Najskuplje reklame Superboula

Super Bowl 2013 americki fudbal
Večeras se u SAD održava najveći sportski, televizijski, ali i marketinški događaj u ovoj godini, a to je finale šampionata u američkom fudbalu, popularni Superboul (Super Bowl).

Mesto događaja je Nju Orleans, a u finalu će se sastati San Francisko 49ers i Baltimor Rejvensi.

Posebnu pažnju na ovom događaju imaće reklame svetskih kompanija koji će ovaj događaj iskoristiti da, kao prvo, pokažu svoju „veličinu“, a kao drugo da na što kreativniji način predstave svoj rad. Reklame koje se prave posebno za Superboul, ujedno su i reklame koje imaju najveće cene emitovanja. Prema nekim podacima, cene za ovogodišnji Superboul se kreću između 3,7 i 4 miliona dolara za 30 sekundi emitovanja.

Iako je većina svoje reklame već objavila na YouTube-u, neki svoju reklamu drže u tajnosti. Tako će to uraditi Blackberry sa svojom prvom Superboul reklamom ikad, Time Warner Cable, Universal, Chrysler, Wonderful Pistachios (gde će čuveni Psy otpevati drugu verziju pesme Gangnam Style) ili Oreo.

Za neke kompanije se ne zna sa kojom od poslednjih reklama će se predstaviti kao što je to slučaj sa Fiatom ili Doritosom.

Gospodar Jevremova 9a, Belgrade, Serbia

Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe to get the latest posts to your email.

Imate komentar ili pitanje?

Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading