Vaša ulaznica za egzotičnu avanturu doživela fijasko (FOTO)

Victorias Secret seksi bodi
Ispod ove slike za proizvod “Sexy Little Geisha” u onlajn prodavnici Victoria’s Secret piše: Vaša ulaznica za egzotičnu avanturu

Najnovija kolekcija Viktorije sikrit (“Victoria’s Secret”) “Go east” povučena je iz internet prodaje nakon što je pretrpela brojne kritike, ali ne zbog izgleda proizvoda već zbog načina njegovog predstavljanja.

Deo kolekcije “Go East” je seksi bodi od mreže sa cvetnim printom nazvan “Sexy Little Geisha”. Upravo taj komad odeće, zajedno sa njegovim imenom i reklamom, isprovocirao je zaštitnike ljudskih prava da oštro protestuju i optuže kompaniju “Viktorija sikrit” za rasizam. Činjenica da atraktivna južnoafrička manekenka Kendis Svejnpol zaista izgleda veoma seksi u pomenutom donjem vešu sigurno nije pomogla da se stišaju strasti. Kritičari čvrsto stoje pri svom stavu da je “Viktorija sikrit” promocijom bodija “Sexy Little Geisha” svela azijsku kulturu na stereotip o egzotičnoj seksualnosti.

Ovo je samo još jedan primer pogrešne procene marketinških stručnjaka kada je u pitanju upotreba slike i reči u kreativnim rešenjima oglasa, naročito u slučajevima kada je nužno uvažiti kulturni identitet ili specifičnost nekog naroda ili lokalnog tržišta. Međutim, neko bi sad dodao – i negativan PR je dobar PR. Možda ali retko.

Gospodar Jevremova 9a, Belgrade, Serbia

Imate komentar ili pitanje?