje Club 50+,Slimi, 20-tak minuta hoda ili 10 minuta vožnje gradskim autobusom do škole. Ima 43 sobe na 7 spratova, a boravak je u jednokrevetnim sobama sa privatnim kupatilima na bazi noćenja (moguće je rezervisati i dvokrevetnu sobu ako dva polaznika idu zajedno i tada treba po svakom polazniku odbiti 220 evra od cene prikazane u tabeli). Sobe su skromno, ali funkcionalne nameštene i imaju TV i mali frižider. Polaznicima je na raspolaganju velika, potpuno opremljena kuhinja, 3 perionice i zajedničke prostorije za druženje i odmor. Sobe se čiste jednom nedeljno, kada se menja i posteljina, a potrebno je poneti svoje peškire.

Apartmani se nalaze na nekoliko lokacija u Sent Džulijansu, i najčešće je do škole potrebno 10-ak minuta hoda ili putovanja gradskim autobusom. Sastoje se od jednokrevetnih, dvokrevetnih i trokrevetnih soba, kupatila i potpuno opremljene kuhinje. Ukoliko putujete zajedno sa još jednim ili dva polaznika, onda možete rezervisati dvokrevetnu ili trokrevetnu sobu i u tom slučaju treba oduzeti 210 evra po svakom polazniku od prikazane cene u tabeli. Sobe se čiste jednom nedeljno, kada se menja i posteljina, a potrebno je poneti svoje peškire. Boravak je na bazi noćenja.Malta

Ukoliko želite da doživite pravi duh malteškog doma, onda je smeštaj u pažljivo izabranim porodicama prava opcija za vas. Boravak je u jednokrevetnoj sobi na bazi polupansiona (doručak i večera).

Na zahtev, možemo vam preporučiti i nekoliko opcija za hotelski smeštaj koji se cenovno nalazi iznad svih prikazanih smeštajnih varijanti u tabeli.

Polasci

Program Club 50+ održava se dva puta godišnje i to:

29. septembar – 12. oktobar 2013
4. maj – 17. maj 2014.

Važna napomena: Kurs je moguće pohađati i duže od 2 nedelje

CENA JEZIČKOG PUTOVANJA CLUB 50+ PO OSOBI ZA 2013. GODINU

Kurs engleskog jezika za starije polaznike 2013, Malta, Club 50+, Verbalisti
Važna napomena: Prikazane cene uključuju troškove izleta i vannastavnih aktivnosti

U cenu je uključeno

Kurs engleskog jezika i sve vannastavne aktivnosti i ekskurzije, kompletan nastavni materijal, dijagnostički test na početku kursa i sertifikat po završenom programu, kao i odabrani smeštaj.

U cenu nije uključeno

Troškovi registracije €50, avionski prevoz i pripadajuće aerodromske takse, lokalni prevoz na Malti i putno osiguranje.

Polaznici ostvaruju dodatne uštede jer ne snose troškove konverzije valuta. Sa jezičkom mrežom Verbalisti sva plaćanja vrše se u valuti zemlje u kojoj se nalazi koledž koji organizuje i izvodi jezičko obrazovanje a na račun kompanije PRODIREKT LLC koja je ovlašćeni predstavnik i u većini slučajeva ekskluzivni regionalni zastupnik stranih koledža i univerziteta u jugoistočnoj Evropi.

Prodirekt akreditacije za edukaciju i jezičku obuku - English UK i ICEF

Prezentaciju ovog popularnog programa završavamo kratkom pričom o Malteškim vitezovima.

Malteški vitezoviNakon Velike opsade Malte, 1565. godine, kada je 600 Malteških vitezova i nekoliko hiljada vojnika najamnika uspelo da odbrani zemlju od 200 brodova, 40.000 vojnika, 6.000 janičara i 9.000 konjanika sultana Sulejmana Veličanstvenog, papa Pije Peti i španski kralj Filip II iskovali su ordenje pod nazivom Malteški vitez, koje je postalo najveće priznanje za herojstvo koje se dodeljuje za odbranu hrišćanstva.

Sa Malte je vitezove oterao Napoleon Bonaparte a mnogi su tada zaštitu našli kod ruskog cara Pavla Prvog, sina carice Katarine. U osamnaestom veku vitezovi su ostavili oružje i vratili se humanitarnoj ulozi – pomaganju bolesnima, starima, deci i izbeglim licima.

Imate pitanje u vezi jezičkog putovanja na Malti – Club 50+? Želite detaljnije informacije? Kontaktirajte nas ili pošaljite svoj komentar/pitanje popunjavanjem formulara u nastavku:

Save

Gospodar Jevremova 9a, Belgrade, Serbia

Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe to get the latest posts to your email.

Imate komentar ili pitanje?

Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading