Kursevi engleskog u Londonu – prestižna škola na fantastičnoj lokaciji

Kursevi engleskog u Londonu: Covent Garden predstavlja epicentar Londona a Kaplan jednog od najvećih edukatora u svetu.

Kvalitet rada i ugled kompanije PRODIREKT i jezičke mreže Verbalisti, između ostalog, ogledaju se i u dugogodišnjem bliskom partnerstvu sa grupacijom Kaplan koja sa istorijom dugom preko 80 godina i školama u 8 zemalja važi za najveću jezičku obrazovnu instituciju. Svake godine preko 40.000 studenata iz 150 zemalja uči engleski, nemački i francuski u Kaplanovim jezičkim centrima.

Škola

Kaplan International poseduje škole širom Velike Britanije, Irske, Sjedinjenih Američkih Država, Australije, Nemačke, Švajcarske i Kanade. Može se pohvaliti prestižnim akreditacijama koje potvrđuju visoke akademske standarde i odličan nivo usluge u svim oblastima podučavanja.

Polaznici jezičke mreže Verbalisti ispred škole Kaplan Covent Garden u Londonu

U Londonu su na raspolaganju dve škole na izvanrednim lokacijama. Polaznici jezičke mreže Verbalisti koji nisu navršili 30 godina obično biraju centar u četvrti Kovent garden – Kaplan Covent Garden, dok se programi za uzrast 30+ izvode u školi Kaplan London Bridge. Obe škole akreditovane su od strane Britanskog saveta i English UK i ujedno predstavljaju centre za obuku nastavnika engleskog jezika.

Kaplan Covent Garden

Kovent garden je omiljena londonska četvrt kako turista tako i lokalaca. Prošarana je čuvenim pozorištima, mnogobrojnim restoranima i kafićima, jedinstvenim radnjicama, kao i poznatim modnim lancima. Covent Garden je toliko pun života i energije da se stalno iznova otkriva.

Kaplan je razvio jedinstvenu metodologiju učenja engleskog jezika

Škola u Kovent gardenu nalazi se u istorijskoj zgradi sa ušuškanom baštom na samo nekoliko minuta hoda od glavnih gradskih atrakcija.

Učionice su opremljene interaktivnim tablama i savremenim nastavnim sredstvima, a polaznicima su na raspolaganju jezička i kompjuterska laboratorija sa besplatnim pristupom internetu.

Kursevi engleskog u Londonu

Kaplan je razvio jedinstvenu metodologiju K+ koja podrazumeva učenje engleskog na časovima, zatim kroz razne vannastavne aktivnosti, kao i putem interneta (onlajn klubovi i radionice).

Na času engleskog u školi Kaplan Covent Garden, Verbalisti

U cenu programa uključen je kompletan nastavni materijal, kao i onlajn platforma za dodatno učenje i usavršavanje.

Možete birati kurs u trajanju od 2, 3, 4 ili više sedmica. Nastava je organizovana u prepodnevnim ili poslepodnevnim časovima a jedan čas traje 45 minuta.

Po dolasku radi se dijagnostički test na osnovu koga se polaznici raspoređuju u grupe.

Opšti engleski pohađa se kroz 20 časova nedeljno i omogućava da uravnoteženo unapređujete jezičko znanje kako u učionici tako i van nje. Razvijate sve četiri jezičke veštine, čitanje, pisanje, slušanje i konverzaciju, a program je dostupan na svim nivoima – od osnovnog do naprednog. Za detalje kliknite ovde.

Andrea je pohadjala intenzivni kurs engleskog jezika u školi Kaplan u Londonu, Verbalisti
Polaznica jezičke mreže Andrea pohađala je intenzivni kurs u trajanju od 4 nedelje i bila je oduševljena kvalitetom nastave u školi Kaplan Covent Garden

Za brže napredovanje preporučujemo intenzivni kurs koji ima 20 časova opšteg engleskog i dodatnih 8 časova posvećenih akademskom engleskom, književnosti, vežbanju vokabulara ili izgovora. Tip intenzivnog kursa biraju sami polaznici prilikom prijave za jezički program a za detaljan opis kliknite ovde.

Za poslovni engleski predviđen je program od 28 časova, pri čemu je 20 časova posvećeno učenju opšteg poslovnog engleskog a 8 razvijanju posebnih jezičkih veština. Da biste pohađali ovaj program potrebno je da posedujete znanje engleskog na srednjem (B2) nivou. Za brošuru kliknite ovde.

Pripremni kurs za Cambridge ispit organizuje se kroz 20 časova (Cambridge General) ili 28 časova. Program od 28 časova nudi se u dve opcije: 1) Cambridge Intensive i 2) Cambridge Suplementary. Za detaljan opis i brošuru kliknite ovde.

IELTS priprema sadrži 20 časova nedeljno i brošuru za ovaj program možete preuzeti ovde.

Vannastavne aktivnosti

Smešten u središtu londonskog Vest Enda, Kovent garden (Covent Garden) je poznat po svojoj živoj atmosferi, čuvenim pozorištima, mnoštvu restorana i pabova, a zovu ga i šoping-centrom Londona.

Verbalisti ispred cuvenog paba Lamb and Flag u Londonu
Polaznice jezičke mreže Verbalisti ispred cuvenog paba Lamb and Flag u Londonu

Svakog dana nakon završenih časova dovoljno je da samo iskoračite iz škole i naćićete se u centru svih zbivanja. Legendarni britanski pabovi vrebaju na svakom uglu, a naša preporuka je Lamb and Flag pab koji i pored toga što pomalo izgleda trošno, pruža odličnu atmosferu. To je ujedno bilo i omiljeno mesto Čarlsa Dikensa.

Narednog dana obiđite omanje pozorište St. Martin’s Theatre i pogledajte predstavu s najdužim repertoarom u istoriji britanskog pozorišta – Mišolovku Agate Kristi.

Iako ćete šetajući u pauzi časova ili nakon škole često nailaziti na ulične zabavljače, obavezno odvojite malo vremena da im posvetite posebnu pažnju. Svi zabavljači u Kovent gardenu prošli su audicije pred strogim komisijama, imaju dozvole za rad i spadaju u jedne od najboljih na svetu. Eventualno učestvovanje u nekoj od njihovih tačaka ostaće vam dugo u sećanju.

A sutradan kad zahuktali London punom parom nastavi svojim tempom, ponovo ćete biti u centru svih zbivanja, spremni na nova iznenađenja koja će vam ta svetska prestonica priređivati nakon odslušanih časova.

Kursevi engleskog u Londonu, Kaplan Covent Garden, Verbalisti

Smeštaj

Porodica

Polaznici koji imaju 16 i više godina mogu se odlučiti za smeštaj u pažljivo odabranim porodicama koje godinama sarađuju sa školom Kaplan. Porodični smeštaj obično je udaljen 30-60 minuta vožnje metroom do škole (zone od 1 do 4). Smeštaj je u jednokrevetnim sobama; toalet/kupatilo se deli sa porodicom. Posteljina i peškiri su obezbeđeni, a u cenu je uračunato pranje veša jednom nedeljno. Ukoliko polaznici žele češće da koriste mašinu za veš doplata je pet funti po upotrebi.

Boravak je na bazi polupansiona.

Rezidecije

Rezidecijalni smeštaj predviđen je za punoletne polaznike, a boravak je na bazi noćenja. Posteljina je obezbeđena dok je peškire potrebno poneti. Čišćenje zajedničkih prostorija obavlja se jednom nedeljno, dok su polaznici odgovorni za urednost svojih apartmana. Studentima su na raspolaganju dodatne prostorije u smeštaju, poput teretane ili delova za zabavu i opuštanje. Mašine za pranje i sušenje veša dostupne su uz doplatu (pet funti po upotrebi), a bežični internet je besplatan. Sve rezidencije udaljane su od 30 do 60 minuta prevozom od škole i nalaze se u zonama od 1 do 4.

Scape Wembley i Scape Shoreditch rezidencije nude studio apartmane sa privatnim kupatilom i kompletno opremljenom kuhinjom, dok Scape Canada Water i Scape Canalside imaju jednokrevetne sobe sa kupatilom u okviru apartmana koji može deliti od 4 do 8 polaznika. Ti apartmani imaju takođe kompletno opremljenu kuhinju.

Adrese rezidencija:

Scape Wembley – Fulton Rd, Wembley Park, Wembley HA9 0LR

Scape Shoreditch – 45 Brunswick Pl, London N1 6DX

Scape Canada Water – 1 Mullberry Walk, London SE16 6BL

Scape Canalside – 25 Bradwell St, Bethnal Green, London E1 4DR

Rezidencijalni smeštaj

  • Rezidencija Scape Wembley
  • Rezidencija Scape Shoreditch
  • Rezidencija Scape Canada Water
  • Rezidencija Scape Canalside

Cenovnik i datumi programa

Za sve programe polazak i povratak je subotom, a nastava počinje ponedeljkom.

2024 CENE – KURSEVI ENGLESKOG U LONDONU – KAPLAN COVENT GARDEN
SMEŠTAJPROGRAMBroj časova nedeljnoDVE nedelje TRI nedelje ČETIRI nedelje
PORODICA, jednokrevetna soba, polupansionStandardni opšti, Cambridge (B2, C1)20139020002610
Intenzivni28158522953005
Poslovni 3028158522953005
Pripremni IELTS, Cambridge Intensive28158522953005
SMEŠTAJPROGRAMBroj časova nedeljnoDVE nedelje TRI nedelje ČETIRI nedelje
REZIDENCIJE: SCAPE CANALSIDE i SCAPE CANADA WATER, jednokrevetna soba, boravak na bazi noćenjaStandardni opšti, Cambridge (B2, C1)20184526853525
Intenzivni28204529853925
Poslovni 3028204529853925
Pripremni IELTS, Cambridge Intensive28204529853925
SMEŠTAJPROGRAMBroj časova nedeljnoDVE nedelje TRI nedelje ČETIRI nedelje
REZIDENCIJA SHOREDITCH, jednokrevetna soba, boravak na bazi noćenjaStandardni opšti, Cambridge (B2, C1)20195528503745
Intenzivni28215531504145
Poslovni 3028215531504145
Pripremni IELTS, Cambridge Intensive28215531504145
SMEŠTAJPROGRAMBroj časova nedeljnoDVE nedelje TRI nedelje ČETIRI nedelje
REZIDENCIJA WEMBLEY, jednokrevetna soba, boravak na bazi noćenjaStandardni opšti, Cambridge (B2, C1)20151521902865
Intenzivni28171524903265
Poslovni 3028171524903265
Pripremni IELTS, Cambridge Intensive28171524903265

‼️VAŽNO: Za sve smeštajne opcije treba dodati 55 funti nedeljno za kurseve i boravak u visokoj sezoni koja traje od 1. juna do 24. avgusta.

‼️ Za porodični smeštaj polaznika uzrasta 16 i 17 godina u jednokrevetnoj sobi treba dodati 20 funti nedeljno.

⚠️ Cene programa u trajanju od 5 i više nedelja dostavićemo pošto dobijemo konkretan zahtev.

Pomoć oko prijave za britansku vizu, odnosno uslugu viziranja, jezička mreža Verbalisti svojim polaznicima nikad ne naplaćuje.

U cenu je uključeno:

Odabrani kurs engleskog jezika, smeštaj i ishrana prema opisu u cenovniku, administrativni troškovi upisa i nadoknada za pronalaženje i organizaciju smeštaja koje naplaćuje koledž i koji su nepovratni, dijagnostički test na početku kursa i sertifikat po završenom kursu, nastavni materijal, korišćenje jezičke i kompjuterske laboratorije, i besplatan pristup internetu.

U cenu nije uključeno

Troškovi registracije 50£, avionski prevoz sa pripadajućim taksama, aerodromski transferi, gradski prevoz u Londonu, vannastavne aktivnosti u organizaciji škole, troškovi pribavljanja vize (oko 115£) i putno osiguranje.

Najbolje skole jezika

Zavidne međunarodne akreditacije obrazovne grupe PRODIREKT i jezičke mreže Verbalisti (Verbalists Education & Language Network) pogledajte ovde.

Foto i video galerija

  • Uživanje u obilascima Londona, Verbalisti
  • Kaplan Covent Garden, ispred ulaza u školu, Verbalisti
  • Polaznica jezičke mreže Verbalisti u školi Kaplan Covent Garden
  • Na času u školi Kaplan Covent Garden, Verbalisti
  • Na času, Kaplan Covent Garden, Verbalisti

Kursevi engleskog u Londonu i škola Kaplan Covent Garden – imate pitanje ili želite da se prijavite? Kontaktirajte nas ili pošaljite svoj komentar/pitanje popunjavanjem formulara u nastavku:

Kontakt formular


Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe to get the latest posts to your email.

Imate komentar ili pitanje?

Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading