Kursevi engleskog u Americi, Majami

Engleski jezički programi Verbalista, Miami Beach

Zovu ga “glavni grad južne Amerike” a zvanični nadimak mu je “Magični grad”. Dobro došli u Majami 🙂

Miami, FloridaSouth Beach, Little Havana, Vizcava Museum and Gardens, the Museum of Science, Spance Transit Planetarium i Biscayne Boulevard samo su neke od atrakcija koje vas čekaju. Kontrastni i, po mnogo čemu, jedinstven karakter dva dela grada Majamija – Coral Gables i South Beach, kao i lagani ritam džeza ili vatrene salse učiniće da se opustite nakon nastave i uživate u tom dragulju na Floridi.

Za idealnu kombinaciju učenja engleskog jezika i odmora preporučujemo školu otvorenog srca OHLA i peščane plaže Majamija. Ono po čemu se izdvaja jezičko putovanje u Majami je njegova popularnost tokom cele godine. Visoka sezona i najbolje vreme za školovanje upravo je tokom evropskih zimskih i prolećnih dana jer je tada klima na Floridi najprijatnija.

Škola

Skup zgrada kompleksa Kompleks The Four Ambassadors, Majami, Florida
Škola se nalazi na prestižnoj lokaciji i zauzima 18. sprat rezidencije The Four Ambassadors (na slici)

Akademija OHLA (Open Hearts Language Academy) je vodeća i jedna od najvećih jezičkih škola u Majamiju koja više od 20 godina nudi polaznicima iz celog sveta priliku da usavrše engleski jezik i saznaju više o američkoj istoriji i kulturi. Taj internacionalni koledž akreditovan je od strane CEA (The Comission on English Language Accreditation), proglašen je tri puta za najbolju školu u Majamiju i dobitnik je praktično svih značajnih priznanja u domenu jezičke edukacije. OHLA poseduje i kampuse u Njujorku i Los Anđelesu.

Kampus OHLA Brickell u Majamiju nalazi se u srcu tog grada u finansijskoj četvrti i prestižnom kompleksu The Four Ambassadors, smeštenom nedaleko od avenije Brickell, koja se popularno zove i Wall Street Majamija. Adresa: 825 Brickell Bay Drive, 18th Floor, Miami, Florida 33131, kliknite ovde za mapu i lokaciju škole.

Verbalisti i Adventures of Spiderman, skola OHLA MiamiŠkola zauzima ceo 18 sprat poslovne zgrade, tako da studenti imaju priliku da uživaju u fantastičnom pogledu na okean, s jedne strane, i na grad, s druge strane zgrade. Sve učionice, njih 21, savremeno su opremljene i poseduju interaktivne bele table, audio, video i DVD nastavna sredstva. Na raspolaganju su i tri kompjuterske laboratorije sa 40 računara i besplatnim WiFi pristupom.

U istoj zgradi gde i škola nalazi se smeštaj, odlična Open Hearts školska rezidencija, kao i rekreativni kompleks sa dva bazena, teretanom i džakuzijem koji polaznici mogu besplatno da koriste.

Nastava

Nastava je organizovana u prepodnevnim ili poslepodnevnim časovima u zavisnosti od programa, a jedan čas traje 50 minuta. Možete birati kurs u trajanju od 2, 3, 4 ili više sedmica. U grupama je u proseku 10 studenata, a maksimalan broj studenata u grupi je 15. Tokom svih navedenih programa studenti imaju priliku da razviju i usavrše pet najvažnijih veština prilikom učenja engleskog jezika: čitanje, pisanje, slušanje, razgovor i gramatiku.

Polaznici jezicke mreze u skoli OHLA, MiamiStandardni (opšti) engleski kurs obuhvata 4 časa dnevno, 20 časova nedeljno, u terminu od 09.00h do 12.40h.

Intenzivni kurs engleskog jezika ima 24 časa nedeljno. Nastava počinje u 09:00h a završava se u 12:40h. Ponedeljkom i četvrtkom studenti pohađaju i poslepodnevnu nastavu od 13:10 do 14:00h. Profesori se smenjuju u toku programa, tako da polaznici imaju mogućnost da uživaju i iskuse različitu dinamiku predavača.

Super intenzivni kurs engleskog jezika sastoji se od 28 časova nedeljno. Nastava počinje u 09:00h a završava se u 12:40h. Ponedeljkom i četvrtkom studenti pohađaju i poslepodnevnu nastavu od 13:10 do 15:00h. Profesori se smenjuju i u okviru ovog programa.

Individualni (jedan-na-jedan) program podrazumeva 10 časova nedeljno i košta 520$ nedeljno. Ovi časovi mogu se kombinovati sa, na primer, standardnim kursom radi bržeg napredovanja.

Na casu, OHLA skola engleskog MiamiPripremni programi za ispite TOEFL, IELTS i Cambridge Exams organizuju se u blokovima od po 4 nedelje. U zavisnosti od vašeg trenutnog nivoa znanja engleskog jezika na raspolaganju su vam kursevi u trajanju od 4, 8, 12 ili 16 nedelja, međutim da biste pohađali ove programe potrebno je da je vaše znanje engleskog jezika na nivou B1 (srednji nivo). Pripremni programi predstavljaju idealnu kombinaciju časova u malim grupama od maksimum 6 polaznika i individualnih lab časova.

Studenti imaju 35 časova nedeljno a svaki čas traje 50 minuta. Od ponedeljka do četvrtka polaznici pohađaju nastavu od 14:10h do 17:00h i ona se sastoji od 2 časa u malim grupama i jednog individualnog časa. Petak je rezervisan za individualnu nastavu od 3 časa.

Saznajte ovde više o pripremnim kursevima za polaganje ispita TOEFL i drugim jezičkim destinacijama.

Four Ambassadors rezidencija
The Four Ambassadors rezidencija

Smeštaj

Open Hearts rezidencija nalazi se u okviru kampusa gde je i sama škola. Ovaj kompleks poznat je pod nazivom The Four Ambassadors i čine ga četiri kule koje povezuje zajednički lobi. Rezidencija se nalazi u kuli broj 4, škola u kuli broj 3, tako da se studenti do škole spuštaju liftom. Smeštaj je u dvosobnim apartmanima, a svaka soba je dvokrevetna ili trokrevetna. Postoji mogućnost zakupa cele sobe prema cenovniku datom u nastavku. Svaki apartman/stan ima dva kupatila, kompletno opremljenu kuhinju, dnevnu sobu, TV, klima uređaj… Apartmani se čiste dva puta nedeljno i tada se menja i posteljina. Studentima je na raspolaganju i zajednička perionica veša. U okviru kampusa nalaze se teretana, dva bazena, đakuzi, salon lepote, brojni kafići i restorani. Rezidencija je pod nadzorom 24h a da biste boravili u ovom tipu smeštaja morate biti punoletni.

Pogledajte u nastavku foto galeriju rezidencije Open Hearts:

_

Brickell rezidencija
Brickell rezidencija

Rezidencije Brickell

Brickell rezidencija nalazi se na 10 minuta hoda od škole. Poseduje jednokrevetne i dvokrevetne apartmane sa potpuno opremljenom zajedničkom kuhinjom i praonicom. WiFi je besplatan. Sobe se čiste jednom nedeljno. Rezidencija je pod nadzorom 24h a da biste boravili u ovom tipu smeštaja morate imati najmanje 16 godina. Polaznici smešteni u ovoj rezidencijima mogu besplatno da koriste sve dodatne sadržaje koje nudi rezidencija Open Hearts.

* Adresa rezidencije Brickell: 298 SW 15 Rd, Miami, FLORIDA 33129

Pogledajte foto galeriju Brickell smeštaja u nastavku:

Smeštaj u svim rezidencijama je na bazi noćenja uz mogućnost doplate za polupansion (doručak i večera) u iznosu od 150 dolara nedeljno.

Pre ulaska u smeštaj ostavlja se depozit od $100 koji se vraća po napuštanju rezidencije ako u njoj nije pričinjena šteta od strane polaznika. Dolazak u smeštaj je nedeljom posle 15:00, dok su polaznici dužni da napuste sobe u subotu pre 12:00.

Slobodno vreme

Verbalisti, Miami BeachOpen Hearts Language Academy posebnu pažnju poklanja vannastavnim aktivnostima koje su bitne za brže učenje engleskog jezika kroz druženje i upoznavanje kulture i običaja jednog grada. Majami je u tom smislu prava riznica.

Preporučujemo posetu distriktu Miami Beach Art Deco koji predstavlja najveću kolekciju arhitekture dvadesetih i tridesetih godina u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i šetnju kroz Vizcaya Museum and Gardens u zalivu Biscayne gde ćete pronaći evropski inspirisano imanje, osnovano 1910ih godina, na kom se nalazi predivna kolekcija retkih orhideja.

Verbalisti na utakmici, HurricanesŠkola organizuje grupne obilaske i aktivnosti tri puta nedeljno, ponedeljkom, sredom i petkom od 13:30 do 17:00, a aktivnosti uključuju posete muzejima, roštilj na plaži, razne sportove na vodi, vožnje gliserima ili brodom… Vikendom su na programu poludnevne i celodnevne ekskurzije poput, razgledanja nacionalnog parka Everglejd, krstarenja do Bahama, izlet u Orlando i provod u njegovom čuvenom tematskom parku ili poseta Key Westu.

Mnoge aktivnosti su besplatne a cene onih koje se plaćaju kreću se od 10 do 80 dolara. Okvirne cene najpopularnijih izleta slede:

Poseta Everglejdu (traje 1 dan) 30$
Poseta Key Westu (traje 1 dan) 60$
Izlet u Orlando (traje 1 ili 2 dana) 175-250$
Krstarenje do Bahama (traje 2 noći) 240-300$

Polasci

Opšti, intenzivni i super intezivni programi učenja engleskog jezika organizuju se svakog drugog ponedeljka počev od 8. januara 2018, a pripremni programi za TOEFL, IELTS i Cambride Exams počinju svakog drugog ponedeljka u mesecu počev od 2. januara 2018.

Dolazak u smeštaj je nedeljom, a odlazak subotom.

2018 CENE JEZIČKIH PROGRAMA U MAJAMIJU (za uzrast 16+)
(sve cene date su u dolarima)

cene kurseva engleskog u majamiju skola ohla 2018 verbalisti
Kliknite na tabelu za njen uvećan prikaz

Polaznici ostvaruju dodatne uštede jer ne snose troškove konverzije valuta. Sva plaćanja vrše se u valuti zemlje u kojoj se nalazi koledž koji organizuje i izvodi jezičko obrazovanje a na račun kompanije PRODIREKT LLC koja je ovlašćeni predstavnik i u većini slučajeva ekskluzivni regionalni zastupnik stranih koledža i univerziteta u jugoistočnoj Evropi.

Kayaking in Miami, Verbalisti
Jedna od najpopularnijih aktivnosti je vožnja kajakom

Pomoć oko prijave za američku vizu, odnosno uslugu viziranja, jezička mreža Verbalisti svojim polaznicima nikad ne naplaćuje.

Napomena: troškove prevoza i aerodromskih transfera dostavljamo na zahtev i uz priloženu prijavu koju možete preuzeti ovde.

U cenu je uključeno

Odabrani kurs engleskog jezika sa navedenim brojem časova, smeštaj, administrativni troškovi upisa od $120 koji su nepovratni, dijagnostički test na početku kursa i sertifikat po završenom kursu, neograničeno korišćenje jezičke i kompjuterske laboratorije, besplatan pristup internetu, korišćenje dodatnih sadržaja u okviru rezidencija i rekreativnog centra.

U cenu nije uključeno

Troškovi registracije od 80$, udžbenik i nastavni materijal (50$ za standardni, 100$ za intenzivni kurs i pripremne programe i 150$ za super-intenzivni kurs), avionski prevoz sa pripadajućim taksama, aerodromski transferi, putno osiguranje i troškovi pribavljanja vize.

Akreditacije škola za jezicku edukaciju, Prodirekt i Verbalisti

_

Želite da se bliže upoznate sa školom OHLA u Majamiju? Krenite s nama u šetnju kroz školu i jedno cool virtuelno razgledanje 🙂

Imate pitanje u vezi sa jezičkim programom u školi OHLA u Majamiju? Želite detaljnije informacije? Kontaktirajte nas ili pošaljite svoj komentar/pitanje popunjavanjem formulara u nastavku:

Save

Stari Grad, Beograd, Serbia

Imate komentar ili pitanje?