Simultano prevodjenje na konferenciji – Parlamenti u Evropi koja se menja

Simultano prevodjenje na konferenciji
Konferenciji su prisustvovali narodni poslanici, vodeći predstavnici međunarodnih organzacija i organizacija civilnog društva i predstavnici stručne javnosti
Jezička mreža Verbalisti

Beograd, 12. septembar 2013 – Poslovna grupa zadužena za jezičku edukaciju i usluge prevođenja kompanije PRODIREKT uspešno je organizovala dvodnevno simultano prevođenje na konferenciji “Parlamenti u Evropi koja se menja – građani i predstavničke institucije u modernom upravljanju”, koja je održana 10. i 11. septembra 2013. godine u Narodnoj skupštini. Konferencija je organizovana u okviru Tvining projekta EU “Jačanje kapaciteta Narodne skupštine Republike Srbije u procesu evropskih integracija” u saradnji sa parlamentom Grčke.

Tvining projekat za jačanje skupštine vredan 1,5 miliona evra treba da stvori uslove za ključni politički dijalog između Skupštine Srbije i relevantnih evropskih političkih institucija. Glavni izazov za Skupštinu Srbije, kao jednog od glavnih aktera procesa pristupanja Evropskoj uniji, je definisanje njene uloge u praćenju pregovora o pristupanju Uniji, izjavili su juče učesnici konferencije o ulozi parlamenata u Evropi.

Prodirekt, u čijem sastavu se nalazi poslovna grupa i jezička mreža Verbalisti, prva je kompanija u jugoistočnoj Evropi koja je dobila zvaničan status edukatora i agenta dve najznačajnije nezavisne institucije u Evropi – britanske English UK i nemačke ICEF. Pomenuta dva priznanja svojevrsna su garancija kvaliteta edukativnih usluga, jezičkih programa i prevodilačkih usluga koje ta kompanija nudi.

Gospodar Jevremova 9a, Belgrade, Serbia

Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe to get the latest posts to your email.

Imate komentar ili pitanje?

Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading