Helmut Šmit o životinjskom kapitalizmu i poređenju Merkelove sa Hitlerom (FOTO)

Angela Merkel kao HitlerBivši nemački kancelar Helmut Šmit kaže je da je sadašnja kanceralka Angela Merkel sama kriva što je u evropskoj štampi sve češće upoređuju sa Adolfom Hitlerom. Problem je što je ona isuviše veliki nacional-egoista i pokušava da reši aktuelnu krizu u Evropi vraćajući na scenu centralizam, rekao je 93-godišnji Šmit. Prema njegovim rečima, dvojica ljudi su u istorji pokušali da vladaju Evropom iz jednog centra. Prvo je to probao Napoleon, a potom Hitler. Ne sme biti trećeg puta. Nemačka mora odustati od želje da bude centar Evrope, poručio je Šmit sadašnjoj kancelarki.

Govoreći o aktuelnim problemima u svetskom bankarskom sektoru, Šmit je istao da je danas na sceni “životinjski kapitalizam”. “Pored njega, tu su još i životinjski islamizam, životinjski socijalizam i životinjski feudalizam. Neophodno je vratiti moral u banke i kontrolu nad finansijskim sektorom”, poručio je Šmit.

Izvor: Kurir

Nemačku dominaciju pod vodstvom Angele Merkel nazvali su Četvrtim Rajhom
Il Giornale, novine u vlasništvu bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija, u avgustovskom broju nemačku dominaciju pod vodstvom Angele Merkel nazvali su Četvrtim Rajhom
Gospodar Jevremova 9a, Belgrade, Serbia

Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe to get the latest posts to your email.

Imate komentar ili pitanje?

Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading