Twerking manija i šokantan seksi ples Majli Sajrus obezbedili twerkingu mesto u Oksfordskom rečniku

Tverking ples i Majli SajrusKrajnje šokantan i izvikan ples Majli Sajrus (Miley Cyrus) na nedavnoj dodeli MTV nagrada doprineo je da se reč tverking (twerking) danas najčešće čuje na društvenim mrežama i u svetskim medijima.

Seksi ples koji mlada pevačica Majli Sajrus u poslednje vreme ističe u prvi plan, a koji nije stran ni Rijani (Rihanna), ima svoje korene u afričkim plesovima. Tverking je ples, u kom tresete i uvijate kukove i zadnjicu. Još 90-tih godina, dok je vladala dens era na svetskoj muzičkoj sceni, ovaj ples je zaživeo, ali je ubrzo zaboravljen. Međutim, tverking je doživeo svoj preporod poslednjih godinu dana na američkoj hip-hop sceni, a popularnost ove reči dovela je do toga da ona prošle nedelje bude uvršćena u čuveni Oksfordski rečnik.

Definicija (Oksfordski rečnik): “Twerk, v.: dance to popular music in a sexually provocative manner involving thrusting hip movements and a low, squatting stance”.

Pogledajte kako je Foks njuz ocenio Majlin neukusan nastup sa Robinom Tikijem, tokom kog je “tverkovala” i trljala se o njega u bikiniju boje kože napravljenom od lateksa

Miley Cyrus Shocking VMA Performance – Sean Hannity Fox News

Imate komentar ili pitanje?