Manekenke pozirale u dubini mora s ajkulama (VIDEO)

_

Da je za posao modela potrebno i nešto više od osmeha i vitke figure pokazale su neustrašive manekenke koje su učestvovale u fotografisanju sa kit-ajkulama teškim 18 tona sedam metara ispod površine okeana. Manekenke koje su ronile na dah uspele su da spoje svet mode i svet morskih dubina u tropskim vodama Filipina.

Planiranje ovakvog poduhvata trajalo je puna četiri meseca, a samo slikanje odvijalo se tokom pet dana. U dogovoru sa lokalnim filipinskim ribarima pronašli su način kako da životinje slikaju na jednom mestu tokom nekoliko sati. Naime, svakog dana u određeno vreme kit-ajkule dolaze u plićak gde plutaju par sati dok ih ribari hrane sitnim škampima, a fotografi su upravo te trenutke iskoristili da slikaju modele zajedno sa životinjama.

Manekenke su odevene u dizajnersku odeću plivale su i plesale sa kit-ajkulom koja spada među najteže sisare na svetu sa svojim 18 tona. Bez obzira na to što se zovu kit-ajkule ove životinje su krajnje bezopasne i hrane se morskim planktonima, a spadaju i među ugrožene vrste i često su na meti kineskih lovokradica.

Gospodar Jevremova 9a, Belgrade, Serbia

Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe to get the latest posts to your email.

Imate komentar ili pitanje?

Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading