Nole okuplja svetske zvezde za pomoć deci

Novak Djokovic i fond za pomoc deciNovak Đoković, u ime svoje fondacije, organizovaće 12. septembra u Njujorku prvu dobrotvornu večeru posvećenu deci i poboljšanju uslova njihovog obrazovanja i odrastanja.

Tri dana po završetku US opena, Đoković, kao počasni predsedavajući, biće domaćin ovog značajnog događaja i večere, na kojoj će biti priređena humanitarna aukcija.

Pored našeg tenisera, kao osnivača, počasnog predsedavajućeg i ambasadora UNICEF-a učestvovaće i holivudski glumac Endi Garsija, svetski top model Anja Rubik, čuvena kreatorka Dona Karan, filmski producent Milutin Getsbi, poslovni magnat Ronald Barkl, dok su dolazak najavili i kreator Tomi Hilfiger sa suprugom Di Oklepo, urednica Voga Ana Vintur i druge poznate ličnosti.

Sredstva skupljena tom prilikom biće usmerena ka deci, posebno mališanima iz Srbije, odnosno ka ulaganju u programe ranog obrazovanja i obnovu i izgradnju vrtića.

Kako je rečeno Tanjugu iz Đokovićeve fondacije, “Novakov moto je da se podrškom mladim ljudima humanost može podići na viši nivo”.

Srpski teniser osnovao je humanitarnu fondaciju 2007. godine koja je postojala pod imenom “Novakov fond” sve do februara 2012. Misija Fondacije je da umanji patnje koje deca osećaju, nastale bilo zbog nedostatka ishrane, obrazovanja, zbog bolesti, ili zbog gubitika porodice, time što će im se obezbediti sve što je potrebno kako bi im život bio lakši i lepši.

Gospodar Jevremova 9a, Belgrade, Serbia

Imate komentar ili pitanje?