Najnoviji film o Bondu „Skyfall“ pun pogodak (VIDEO)

Danijel Krejg u filmu Skyfall

Danijel Krejg se vraća kao legendarni britanski tajni agent u najvećoj filmskoj franšizi svih vremena. U ovom filmu Bondova lojalnost prema svojoj šefici M bice pred velikim iskušenjima, jer će se njena prošlost vratiti da je progoni. MI6 biće napadnut i 007 mora uništiti pretnje, bez obzira na cenu i ličnu žrtvu.

Film Skyfall predstavlja spektakl počev od samog početka a otvara se velikom poterom ulicama Istanbula. Otvaranje dostojno Džejms Bondovih filmova! Akcione scene su spektakularne, kaskaderske veštine protagonista su na visokom nivou, sa njima se ne preteruje i ne prelaze u nelogičnost.

Ono što je karakteristično za ovaj nastavak je želja reditelja da nam predstavi Bonda sličnim nama običnim ljudima – na broju su svi aduti najpoznatijeg tajnog agenta ali su sada prikazane i brojne slabosti. Bond više nije nepobedivi junak koji je zatrpan hajtek gedžetima i koji se lako izvlači iz svake situacije. Današnji Bond je “razgolićen”. On mora da se suoči sa fizičkim i duševnim ranama koje nisu nikada bile dublje.

Negativac Raul Silva, kog odlično igra glumac Havijer Bardem, je takođe veoma pozitivno obeležio Skyfall. Nakon londonske premijere, britanski mediji ocenili su da je Havijer Bardem odigrao verovatno najbolju ulogu negativca u toj franšizi. Bardem, koji u filmu ima plavu kosu (neobično, zar ne?), ne samo da je uneo svežinu svojom okrutnom ulogom, već je u bliskim susretima sa Bondom došao na korak od preuzimanja simpatija gledalaca. Što se tiče Danijela Krejga i njegove glume, jedno je sigurno – kada bude došlo vreme da mu se nađe zamena, pred naslednikom će se naći veliki izazov.

Sve u svemu, Skyfall je jedan od najboljih Bondovih filmova i verovatno najspekakularniji film ove godine. Naša preporuka – pravac u bioskope i uživajte u Skyfall-u!

Gospodar Jevremova 9a, Belgrade, Serbia

Imate komentar ili pitanje?