Hiljade Kineza se krilo od sramote dok je čekalo na besplatan doručak u Meku

U redu za besplatni Mek u KiniHiljade ljudi je čekalo u redu za besplatan doručak u „Mekdonalds” restoranima širom Kine pošto je ovaj lanac brze hrane poklanjao preko milion obroka. Mnogi koji su čekali nisu želeli da ih snime i skrivali su lice od fotografa. Ali nisu svi imali jednak osećaj srama. Jedan čovek iz Hong Konga je bio u toliko očajničkoj žurbi da ne propusti besplatan doručak da se čak nije ni obukao, već je došao u pidžami.

Besplatni mekdonalds u Kini
Za njega nije bilo sramote

Iako je ponuda za nekoliko miliona besplatnih obroka bila veoma popularna, mnogi u Kini su optužili „Mekdonalds” da je reč o dirigovanom publicitetu kako bi se odvukla pažnja od nedavnih izveštaja o lošem poslovanju. Naime, ova promocija je usledila samo nekoliko dana nakon što je kineska državna televizija emitovala godišnji ekspoze o lošem poslovanju korporacija povodom svetskog dana prava potrošača.

Američki prehrambeni gigant je rekao da je tajming bio poptuno slučajan. On je u ponedeljak (18. marta) lansirao Nacionalni dan doručka i podelio i do 1000 „mekmafina” u 5.000 restorana širom Azije, Bliskog Istoka i Južne Afrike.

Izvor: Blic, Verbalisti

Gospodar Jevremova 9a, Belgrade, Serbia

Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe to get the latest posts to your email.

Imate komentar ili pitanje?

Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading