Putovanja i kakve nas promene očekuju u naredne četiri godine

U naredne četiri godine očekuju nas brojne promene kada je reč o putovanjima, sudeći prema rezultatima najnovijih istraživanja.

Euromonitor International predstavila je zanimljiva predviđanja za putovanja do 2016. na Svetskom sajmu turizma u Londonu ranije ovog meseca. Prema rezultatima sprovedenog istraživanja najinteresantnije promene putnike očekuju u sledećim oblastima:

1. Smart televizori kao vodiči

smart tv i putovanjaOvi zanimljivi uređaji moći će da se konektuju na internet i društvene mreže, zahvaljujući čemu će putnici moći da nauče više o pojedinim destinacijama i hotelima.

2. Tingo.com biće najveći sajt za rezervacije

Tingo veb sajt za putovanja
Ovaj sajt koji se nalazi u vlasništvu Tripadvisor-a može da vam rezerviše najjeftiniji smeštaj do 24 sata pre vašeg prijavljivanja na recepciji i refundira razliku u ceni.

Tingo je tako između marta i avgusta ove godine nadoknadio posetiocima iznos od ukupno 89.757 dolara.

3. Hoteli će se otvarati u šoping centrima

Nolivud (Nollywood)
Nolivud (Nollywood)

Budući da sve više ljudi putuje na Bliski istok zbog kupovine, u trgovinskim centrima sve češće se otvaraju hoteli. Tako je nedavno otvoren Al Faisaliah hotel sa 330 soba u Saudijskoj Arabiji i Address Dubai Mall sa 224 sobe u najvećem šoping centru na svetu Dubai Mall.

4.
Nigerija će biti najatraktivnija destinacija

Zbog jake filmske industrije koja je postala poznata kao “Nolivud”, Nigerija će biti sve posećenija. Euromonitor predviđa porast broja posetilaca od dva odsto u 2012. do gotovo 2,5 odsto u 2015.

5.
Digitalni detoks praznici

Sve veći broj svetskog stanovništva postao je zavisan od prenosnih uređaja poput smartfona i tableta. Euromonitor očekuje da će sve više hotela ponudi smeštaj bez bilo kakvih tehnoloških uređaja i interneta.

Izvor: b92

Gospodar Jevremova 9a, Belgrade, Serbia

Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe to get the latest posts to your email.

Imate komentar ili pitanje?

Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading