Šarapova menja prezime da bi promovisala svoj brend slatkiša

Marija Sarapova menja prezime u SugarpovaNajbogatija sportistkinja na svetu Maria Šarapova (25) zatražila je od suda na Floridi dozvolu da svoje prezime privremeno promeni u Sugarpova, kako bi promovisala istoimeni brend slatkiša u koji je uložila 350.000 evra. Teniserka bi pod novim prezimenom trebalo da igra na US Openu, nakon čega će vratiti staro. Kako prenosi New York Times, Sharapova će na turniru nositi i odeću sa zaštitnim znakom svog brenda, crvenim usnama.

Prošle godine prodato je oko dva miliona slatkiša jarkih boja, zahvaljujući čemu je njena zarada skočila na 17 miliona evra.

Šarapova je otvorila u Njujorku prodavnicu slatkiša i započela posao kojim se želi baviti kada jednog dana završi karijeru. Lanac ‘Šugarpova’ u ponudi ima 12 vrsta gumenih bombona, među kojima su najzanimljiviji oni u obliku teniskih loptica, cipela s visokom petom i ženskih torbica.

Vlasnica četiri Grand Slam naslova je prema lestvici magazina Forbes prošle godine bila najplaćenija sportiskinja sveta s godišnjom zaradom od 28 miliona dolara, dok je nedavno i Business Insider objavio da je Šarapova bila najplaćeniji ženski sportista na Olimpijskim igrama u Londonu.

Imate komentar ili pitanje?