“I’ll be back” iz Terminatora Švarcenegeru delovalo ženkasto (VIDEO)

Najbolje filmske fraze, Svarceneger i I'll be back

Glumac Arnold Švarceneger navodno je imao žestoku svađu sa rediteljem Džejmsom Kameronom na snimanju “Terminatora” zbog kultne fraze “I’ll be back” (vratiću se). U memoarima, koji su nedavno objavljeni u SAD, bivši guverner Kalifornije navodi da mu je ta fraza delovala “ženskasto” i da je on smatrao da robot-ubica treba da kaže “I will be back” a ne skraćeno “I’ll be back”.

– Naše najveće neslaganje bilo je oko te fraze. Zalagao sma se za ‘ja ću se vratiti’, jer sam smatrao da to više nalikuje mašini i da predstavlja veću pretnju. Smatrao sam da je skraćena fraza ženskasta i to sam više puta ponovio Džimu koji me je gledao kao da sam poludeo – naveo je Švarceneger.

– Džim je, ipak, zadržao skraćenu verziju uz komentar: ‘Ja ti ne govorim kako da glumiš, ti nemoj da me učiš kako da pišem’. Iskreno, i posle ovoliko godina govorenja engleskog i dalje ne razumem skraćenice – naveo je glumac rođen u Austriji.

U vreme pojavljivanja prvog “Terminatora” 1984, Švarceneger je već igrao u dva filma o Konanu ali je “Terminator” od njega napravio holivudsku zvezdu a frazu “vratiću se” i dan danas koristi.

Gospodar Jevremova 9a, Belgrade, Serbia

Imate komentar ili pitanje?