HIT LISTA VERBALISTA, EUPHORIA, Loreen (VIDEO)

Pobednica Evrovizije 2012, Loren
Loren Talhaui

Ovih dana jednu pesmu slušamo na svim radio stanicama, pevuši je cela Evropa a i u našu redakciju stigao je veliki broj mejlova da je uvrstimo u Hit listu Verbalista! Ne treba dva puta pogađati da je reč o kontraverznoj švedskoj pevačici Loren (Loreen), pobednici ovogodišnjeg takmičenja Evrovizijie i pesmi „Euforija“ (Euphoria). Pre nego što čujemo prve taktove te pesme, po običaju, donosimo zanimljivosti o našem novom hitu.

Od kada je Šveđanka Loren osvojila takmičenje za Pesmu evrovizije pesmom Euforija, njena pesma je dospela na vrh brojnih top-lista. Takođe, prodaja preko interneta je eksplodirala. Od Austrije do Velike Britanije, na iTunes listama, Loren je prva u 15 evropskih zemalja.

Loren Talhaui rođena kao dete marokanskih roditelja u Stokholmu. Pevala je već na takmičenju za švedskog Idola 2004, gde je ispala u četvrtfinalu. Uz podršku pevača Mansa Zelmerleva učestovala je 2011. na švedskom izboru za predstavnika na Evropesmi. Ni tada nije imalo mnogo sreće, Ispala je u plej-ofu, ali je pesma „My Heart is refusing me“ dospela na top ten u Švedskoj.

Za sebe kaže da je prilično usamljena, ali se ne žali. Inače, ona je učestvovala i prošle godine na državnom takmičenju za pesmu Evrovizije ali nije ušla u finale. Međutim, njena pesma “My Heart is Refusing Me“ preko noći je postala veliki hit, pa su tako rešili da i ove godine 28-godišnja Loren okuša svoju sreću. I eto – osvojila je Evropu! Prepustimo se njenoj muzici: Loren – Euforija

Gospodar Jevremova 9a, Belgrade, Serbia

Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe to get the latest posts to your email.

Imate komentar ili pitanje?

Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading