Turistička atrakcija – zabavni park u kom vas “američka policija” juri kao ilegalnog imigranta (VIDEO)

Turisti kao ilegalni imigranti
Turisti kao ilegalni imigranti

Zastrašujući osećaj bega pred pograničnom policijom Sjedinjenih Američkih Država postala je nova turistička atrakcija. Svako ko plati 20 dolara može se za čas naći u mrklom mraku i po nepristupačnom terenu koji su do sada iskusili samo meksički ilegalni imigranti.

Gradić u unutrašnjosti Meksika po imenu El Alberto poseduje tematski park u kojem turisti noći provode u jurcanju po nedođiji bežeći pred lažnim američkim policajcima.

Turisticka atrakcija - postani ilegalni imigrantTerenska vozila ostavljaju lažne imigrante usred divljine i njihova “golgota” počinje. Lažni policajci u džipovima jure za turistima, vičući im da stanu, i ispaljujući ćorke iz vatrenog oružja. U pokušaju da pobegnu, turisti moraju da se provlače ispod bodljikave žice, paze da ne udare glavom u neku granu ili se nabodu na kaktus.

Organizatori tvrde da je motiv, pored očiglednog ekonomskog, i podizanje svesti o tome kroz kakve muke sve prolaze ilegalni imigranti. Inače, pomenuti meksički gradić, koji se nalazi na oko 650 kilometara od granice sa SAD, spasao se sa ruba propasti tako što je postao ovakva turistička atrakcija.

_

“Border Park” (Foreign Exchange/PBS) TRT: 5.23 from Alison Fast on Vimeo.

Gospodar Jevremova 9a, Belgrade, Serbia

Imate komentar ili pitanje?