Nouvelle Vague poslednjeg dana na niškoj tvrdjavi

Nouvelle VagueFrancuski sastav Nouvelle Vague koji i osam godina posle objavljivanja prvog albuma nastavlja da oduševljava publiku na koncertnim podijumima širom sveta – nastupiće na ovogodišnjem Nišville jazz festivalu poslednje večeri 18. avgusta.Sastav Nouvelle Vague osnovali su 2004. godine Marc Collin i Olivier Libaux, sa osnovnom idejom da spoje svoja dva naizgled nespojiva muzička afiniteta: enrgičan new wave rok i melanholičnu brazilsku bossa novu (koja je poslednjih decanija jedan od važnijih džez izvora) – čiji nazivi znače istu stvar: novi talas. S obzirom da su u ovu kombinaciju inkorporirali i specifičan francuski senzibilitet i novoosnovanoj grupi dali ime istog značenja “novi talas”, samo u franuskoj varijanti – Nouvelle Vague.

Ovaj “tri u jedan” projekat koji je u raznim fazama uključivao i veću broj ženskih vokala (Melanie Pain, LisetAlea, Phoebe Killdeer, Nadeah Miranda, a u poslednje vreme punopravni član benda je plesačica čuvenog Crazy Horse kluba – Zula). Prema rečima Collina i Libauxa, osim muzičkih kvaliteta, jedan od glavnih uslova za angažovanje pevačica bio je – da nisu čule originalne verzije kompozicija koje su obrađivane. Prvi album grupe na kojem su se našle kompozicije grupa XTC, Modern English, The Clash, Joy Division, Sex Pistols, Tuxedomoon, The Cure, The Undertones (između ostalih i “Guns of Brixton”, “Dance With Me”, “Love Will Tear Us Apart”…) prodat je širom sveta u preko 700.000 primeraka. Da nije reč o “senzaciji za jednokratnu upotrebu” dokazali su i sledećim albumima, ali i rasprodatim koncertima od Azije do Amerike, na kojima su u prvom planu originalnost LisetAlea, elegancija Melanie Pain, senzualnost Fibi Killdeer i scenski temperament Zule.

Nouvelle Vague ZulaDrugi album (“Bande à Part” ) sadržao je i verzije “Ever Fallen in Love (With Someone You Shouldn’t’ve)” (Buzzcocks), “Blue Monday” ( New Order), “The Killing Moon” (Echo & the Bunnymen), “Don’t Go” (Yazoo), “Eisbär” “Heart of Glass” (Blondie)… dok su na trećem albumu Nouvelle Vague ( “3”) uključili i goste – autore i/ili izvođače originalnih verzija (Martin Gore iz Depeche Mode, Ian McCulloch iz Echo & the Bunnymen, Terry Hall iz The Specials i Fun Boy Three, Barry Adamson iz Magazine(….) ali repertoar proširili i manje poznatim pesama rokera iz Belgije, Australije…

Ako su prva tri albuma bila prevashodno usmerena britanskoj new wave i post punk sceni, na četvrtom “Couleurs sur Paris”, Novelle Vague su se okrenuli francuskoj new wave sceni od kraja sedamdestih pa do danas.

Izvor: Nišville

Nagradna igra komunikacijske mreže Verbalisti

Osvojite komplet ulaznica za Nišville

Verbalisti vas pozivaju da osvojite besplatne karte. Kliknite ovde i učestvujte u nagradnoj igri – odgovorite na jednostavno pitanje i imaćete priliku da budete na festivalu sva četriri dana (vrednost 3.000 dinara).

Prodaja ulaznica

Do karata možete doći i na drugi način, tačnije kupovinom na svim prodajnim mestima Card Service-a i Eventima u Srbiji i inostranstvu, a možete ih naručiti i preko interneta na strani www.tickets.rs i www.eventim.rs.

Kategorije i cene karata za glavni program Nišville Jazz Festivala 2013:

KOMPLET KARATA po ceni od 3.000 dinara
STUDENTSKI KOMPLET po ceni od 2.500 dinara
POJEDINAČNA ULAZNICA po ceni od 1.000 dinara
VIP KOMPLET po ceni od 4.000 dinara
VIP POJEDINAČNA po ceni od 1.500 dinara
DVODNEVNA ULAZNICA po ceni od 1.500 dinara

I dalje je aktuelan “turistički paket” MINI JAZZ LETOVANJE ZA 90 EURA, odnosno, 9.990,00 RSD koji podrazumeva komplet ulaznica i 4 puna pansiona, a više o tome na oficijelnom sajtu festivala ovde

Kako kupiti karte – detaljnije ovde.

 

Imate komentar ili pitanje?