My OXFORD

Jezicka putovanja za pametne turiste


My OXFORD 2017 (uzrast 14-17 godina)

Program My OXFORD na originalan način kombinuje učenje jezika sa upoznavanjem bogate oksfordske baštine i raznim vannastavnim aktivnostima koji će učiniti da vam ovo jezičko putovanje verbalista ostane u najlepšem sećanju.

Letnja skola engleskog i putovanje u London, program My LONDON

Oxford je bezbedan ali u isto vreme živahan i multikulturan, i to je samo jedan od razloga zašto se mnogi polaznici odlučuju za jezičko školovanje u tom magičnom gradu. Koliko je Oxford bezbedan govori u prilog i činjenica da je u njegovom “starom” delu jedino prevozno sredstvo bicikl.

Polaznice jezicke mreze u OksforduTokom programa My OXFORD usavršavate engleski jezik u jednoj od najstarijih i najrenomiranijih privatnih jezičkih škola u Engleskoj – Kings koledžu (Kings Education), zajedno sa još hiljadu mladih iz celog sveta koji tu svake godine pohađaju nastavu.

Objasnićemo vam kako funkcioniše sistem učenja u Oksfordu (collegiate system of tutorial) koji je iznedrio 26 premijera i 47 dobitnika Nobelove nagrade, ali ćemo vam isto tako otkriti i mnoge zanimljivosti, poput toga šta Oksford ne može da oprosti Stivenu Spilbergu i kakva je studentska lakrdija zamalo dovela do izbacivanja cele generacije jednog oksfordskog koledža.

Šetajući kaldrmisanim krivudavim ulicama starog Oksforda, ili “Town & Gown” kako ga još nazivaju, lako je shvatiti zašto je bio inspiracija mnogim književnicima, i zašto su režiseri baš njega odabrali za snimanje filmova – od “Ribe zvane Vanda”, “Sveca” i “X-Mena” do sage o Hariju Poteru.

Taj “grad uspavanih tornjeva” u svetu je pre svega poznat po svojim koledžima i istoriji. Tokom 800 godina tradicije bio je dom kraljevima i naučnicima, piscima i ekscentricima. S nama ćete razgledati istorijski, ali i savremeni Oksford. Tu i dalje studira svetska obrazovna elita, ali je u međuvremenu postao i centar visoko razvijenih tehnologija, britanska silicijumska dolina.

Na kraju ovog uzbudljivog jezičkog putovanja, puni nezaboravnih utisaka i sa znatno unapređenim znanjem engleskog, s puno prava moći ćete da nazovete Oksford svojim gradom.

Škola

Skola engleskog u Oksfordu, Joseph's Campus
Sent Džozefs škola (St Joseph’s Campus) u rezidencijalnom, bezbednom i mirnom delu Oksforda

Nastava engleskog jezika odvija se u koledžu Kings (Kings Education), osnovanom 1980. godine, koji danas važi za jednu od najboljih škola u Velikoj Britaniji. Već na samom početku dobio je akreditaciju Britanskog saveta, što je svojevrsna garancija njegovog kvaliteta.

Kings poseduje čak tri jezička centra u Oxfordu. Glavna škola je Sent Džozefs (St Joseph’s Campus) i nalazi se u rezidencijalnom, mirnom delu Oksforda. Druga dva centra su u istorijskom jezgru grada gde se organizuju kursevi za odrasle polaznike, kao i poslovni i pripremni IELTS programi. Polaznici programa My OXFORD nastavu pohađaju u Sent Džozefs kampusu.

Sva tri školska kampusa imaju izvanredno opremljene učionice sa belim interaktivnim tablama, digitalne čitaonice, kompjuterske jezičke laboratorije, zajedničke prostorije i besplatan pristup internetu za sve polaznike, a u Sent Džozefs kampusu nalazi se i odličan školski restoran i prostorije za ručavanje.

Svi profesori su univerzitetski obrazovani, sertifikovani IELTS ispitivači sa specijalizacijama Univerziteta u Kembridžu (CELTA, DELTA). Kings Oxford je jedan od najvećih centara za IELTS testiranje u Velikoj Britaniji. To takođe znači i da su sva testiranja koja se obavljaju u gradu Oksfordu administrirana od strane predstavnika ovog koledža. U Kings Oxfordu polaznici dobijaju najviši kvalitet i prestiž a da ne moraju da plaćaju prestižnu cenu za svoje jezičko školovanje.

Učenici letnje škole jezika verbalista na aerodromu sa pratiocem grupe

Kao međunarodno akreditovana organizacija i jezička mreža, vodimo strogo računa da škole sa kojima sarađujemo u domenu školovanja maloletnih polaznika poseduju iskustvo, stručnost i visoke ocene od nezavisnih regularornih tela kada je u pitanju bezbednost i rad sa mladima.

Kings Education izdvojio se u tom smislu od brojnih škola u Engleskoj i formirao posebnu edukativnu grupu Kings Summer, specijalizovanu za rad sa maloletnim polaznicima uzrasta 12-17 godina. Kings Summer spada u najveće edukativne organizacije tog tipa. Čak 14 letnjih kampova za mlade koji se nalaze u Velikoj Britaniji i SAD svake godine redovno prolazi detaljne inspekcije britanskih i američkih kontrolnih tela sa najvišim ocenama. Akreditacije i rezultate inspekcija možete pogledati ovde.

Nastava

Jezički program ima fond od 20 časova nedeljno, a održava se u internacionalnim grupama od najviše 14 polaznika. Na časovima se obrađuju sve četiri jezičke veštine – Speaking, Reading, Listening i Writing, i predavači primenjuju komunikativni nastavni metod. Program je osmišljen tako da omogućava polaznicima da govore engleski tečno i sa samopouzdanjem, da se upoznaju i druže s mladim ljudima iz čitavog sveta, kao i da više nauče o Britaniji i britanskom načinu života.

Soba u rezidenciji Crescent HallSmeštaj – rezidencija Crescent Hall (Krezent Hol)

Polaznici letnje škole smešteni su u veoma mirnom i sigurnom rezidencijalnom delu Oksforda, na 3 minuta hoda od kampusa, u studentskoj rezidenciji Krezent Hol koja pripada Univerzitetu Oksford Bruks. Neposredna blizina ove studentske rezidencije školi (praktično prekoputa nje) jedna je od glavnih prednosti ovog smeštaja.

Jednokrevetne sobe, skromno ali funkcionalno opremljene, grupisane su u apartmane od po šest soba; svaki apartman ima dva kupatila i dva WC-a, kuhinju i zajedničku dnevnu sobu. Rezidencija je bezbedna, opremljena kamerama i čuvar je non-stop prisutan na kampusu.

Boravak je na bazi punog pansiona, a obroci se služe u restoranu Sent Džozefs kampusa.

Program aktivnosti i obilazaka
(u organizaciji koledža KINGS)

Svakoga dana polaznici učestvuju u raznovrsnom programu vannastavnih aktivnosti koje su uključene u cenu programa i imaju za cilj da se kroz druženje i zabavu proveri znanje engleskog jezika. Neke od aktivnosti i ekskurzija pogledajte u nastavku (važna napomena: Program vannastavnih aktivnosti u nastavku nije potpun, dat je kao primer i podložan je izmenama):

Polaznici jezicke mreze Verbalisti u Christ Churchu
Polaznici jezičke mreže Verbalisti u čuvenom Christ Churchu, Oxford (kliknite na foto za uvećan prikaz)

Razgledanje Oksforda

Dok šetamo “gradom uspavanih tornjeva” prvo obilazimo Šeldonijan pozorište i Most uzdisaja, a zatim se upućujemo do Bodlejanske biblioteke sa čuvenom Redklif Kamerom – camera je samo drugo ime za zgradu, prostoriju u kojoj se nalazi čudesna biblioteka.

Punting

Verbalisti u Kembridžu, juli 2014Punting je aktivnost koja se u Oksfordu ne propušta! To je veština vožnje čamca u kom se ne vesla, već se dugačkom motkom odupire o rečno dno. Ukrcaćemo se u čamac na mostiću pored Modlin koledža i krećemo u našu rečnu avanturu.

Oxford Riverside Walk

Jedna od najpopularnijih šetačih tura pomoću koje nastavljamo da upoznajemo oksfordski univerzitet, ovog puta pogledom s reke.

Letnja skola jezika u Engleskoj, VerbalistiRetki su oni koji nisu čuli za čuveni „boat race“, takmičenje u veslanju u kojima se već vek i po trkaju najbolji studenti veslači Oksforda i Kembridža. S obzirom na vekovni rivalitet ta dva britanska univerziteta, regatu svakog aprila prenosi BBC, a prate je milioni gledalaca.

Botanička bašta

Da li znate kako se na engleskom kaže đurđevak i biljka mesožderka? Oksfordska Botanička bašta deo je Univerziteta. Čak i oni koji nisu zainteresovani za botaniku, uživaće u ovoj poseti, jer je u pitanju najstarija botanička bašta na svetu. Ser Henri Devers, njen osnivač, 1621. uložio je čak 5000 funti (današnja vrednost te sume je oko 3,5 miliona funti) u osnivanje bašte “u slavu boga i nauke”. Danas bašta gaji 7000 različitih vrsta biljaka, pa ćemo tu videti i rastinje koje ne biste ni u kišnim amazonskim šumama – i sve to u u samom centru Oksforda.

Ešmolian muzej (Ashmolean Museum)

Ešmolian muzej je sastavni deo Univerziteta u Oksfordu. Poseduje izvanrednu kolekciju antikviteta i eksponata svetske i britanske umetnosti, dok slikarska galerija izlaže dela Rembranta, Ticijana, Pikasa, Brojgela i Tarnera – da navedemo samo neke. Čak i oni koji baš ne vole mnogo muzejske postavke uživaće u Ešmolianu, i to ne samo zbog preparirane ptice dodo i šešira kardinala Vulzija.

Celodnevna ekskurzija – London

Celodnevni izlet do Londona posvećen je razgledanju znamenitosti, a ostavljeno je i dovoljno vremena za šoping.

Plan aktivnosti za jezičko putovanje My Oxford

2017 CENE JEZIČKOG PUTOVANJA My OXFORD
ZA POLAZNIKE UZRASTA 14 DO 17 GODINA (PO OSOBI)

cene-za-letnju-skolu-engleskog-jezika-u-oksfordu-kings-2017-verbalisti

Razgledanje Oksforda, VerbalistiNapomena: Polaznici ostvaruju dodatne uštede jer ne snose troškove kursnih razlika. Sva plaćanja vrše se u valuti zemlje u kojoj se nalazi koledž koji organizuje i izvodi jezičko obrazovanje a na račun kompanije PRODIREKT LLC koja je ovlašćeni predstavnik i u većini slučajeva ekskluzivni regionalni zastupnik stranih koledža i univerziteta u jugoistočnoj Evropi.

Pomoć oko prijave za britansku vizu, odnosno uslugu viziranja, jezička mreža Verbalisti nikad ne naplaćuje.

U cenu je uključeno

Verbalisti ispred Redklif kamere (Bodlejanske biblioteke)Kurs engleskog jezika u Kings koledžu sa fondom od 20 časova nedeljno, administrativni troškovi upisa od 75£ koji su nepovratni, kompletan nastavni materijal, odabrani smeštaj i ishrana na bazi punog pansiona, svakodnevni program vannastavnih i sportskih aktivnosti (lokalni prevoz je takođe uključen u cenu), jedna celodnevna plus jedna poludnevna ekskurzija/izlet nedeljno, dijagnostički test na početku kursa i sertifikat po završenom kursu i besplatan pristup internetu u školi.

U cenu nije uključeno

Troškovi registracije 50£, zatim organizovan individualni ili grupni avionski prevoz sa pripadajućim taksama, aerodromski transferi, troškovi pribavljanja britanske vize (oko 130€ i plaća se direktno britanskoj ambasadi) i putno osiguranje. Važna napomena: Cena organizovanog avio prevoza zavisi od datuma rezervacije avio-karte i ona je obično znatno viša ako se avio karta kupuje 1-3 meseca pred put.

Akreditacije škola za jezicku edukaciju, Prodirekt i Verbalisti

Ispraćaj jedne od grupa jezičke mreže Verbalisti na aerodromu u Beogradu


_

_

Imate pitanje u vezi sa jezičkim putovanjem My OXFORD? Želite detaljnije informacije? Kontaktirajte nas ili pošaljite svoj komentar/pitanje popunjavanjem formulara u nastavku:

Save

Gospodar Jevremova 9a, Belgrade, Serbia

Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe to get the latest posts to your email.

Imate komentar ili pitanje?

Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading