Napravljen najveći koktel u svetu (VIDEO)

Najveci koktel na svetuOsoblje čuvenog kubanskog bara “Floridita”, u istorijskom centru Havane, napravilo je danas najveći koktel u svetu, mešajući osvežavajući alkoholni “daikiri” u ogromnoj čaši od 275 litara. Uz nekoliko pomoćnika, 12 barmena, pripremili su džinovski “daikiri” za 33 minuta, koristeći za njegovo “mućkanje” 88 vlaša belog ruma, kao i veliku količinu limuna mlevenog s šećerom i isitnjenog leda.

Svoj poduhvat, akteri su posvetili rođendanu američkog pisca Ernesta Hemingveja (1899-1961), rođenom pre 113 godina, kao i 195. godišnjici postojanja bara. I danas je u baru Hemingvej “stalni gost” pošto je 2004. postavljen spomenik od bronze s prikazom za šankom na kom su knjiga i naočari. Uprava bara svakodnevno “posluži” Hemingveju omiljeni “daikiri”. Pisac je na Kubi proživeo 20 godina i skoro svakodnevno u Havani posećivao “Floriditu”.

Predstavnik za štampu “Floridite” Andres Arensibija saopštio je da je u “čašu” stalo 1.466 standardnih koktela. Arensibija je, takođe, dodao da će se za tri dana znati da li će ovaj poduhvat kubanskih barmen biti uvršćen u Ginisovu knjigu rekorda.

Gospodar Jevremova 9a, Belgrade, Serbia

Imate komentar ili pitanje?