Pobednici “Europafesta 2012” gosti Nišvila

Mladi slovenački bend „Artbeaters“, pobednik prošlogodišnjeg Internacionalnog Jazz takmičenja „Europafest 2012“ održanom u Bukureštu, nastupiće na ovogodišnjem Nišville jazz festivalu u subotu 17. avgusta.

Priča o kvartetu “Artbeaters” počinje 2011. godine kada se violinista Peter Ugrin (sin legendarnog slovenačkog i ex – YU trubača i violiniste Petra Ugrina, 1944-2001), vratio iz Njujorka sa studija džez violine na New School for Jazz and Contemporary music, i okupio ekipu koju čine Aleš Ogrin – klavijature, Jan Gregorka – bas i Anže Žurbi– bubnjevi. Svi oni su vanserijski i visoko obrazovani jazz muzičari, koji pre svega poštuju jazz nasledje, što se i oseća u njihovoj muzici, ali ne u meri da to zaseni originalni koncept! Ako je kategorizacije neophodna, “Artbeaters” su pripadnici “worldjazz” pravca koji objedinjuje žanrove žirokog raspona: reggae, funk, house, bluesa, afro beats, jazz-rock i drum’n’bass – uz raznolike aranžmane – od jazz dance obrazaca do emotivnih jazz balada.

Artbeaters

Prethodna godina je bila izuzetno uspešna za ovaj sastav. Osim što su u izuzetno jakoj konkurenciji 160 grupa iz celog sveta pobedili na konkursu u Rumuniji, RTV Slovenija je snimila i emitovala njohov koncert u sklopu serijala “Slovenačka jazz scena”, a objavili su i debi album “ Garden of Adventure” na kojem su osim pomenutih uticaj i miksova stilova, veoma uspešno iskoristili i folklorne elemente sa različitih krajeva planete.

Nezvanični lider benda Peter Ugrin je pre studija džeza u USA, diplomirao klasičnu violu na Ljubljanskoj muzičkoj akademiji. Kao član gudaškog kvarteta “Fiasco” dobio je “Prešernovu nagradu” i državnu nagradu na takmičenju kamernih sastava. Klasičnu muziku je usavršavao na Konzervatorijumu u Klagenfurtu, gde je uporedo studirao i na džez odseku. U Njujorku je pohađao predavanja koja su, između ostalih držali i Billy Harper, Christian Howes, Rob Thomas, Peter Bernstein, Gerard D Angelo…

Izvor: Nišville

Nagradna igra komunikacijske mreže Verbalisti

Osvojite komplet ulaznica za Nišville

Verbalisti vas pozivaju da osvojite besplatne karte. Kliknite ovde i učestvujte u nagradnoj igri – odgovorite na jednostavno pitanje i imaćete priliku da budete na festivalu sva četriri dana (vrednost 3.000 dinara).

Prodaja ulaznica

Do karata možete doći i na drugi način, tačnije kupovinom na svim prodajnim mestima Card Service-a i Eventima u Srbiji i inostranstvu, a možete ih naručiti i preko interneta na strani www.tickets.rs i www.eventim.rs.

Kategorije i cene karata za glavni program Nišville Jazz Festivala 2013:

KOMPLET KARATA po ceni od 3.000 dinara
STUDENTSKI KOMPLET po ceni od 2.500 dinara
POJEDINAČNA ULAZNICA po ceni od 1.000 dinara
VIP KOMPLET po ceni od 4.000 dinara
VIP POJEDINAČNA po ceni od 1.500 dinara
DVODNEVNA ULAZNICA po ceni od 1.500 dinara

I dalje je aktuelan “turistički paket” MINI JAZZ LETOVANJE ZA 90 EURA, odnosno, 9.990,00 RSD koji podrazumeva komplet ulaznica i 4 puna pansiona, a više o tome na oficijelnom sajtu festivala ovde

 


Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe to get the latest posts to your email.

Imate komentar ili pitanje?

Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading