My DUBLIN

_Jezicka putovanja za pametne turiste

_

dablin i reka liffey
Dublin i reka Liffey

Rešili ste: usavršićete engleski u zemlji gde se taj jezik govori, a u Londonu ste već bili – onda je program Verbalista My DUBLIN pravi izbor za vas. Dablin, grad Ginis piva, svesrdnih Iraca i vesele muzike – krećemo s našim jezičkim putovanjem!

Dablin je moderna metropola koja će vas očarati energijom i lepotom. Muzika, kultura i umetnost vas svuda prate u ovom kosmopolitskom gradu koji predstavlja jednu od najpopularnijih evropskih turističkih destinacija. Bajkovite i toplinom obmotane džordžijanske vile iz osamnaestog veka još uvek odolevaju napadima modernih, staklenih i čeličnih zgrada koje u poslednje vreme niču, čini se, svuda…

Ispred pivare Ginis
Ispred čuvene pivare Ginis

U slučaju da ste ljubitelj bajki, romantičnih knjiga, priča o vitezovima i princezama, u Dablinu možete posetiti nekoliko zamkova koji će vas preneti u to vreme. Romantičnoj atmosferi grada doprinose mostovi preko reke Lifi – izbrojali smo ih čak 16 u centru.

Svoje drugo, podjednako romantično lice Dablin pokazuje noću. Uz vesele taktove tradicionalne irske muzike i violine, svi cupkaju u gradskim četvrtima kao što su Temple bar i Latin Quarter. Ovde ćete probati autentično Ginis pivo koje ima aromu kafe i penu tako gustu da kroz nju čak ni peni novčić ne može da propadne (provereno!).

Srdačnost, gostoljubivost i pričljivost Iraca omogućiće vam da usavršite engleski, a s jezičkog putovanja na Smaragdnom ostrvu ponećete uspomene za ceo život.

dublin

Škola

glavna zgrada koledza ces
Glavna zgrada koledza CES u Dablinu

Osnovan 1979. godine, Centar za engleske studije CES (Centre of English Studies CES) prvi je privatni jezički koledž u Irskoj. Smešten je u dve elegantne džordžijanske zgrade u strogom centru Dablina, u istoj ulici kao i čuveni Triniti koledž i Dablinski zamak.

CES je 2007. nagrađen prestižnom titulom ‘Star English Language School’ i to jedina škola iz Dablina koju je Language Travel Magazine ikad nominovao i nagradio. Koledž je akreditovan od strane irskog Ministarstva prosvete i uglednih evropskih asocijacija ACELS (Accreditation and Co-ordination of English Language Services) i EAQUALS (Evaluation & Accreditation of Quality in Language Services), a takođe je i osnivački član MEI (Marketing English in Ireland).

Tokom poslednjih 30 godina više od 40.000 studenata iz 55 zemalja usavršavalo je engleski u CES-u.

Nastava

Standardni kurs engleskog jezika ima fond od 20 časova nedeljno i održava se u prepodnevnim satima, što omogućava polaznicima da učestvuju u bogatom školskom društvenom programu u poslepodnevnim i večernjim satima, ili da slobodno vreme provedu u učenju.

na casu skola ces u dablinu
Na casu, skola CES u Dablinu

Časovi su podeljeni u dva modula koje najčešće vode dva profesora; prvi modul bavi se gramatikom, čitanjem i pisanjem, a drugi je posvećen usavršavanju komunikacijskih veština i tečnom izražavanju.

Intenzivni kurs engleskog jezika ima fond od 26 časova nedeljno i namenjen je polaznicima koji žele da usavrše konverzaciju i na najbrži mogući način nauče kako da tečno i sigurno koriste engleski u usmenoj i pismenoj komunikaciji. Ovaj program se sastoji od standardnog kursa u prepodnevnim satima i dodatna dva konverzacijska časa utorkom, sredom i četvrtkom poslepodne. Konverzacijski časovi posvećeni su debatama i diskusijama na aktuelne i savremene teme, a koriste se autentični materijali iz elektronskih i štampanih medija.

Kantina u skoli CESPoslovnim ljudima i studentima koji se pripremaju za karijeru u globalnom poslovnom okruženju preporučujemo poslovni kurs engleskog jezika. Struktura poslovnog kursa je ista kao i kod intenzivnog: prepodne ćete pohađati standardni kurs engleskog jezika, a tokom dva poslepodnevna časa utorkom, sredom i četvrtkom proučavaćete poslovnu pismenu i usmenu komunikaciju kroz sledeće module: Meetings & Negotiations; Socializing & Travel; Oral & Written Presentations; Analyzing Figures/Describing Trends; Sales/Marketing/Advertising; Understanding Cultural Differences. Ovaj kurs moguće je pohađati u periodu između februara i oktobra.

CES je jedina jezička škola u Dablinu koja je sertifikovan IELTS testing centar. Tu možete pohađati pripemni IELTS kurs sa fondom od 20 časova nedeljno. IELTS je vodeći ispit engleskog jezika koji svake godine polaže preko milion ljudi koji žele da studiraju ili rade u zemljama gde je engleski jezik komunikacije.

studentski smestaj u dablinu skola cesSmeštaj

Boravak u porodici odličan je način da se upoznate sa irskim načinom života i intenzivno vežbate govorni engleski. Smeštaj je u jednokrevetnim sobama na bazi polupansiona radnim danom, i punog pansiona vikendom. S obzirom na centralnu gradsku lokaciju škole, polaznici u porodičnom smeštaju najčešče koriste gradski prevoz. Letnja doplata za ovu vrstu smeštaja iznosi €30 nedeljno i naplaćuje se od 1. juna do 25. septembra.

Verbalisti u obilasku koledza Triniti u Dablinu
Verbalisti u obilasku koledza Triniti u Dablinu

Koledž poseduje dve studentske rezidencije – Krestfild i Oburn, u dablinskoj stambenoj četvrti Vajthol, oko 5km udaljenoj od centra grada. Sobe su skromno ali funkcionalno opremljene, imaju satelitsku televiziju i bežičnu internet konekciju, a najveći broj ima i privatna kupatila. Boravak je u dvokrevetnim sobama na bazi noćenja. Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 41€ nedeljno. Na raspolaganju vam je opremljena kuhinja i zajednički dnevni boravak. Ukoliko se opredelite za ovaj smeštaj, potrebno je preko škole uplatiti i aerodromski transfer pri dolasku u Dablin (65€). Boravak se rezerviše od nedelje pre početka kursa do subote posle završenog kursa. Polaznici mora da imaju najmanje 18 godina da bi koristili rezidencijalni smeštaj.

Tokom jula i avgusta polaznici CES koledža mogu da borave u studentskom kompleksu Šenovin Vilidž koji je 7km udaljen od centra grada i vrlo dobro povezan gradskim prevozom. Šenovin Vilidž je posebno dizajniran i građen za dablinske studente, a odlikuje ga visok komfor i udobnost. Sastoji se od 86 apartmana koje čine 3, 4 ili 5 jednokrevetnih soba sa privatnim kupatilima i bežičnim internetom. Svaki apartman ima odlično opremljenu kuhinju, zajednički dnevni boravak i prostor za učenje. Boravak je u jednokrevetnim sobama na bazi noćenja.

verbalisti u setnji ulicom grafton u dablinu

Polasci

temple bar u dablinu
Čuveni Temple bar u Dablinu

Polaznici sa prethodnim znanjem engleskog jezika mogu upisati standardne i intenzivne kurseve svake nedelje počevši od 2. januara 2017. godine. Potpuni početnici mogu upisati kurs 2. januara, 28. marta, 13. juna, 11. jula i 21. avgusta 2017.

Poslovni kurs engleskog jezika može se pohađati u periodu između februara i oktobra.

Polazak i povratak za sve programe je uvek nedeljom, a povratak subotom. Nastava počinje ponedeljkom.

Cena uključuje

Odabrani program engleskog jezika sa navedenim brojem časova, dijagnostički test na početku kursa i sertifikat po završenom kursu, besplatan pristup internetu, odabrani smeštaj i ishranu.

Cena ne uključuje

Troškove registracije od 50€, avionski prevoz sa pripadajućim taksama, aerodromske transfere, troškove pribavljanja irske vize i putno osiguranje. Celodnevne ekskurzije i obilasci vikendom su opcioni i nisu uključeni u cenu; tokom vašeg jezičkog usavršavanja preporučujemo sledeće obilaske sa vodičem/profesorom škole CES:

Belfast & Titanic Museum 35€
Galway & Cliffs of Moher 35€
Co. Wicklow Walks (Powerscourt/Glendalough) 30€
Kilkenny City & Castle 30€
Boyne Valley & Newgrange Passage Tomb 30€

2017 CENE JEZIČKIH PROGRAMA U KOLEDŽU CES U DABLINU PO OSOBI

cene-kurseva-engleskog-jezika-u-irskoj-dublin-2017-verbalisti

Napomena: Polaznici ostvaruju dodatne uštede jer ne snose troškove kursnih razlika. Sva plaćanja vrše se u valuti zemlje u kojoj se nalazi koledž koji organizuje i izvodi jezičko obrazovanje a na račun kompanije PRODIREKT LLC koja je ovlašćeni predstavnik i u većini slučajeva ekskluzivni regionalni zastupnik stranih koledža i univerziteta u jugoistočnoj Evropi.

Akreditacije škola za jezicku edukaciju, Prodirekt i Verbalisti

_

_

Imate pitanje u vezi sa jezičkim programom u koledžu CES u Dablinu? Želite detaljnije informacije? Kontaktirajte nas ili pošaljite svoj komentar/pitanje popunjavanjem formulara u nastavku:

Save

Gospodar Jevremova 9a, Belgrade, Serbia

Imate komentar ili pitanje?