Ovog leta jezičko putovanje i iznad Londona (VIDEO-VIRTUELNA VOŽNJA)

Zicarom preko Londona i Temze
Spektakularna vožnja iznad Temze

Oni koji ove godine budu na jednom od jezičkih putovanja Verbalista u Londonu, Oksfordu ili Kembridžu imaće priliku i da se voze žičarom iznad reke Temze.

Kako portal Mondo navodi, prema projektu, koji bi trebalo da bude gotov do početka Igara, a do kojih je ostalo manje od 100 dana, ogromni stubovi postavljeni su u Temzu, a povezivaće O2 Arenu i Ekscel centar u istočnom delu grada, gde će biti održani mnogi sportski događaji tokom Olimpijskih igara.

U O2 Areni biće održan gimnastički i košarkaški olimpijski turnir, a u Ekscel centru sedam olimpijskih turnira i šest paraolimpijskih događaja.

Zamišljeno je da preko Temze stalno idu 34 gondole, u koje može da stane maksimum 10 putnika. Procena gradskih vlasti u Londonu je da na svakih sat oko 2.500 ljudi može da se preveze na ovaj način. Ceo projekat košta 60 miliona funti. Ovakav način prevoza već se koristi u nekim evropskim gradovima, poput Barselone, Lisabona, kao i u Njujorku.

Dok pijuckate piće (kažu gradski oci Londona da će to bizi dozvoljeno), uživaćete u sjajnom pogledu na delove Londona. A ispod vas Temza. Zato ne propustite da pogledate jezička putovanja My LONDON i My OXFORD jer je spektakularna vožnja iznad Temze samo jedno od brojnih uzbuđenja koje su Verbalisti pripremili za Olimpijsko leto.

_

Gospodar Jevremova 9a, Belgrade, Serbia

Imate komentar ili pitanje?