Kako izgleda dom Čarlsa Dikensa nakon restauracije vredne 5 mil. dolara (FOTO GALERIJA)

Charles Dickens u mladostiNekadašnji dom pisca Čarlsa Dikensa u Londonu otvoren je za javnost posle osmomesečne restauracije vredne 5 miliona dolara.

Dikens je živeo u Doti ulici u centralnom Londonu sa svojom porodicom između 1837. i 1839. i tu je napisao “Olivera Tvista” i “Nikolasa Niklbija”.

Četvorospratna kuća od cigle restaurisana je kako bi manje ličila na muzej a više pružala posetiocima atmosferu viktorijanskog Londona

Muzej je otvoren 1925. godine i jedina je preživela kuća u Londonu u kojoj je pisac bio. Kuća je restaurisana povodom 200 godina od Dikensovog rođenja i prvi put posetioci mogu da vide i kuhinju i tavan kuće.

U kući, na zidovima će se videti siluete mladog Dikensa sa dugom kosom i bez brade, potpuno različitog od starijeg Dikensa na koga svi pomisle. Posetioci će moći da vide trpezariju, vinski podrum, spavaću sobu i radnu sobu. U radnoj sobi nalazi se piščev sto gde je i napisao svoja poznata dela.

Osim ovih detalja, muzej će organizovati i radionice, predavanja, izložbe kostima iz Dikensovih filmova..

Do sada Dikensov muzej godišnje je ugošćavao oko 30.000 ljudi a zvaničnici sada očekuju da će 2013. njihov broj porasti na 45.000.

Pogledajte ovde jedinstvenu animiranu priču o Čarlsu Dikensu (VIDEO)

Izvor: Tanjug

Gospodar Jevremova 9a, Belgrade, Serbia

Imate komentar ili pitanje?