Letnja škola engleskog jezika u Londonu (11-18 god)

Letnje skole jezika za mlade u Londonu, Verbalisti

Letnja škola engleskog jezika u jednom od najlepših i najbezbednijih krajeva Londona

Letnja škola engleskog jezika organizuje se četrnaestu godinu zaredom u čuvenom univerzitetu St Mary’s u Tvikenamu, mestu koje se nalazi odmah pored reke Temze, poznatom po divnim parkovima, mirnom i krajnje bezbednom okruženju.

Škola

Trinity International Education specijalizovan je za jezičku edukaciju i organizaciju letnjih kampova za decu i tinejdžere. Pored više od 20 godina iskustva u radu sa mladima, Trinity poseduje i zavidne akreditacije dobijene od Britanskog saveta, English UK, Young Learners English UK, i BETA (British Educational Travel Association). Ta organizacija organizuje 8 letnjih škola engleskog jezika i to u Velikoj Britaniji, SAD i Italiji.

Predavači su visoko stručni i zadovoljavaju sve kriterijume koje postavlja komisija za akreditaciju programa za učenje engleskog jezika (Commission on English Language Program Accreditation). Nastava za maloletne polaznike odvija se u modernim učionicama u grupama od najviše 15 učenika, pri čemu se vodi strogo računa da su polaznici pravilno raspoređeni prema uzrastu i nivou znanja.

Bezbednost, zdrava sredina i podrška

Skola jezika u Londonu za mlade, Verbalisti

Verbalisti su poznati po lakom učenju jezika kroz zabavu i zanimljivim programima koji najmlađe učenike ostavljaju bez daha – što zbog stvari koje vide i nauče, što zbog akcije i zabave koja ih svake godine očekuje. Ipak, sigurnost i podrška tokom školovanja u inostranstvu su najvažniji, naročito kada su maloletni polaznici u pitanju. U zavisnosti od broja prijavljenih učenika pojedine grupe mogu imati iskusnog pratioca jezičke mreže Verbalisti zaduženog za dodatnu brigu i nadzor nad učenicima sve vreme njihovog boravka u inostranstvu.

Bezbednost u okviru univerzitetskog kampusa je na najvišem nivou i svi polaznici su pod 24-časovnim nadzorom osoblja škole/kampusa.

 ✅   Posebna pogodnost letnje škole jezika u Londonu je što se sve vannastavne i sportske aktivnosti održavaju u okviru kampusa, dok se na obilaske i ekskurzije van kampusa odlazi u pratnji osoblja škole.

Fascinantni kampus koledža St. Mary’s

  • Letnja skola engleskog jezika u Londonu, St Mary's College, Verbalisti
  • St Marys University campus, Verbalisti
  • Strawberry Hill House
  • Letnja skola engleskog jezika u Londonu, St Mary's College, Verbalisti
  • Letnja skola engleskog jezika u Londonu, St Mary's College, Verbalisti
  • Letnja skola engleskog jezika u Londonu, St Mary's College, Verbalisti
  • Letnja skola engleskog jezika u Londonu, St Mary's College, Verbalisti
  • Letnja skola engleskog jezika u Londonu, St Mary's College, Verbalisti
  • Letnja skola engleskog jezika u Londonu, St Mary's College, Verbalisti
  • Letnja skola engleskog jezika u Londonu, St Mary's College, Verbalisti
  • Letnja skola engleskog jezika u Londonu, St Mary's College, Verbalisti
  • Letnja skola engleskog jezika u Londonu, St Mary's College, Verbalisti
  • Letnja skola engleskog jezika u Londonu, St Mary's College, Verbalisti
St. Mary’s University je sportska i zelena oaza Londona

Univerzitet St Mary’s u Londonu je jedinstven i važi za jednu od najboljih lokacija kada su u pitanju letnji kampovi za mlade. 💥 Polaznici se nalaze u Londonu, a opet u prirodi i bezbednom okruženju samog kampusa sa izvanrednim otvorenim i zatvorenim sportskim terenima, teretanom, brojnim zelenim površinama, školskim restoranom, učionicama i amfiteatrima.

Neposredno ispred atletske staze nalazi se čak i restoran Starbucks – omiljeno mesto verbalista 🙂

English learning summer school - Richmond, Verbalists Education
London krije mnogo prelepih dragulja, a među njima se ističe Ričmond. Ričmond ima dugu i slavnu istoriju te je odavno omiljeno utočište za plemstvo, umetnike, pisce i pevače (kliknite na foto za uvećan prikaz)

Smeštaj je takođe u okviru kampusa. U svakoj zgradi spava i boravi po jedan predstavnik škole koji vodi brigu o polaznicima. Ovde je bitno istaći da za razliku od mnogih drugih letnjih kampova u Londonu, škola Trinity ima bar jednog takozvanog “activity leadera” na 10 studenata.

Nedaleko od univerziteta St. Mary’s nalazi se Ričmond, jedan od najlepših i najprestižnijih krajeva Londona, prošaran bajkovitim šetalištima pored reke Temze i cvetnim pabovima koji u kasnim popodnevnim časovima i noću žive punim plućima.

Mnogi mladi iz drugih krajeva Londona često dolaze u Ričmond na zabavu, dok oni drugi malo stariji ne propuštaju da se porodično tokom vikenda opuste u suncem obasjanim baštama brojnih pabova i restorana.

Nastava

Polaznici jezicke mreze Verbalisti u ucionici koledza St Marys London

Nastava se odvija u internacionalnim razredima s najviše 15 učenika po grupi. Prvog dana polaznici polažu dijagnostički test, nakon čega se upućuju u razrede odgovarajućeg nivoa. Pored nivoa znanja, kriterijum za formiranje razreda je i uzrast, tako da se u jednoj grupi nalaze polaznici približno istog znanja i godina.

Trinity je razvio posebno prilagođen nastavni plan “Think in English” za njihove letnje škole engleskog jezika. Učenje engleskog je zabavno i efikasno, i traje i izvan učionica.

Trinity udžbenici (uključeno u cenu programa), kreirani za 4 nivoa poznavanja engleskog, na moderan i kreativan način mladima predstavljaju teme iz svakodnevnog života.

Fond časova je 20 časova (15 sati nedeljno). Na kraju kursa polaznici dobijaju sertfikat o odslušanom kursu sa jasno naznačenim stečenim nivoom znanja.

Primer rasporeda časova, aktivnosti i izleta – letnja škola engleskog jezika u Londonu

Primer rasporeda aktivnosti, izleta i časova letnje škole engleskog u Londonu - St. Mary's College, Verbalisti
(kliknite na sliku za uvećan prikaz)

Aktivnosti i slobodno vreme

Izlet u Hampton Court, polaznici jezičke mreže Verbalisti

Letnja škola koncipirana je tako da mladi uče engleski kroz kontekst, koristeći jezik u realnim životnim situacijama. Zato su vannastavne i zabavne aktivnosti pažljivo isplanirane i zauzimaju centralno mesto u učenju engleskog jezika. One takođe pomažu bržem prilagođavanju polaznika međunarodnom okruženju u školi i van nje.

💥 Dnevne i večernje aktivnosti uključene su u cenu, kao i čak šest celodnevenih izleta u London za dvonedeljni program.

Primer aktivnosti i izleta koji su uključeni u cenu:

  • London Eye*
  • Madame Tussauds*
  • The National Gallery
  • Natural History Museum
  • Tower of London*
  • Tower Bridge*
  • British Museum
  • Oxford Street & Regent Street
  • Camden Town
  • Večera u Hard Rock Cafe-u

✅ Cene ulaznica za obilaske označene zvezdicom takođe su uključene u cenu programa.

Letnja skola engleskog jezika u Londonu, Verbalisti

Prisustvo aktivnostima je obavezno.

Samo u slučaju programa sa pratnjom: Tokom boravka od dve nedelje jedan dan (obično nedelja) može da bude izlet u Oksford, Kembridž, Brajton, ili pak još jedan dan u Londonu. Transport autobusom ili vozom u okviru celodnevnog izleta u Oksford, Kembridž, ili Brajton iznosi oko 25-40£.

Letnja škola u Londonu – Iskustva polaznika

Smeštaj i ishrana

Studentski smeštaj na univerzitetskom kampusu St Mary’s je bezbedan i osoblje kampusa vodi posebnu brigu o njegovom kvalitetu. Učenici su smešteni u jednokrevetnim sobama sa kupatilom koje deli 6-8 osoba ili u jednokrevetnim sobama sa privatnim kupatilom.

Jednokrevetna soba

Rezidencija obezbeđuje posteljinu, kao i ključeve/kartice od sobe i zgrade. Polaznici treba da ponesu svoje peškire. Posteljina se menja jednom nedeljno, dok se sobe i kupatila čiste pet puta nedeljno.

Na raspolaganju su i mašine za pranje veša. Po dolasku ostavlja se depozit za slučaj pričinjene štete (GBP60 ili EUR80) koji se vraća po napuštanju smeštaja.

Na kampusu postoji 24-časovno univerzitetsko obezbeđenje.

Boravak je na bazi punog pansiona, a studenti se hrane u restoranu na kampusu. Ishrana je odlična i raznovrsna. U danima celodnevnih ekskurzija predviđen je lanč paket.

Cene i datumi programa

Program se izvodi individualno i sa pratiocem grupe (za polazak 16. jula).

Termini početka programa: 01. juli, 16. i 30. juli. Program se završava 13. avgusta.

⚠️

Radi se o veoma popularnom programu za koji je jezička mreža kao dugoročni partner škole dobila ograničen broj mesta u smeštaju za svaki od tri ponuđena termina, zato najtoplije preporučujemo što raniji upis.

2024 CENE LETNJE ŠKOLE ENGLESKOG JEZIKA U LONDONU
(cene za individualni program, bez pratnje)

Smeštaj
(pun pansion)
Program
(nedeljno)
DVE
nedelje
ČETIRI
nedelje
U okviru kampusa,
jednokrevetna soba,
kupatilo se deli
20 časova +
aktivnosti +
izleti
20504100
U okviru kampusa,
jednokrevetna soba,
privatno kupatilo
20 časova +
aktivnosti +
izleti
22004400
Cene su date u funtama

Cene prikazane u tabeli ne uključuju trošak avio-karte/grupnog putovanja i avio-karta se kupuje naknadno, nakon što koledž potvrdi upis polaznika i izda vizna dokumenta.

Group Leader

Planirani datumi polaska: 01, 16. i 30. juli

Dužina trajanja programa: 2 nedelje

Cena:

  • smeštaj (kupatilo se deli) 2150 funti
  • smeštaj (privatno kupatilo) 2300 funti

Polazak je s aerodroma u Beogradu. Cena grupnog putovanja (avio karta + transferi) zavisi od datuma kupovine avio karte i dobija se na zahtev nakon što polaznik popuni prijavu/upit koju možete preuzeti ovde.

✅  Pomoć oko prijave za britansku vizu, odnosno uslugu viziranja, nikad ne naplaćujemo našim polaznicima.

Polaznici jezičke mreže na jednom od izleta u Londonu
Verbalisti na jednom od izleta u Londonu

Ostvarujete dodatne uštede jer ne snosite troškove konverzije valuta. Sva plaćanja vrše se u valuti zemlje u kojoj se nalazi koledž koji organizuje i izvodi jezičko obrazovanje a na račun obrazovne kompanije PRODIREKT LLC koja je ovlašćeni predstavnik i u većini slučajeva ekskluzivni regionalni zastupnik stranih koledža i univerziteta u jugoistočnoj Evropi.

U cenu je uključeno

Usluga pratioca grupe (za navedeni datum polaska), kurs engleskog jezika, bogat program svakodnevnih vannastavnih aktivnosti, čak šest celodnevnih izleta uz jednu uključenu večeru u Hard Rock Cafe-u u Londonu, udžbenik i kompletan nastavni materijal, dijagnostički test na početku kursa i sertifikat po završenom kursu, smeštaj u školskoj rezidenciji na bazi punog pansiona, putno osiguranje i aerodromski transferi (samo u slučaju grupnog putovanja).

Iako je škola u cenu uključila zdravstveno/putno osiguranje, preporučujemo kupovinu dodatnog putnog osiguranja lokalno.

U cenu nije uključeno

Registracija £50, troškovi pribavljanja britanske vize (oko 130€ i plaća se direktno britanskoj ambasadi), avionska karta, transferi i pripadajuće aerodromske takse.

Dodela diploma-sertifikata o završenom kursu letnje škole engleskog jezika u Londonu, Verbalisti
Svečana dodela diploma-sertifikata

VAŽNA NAPOMENA:
Polaznik kupuje avionsku kartu preko turističke agencije angažovane od strane kompanije PRODIREKT. Troškovi putovanja, pored cene avio karte, uključuju i troškove organizovanog grupnog putovanja i povratne aerodromske transfere.

Cena avio-karte koju polaznik plaća u velikoj meri zavisi od toga kada je polaznik izvršio kupovinu iste, zato i preporučujemo što raniji upis na program.

Najbolje skole jezika

Jezička mreža Verbalisti svoje međunarodne akreditacije u obrazovanju i visok kvalitet usluga opravdava strogim kriterijumima pri selekciji škola koje organizuju zimske i letnje kampove stranih jezika u inostranstvu. Za najmlađe članove jezičke mreže biramo programe koje reallizuju međunarodno akreditovani edukatori čiji je kvalitet u samom vrhu i nad kojima Verbalisti vrše stalni nadzor i kontrolu.

Zavidne međunarodne akreditacije obrazovne grupe PRODIREKT i jezičke mreže Verbalisti (Verbalists Education & Language Network) pogledajte ovde.

Foto i video galerija

Letnja škola engleskog jezika u Londonu – St Mary’s College

Letnje škole jezičke mreže Verbalisti

Imate pitanje u vezi letnje škole za mlade u Londonu? Želite detaljnije informacije? Kontaktirajte nas ili pošaljite svoj komentar/pitanje popunjavanjem formulara u nastavku:

Kontakt formular


Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe to get the latest posts to your email.

Један одговор на „“

Imate komentar ili pitanje?

Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading