Proslavljamo Evropski dan jezika: Osvoji nagradu – BESPLATNO UČENJE ENGLESKOG JEZIKA

Evropski dan jezika sa VerbalistimaJezička mreža Verbalisti proslavlja Evropski dan jezika tako što će 5 svojih korisnika nagraditi sa dvomesečnim besplatnim neograničenim pristupom učenju engleskog jezika na jednoj od najsavremenijih online platformi na svetu – portalu English Attack!.

Da biste učestvovali u ovoj nagradnoj igri treba da „lajkujete“ našu Facebook stranu i da nam pošaljete jednu jedinu rečenicu na jeziku po vašem izboru na urednik@verbalisti.org (ne zaboravite da uključite i vaše kontakt podatke: ime i prezime, email, telefon, adresu).

Izabraćemo 5 najboljih rečenica i njihove autore nagraditi sa 2 meseca besplatnog pristupa portalu English Attack! Imena dobitnika nagrade biće objavljena na dan Evropskog dana jezika – 26. septembra, na našoj Facebook strani.

Savet Evrope je inicirao obeležavanje Evropskog dana jezika 2001. godine i od tada se on obeležava zajedno sa Evropskom unijom svake godine 26. septembra.

Ove godine Evropski dan jezika želi da istakne da jezici mogu da otvore i nove kulturne i profesionalne horizonte, osim što su instrument koji olakšava izlazak na tržiste rada ili promociju na profesionalnom planu. Učenje jezika je korisno za mlade i za starije – nikada nije kasno da se nauči novi jezik i uživa u mogućnostima koje učenje novog jezika pruža.

Evropa je bogata jezicima – postoji preko 200 evropskih jezika kao i mnogi drugi jezici koje govore građani poreklom iz drugih zemalja. Jezička raznolikost je važna komponenta naših kultura i zato treba da je održavamo i negujemo.

Stari Grad, Beograd, Serbia

Imate komentar ili pitanje?