“I’ll be back” iz Terminatora Švarcenegeru delovalo ženkasto (VIDEO)

Najbolje filmske fraze, Svarceneger i I'll be back

Glumac Arnold Švarceneger navodno je imao žestoku svađu sa rediteljem Džejmsom Kameronom na snimanju “Terminatora” zbog kultne fraze “I’ll be back” (vratiću se). U memoarima, koji su nedavno objavljeni u SAD, bivši guverner Kalifornije navodi da mu je ta fraza delovala “ženskasto” i da je on smatrao da robot-ubica treba da kaže “I will be back” a ne skraćeno “I’ll be back”.

– Naše najveće neslaganje bilo je oko te fraze. Zalagao sma se za ‘ja ću se vratiti’, jer sam smatrao da to više nalikuje mašini i da predstavlja veću pretnju. Smatrao sam da je skraćena fraza ženskasta i to sam više puta ponovio Džimu koji me je gledao kao da sam poludeo – naveo je Švarceneger.

– Džim je, ipak, zadržao skraćenu verziju uz komentar: ‘Ja ti ne govorim kako da glumiš, ti nemoj da me učiš kako da pišem’. Iskreno, i posle ovoliko godina govorenja engleskog i dalje ne razumem skraćenice – naveo je glumac rođen u Austriji.

U vreme pojavljivanja prvog “Terminatora” 1984, Švarceneger je već igrao u dva filma o Konanu ali je “Terminator” od njega napravio holivudsku zvezdu a frazu “vratiću se” i dan danas koristi.

Gospodar Jevremova 9a, Belgrade, Serbia

Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe to get the latest posts to your email.

Imate komentar ili pitanje?

Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading