Roger Waters priča na srpskom jeziku (VIDEO)

Koncert The Wall, Beograd
– Zdravo, Beograde! jako sam srećan što sam ovde! Posebno da se zahvalim klincima iz hora, koji su bili fantastični – rekao je Rodžer Voters na srpskom, doduše ne čistom, ali preciznom, uz oduševljene povike oko 15.000 ljudi koji su bez daha u Kombank Areni pratili koncertni nastup “The Wall“.

 Rodžer Voters pozdravlja beogradsku publiku na srpskom jeziku (VIDEO)

_s (

Rodžer Voters (Roger Waters), engleski pevač i kompozitor, bio je jedan od osnivača legendarne grupe Pink Flojd davne 1965. godine. Ta grupa prodala je preko 250 miliona nosača zvuka i ostvarila planetarni uspeh svojim inovacijama i eksperimentisanjem na polju vizuelizacije i koncertnih nastupa. Muzika koju su stvarali postala je glavno obeležje novog “progressive” rok pokreta koji i danas slušaju sve generacije.

Nakon napuštanja grupe 1985. godine Rodžer započinje uspešnu solo karijeru i 1990. kreira najveći i najspektakularniji živi koncert u istoriji “The Wall“, koji je videlo preko 3 miliona gledalaca.  Ovo vizuelno remek delo postalo je jedno od najuspešnijih u istoriji roka koje je do sada prikazano 192 puta, a album “The Wall” je i dalje jedan od najuticajnijih u istoriji pop kulture.

U okviru velikog povratka ove koncertne atrakcije u Evropu Rodžer Voters posetiće najveće stadione i koncertne hale sa produkcijom koja bez obzira odakle se gleda predstavlja jedinstven događaj i prevazilazi sve do sada viđeno. Jedini zahtev na njegovoj rajder listi je da kao veliki obožavalac Arsenala prati utakmice na video bimu na sceni na kojoj se priprema za nastup.

Foto galerija, koncert The Wall, Beograd, 1. septembar 2013.


Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe to get the latest posts to your email.

Imate komentar ili pitanje?

Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading