Čarobna frula na čarobnom jezeru, Video-Thema – Die Zauberflöte auf dem Bodensee

Prizor iz Carobne frule na Bodenskom jezeruFestival u Bregencu osnovan je 1946. godine i specifičan je po tome što se glavna operska predstava postavlja na Bodenskom jezeru koje je i značajno turističko odredište. Scena je izgrađena na samom jezeru (ove godine pozornicu su okružila tri ogromna zmaja koja izranjaju iz vode), a gledalište koje broji 7.000 mesta smešteno je na kopnu.

Kompozitorka Isidora Žebeljan opisuje spektakularnu postavku Mocartove „Čarobne frule” koja je ove godine izvedena u režiji Britanca Dejvida Pauntnija: “Orkestar se nalazio u dvorani Festivalskog pozorišta, pevači su bili na sceni na jezeru, a koordinacija pevača, muzičara i dirigenta bila je odlična. Predstava je predivna i zbog fantazmagorije koju čini spoj južnoameričkih i afričkih mitova i motiva”. Isidora dodaje da će do sredine avgusta, do kada traje festival, ista opera biti izvedena još dvadesetak puta, pa potom opet za vreme festivala sledeće godine.

Spektakularna postavka Mocartove Carobne frule_

Video-Thema

Die Zauberflöte auf dem Bodensee

Bei den Bregenzer Festspielen wird 2013 die „Zauberflöte“ aufgeführt. Die Bühne befindet sich auf dem Wasser des Bodensees. Viele Menschen möchten diese Oper dort sehen, daher waren die Karten schnell ausverkauft.‎

Imate komentar ili pitanje?