Kubanskim muzičarima koji budu izvodili vulgarne pesme prete stroge kazne (VIDEO)

Reggaeton muzika
Regeton dens muzika potiče sa Kariba

Kubanski Institut za muziku danas je saopštio da muzičari i pevači na Kubi koji budu izvodili pesme sa vulgarnim sadržajem ili “suprotne etičkim standardima” ubuduće mogu da očekuju kaznu. Odluka je doneta nakon mnogobrojnih pritužbi javnosti zbog vulgarnosti u pojedinim pesama koje se izvode na televiziji i radiju.

Vlasti su započele čišćenje muzičkih kataloga radi “iskorenjivanja svih pojava koje su u suprotnosti sa legitimnom kubanskom popularnom kulturom. Posebna pažnja u kontroli kubanskih muzičara biće posvećena “agresivnim, seksualno eksplicitnim, vulgarnim stihovima, kao i stihovima koji izvrću urođenu senzualnost kubanskih žena, pretvarajući ih u groteskne seksualne objekte. Muzičarima je potrebna dozvola za rad na Kubi, a oni koji se ne budu pridržavali pravila rizikuju da izgube tu dozvolu.

Većina pritužbi građana odnosi se na regeton (reggaeton) – vrstu dens muzike, koja predstavlja mešavinu različitih muzičkih žanrova i ritmova koji potiču sa Kariba i koja najčešće sadrži seksualno sugestivne reči.

Gospodar Jevremova 9a, Belgrade, Serbia

Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe to get the latest posts to your email.

Imate komentar ili pitanje?

Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading