Samouništavajuće knjige – čitaj brzo ili „ode“ knjiga (VIDEO)

Jedna argentinska izdavačka kuća je napravila knjigu koja se samouništava ukoliko je čitaoci odmah ne pročitaju. Tinta počinje da bledi kada se knjiga prvi put otvori i čitaocu ostaje 60 dana da pročita priču do kraja.

Ove knjige moraju da se pročitaju u jednom “cugu”. Ne postoji mogućnost da se započne jedno poglavlje i da se zaboravi na knjigu, pa da se tek nakon nekoliko nedelja ili meseci nastavi sa čitanjem.

Samounistavajuca knjigaJednom otvorena knjiga mora da se pročita najkasnije za dva meseca inače dolazi do njenog samouništenja.

Projekat “El Libro que no Esperar Puede” (Knjiga koja ne može da čeka) lansirala je izdavačka kuća “Kadensija Eterna” s ciljem da promoviše mlade autore.

“Ako ljudi ne čitaju njihove prve knjige, oni nikada neće izdati drugu”, navode promoteri ovog koncepta.

Samouništavajuće knjige se prodaju u plastičnoj ambalaži. Jednom raspakovane, tinta počinje polako da bledi i čitaocu ostaje 60 dana da pročita priču do kraja. Nakon dva meseca, od knjige preostaju samo korice i prazne stranice.

U izdavačkoj kući “Kadensija Eterna” kažu da se samouništavajuće knjige izuzetno dopadaju čitoacima, navodeći da je celo prvo izdanje planulo sa samo jedan dan.
_

Gospodar Jevremova 9a, Belgrade, Serbia

Imate komentar ili pitanje?