Kursevi italijanskog u Italiji – svi putevi vode u Rim sa hit jezičkim putovanjem La mia ROMA

Kursevi italijanskog u Italiji, jezičko putovanje sa Verbalistima

Kursevi italijanskog u Italiji – Svi putevi vode u Rim, kaže stara izreka. Tako i naše jezičko putovanje La mia ROMA vodi u Večiti grad, na usavršavanje italijanskog jezika i upoznavanje Rima i njegovih stanovnika ponosnih na dvomilenijumsko istorijsko i kulturno nasleđe.

U okviru putovanja La mia ROMA učite italijanski u najstarijoj i najuglednijoj jezičkoj školi u Rimu, družite se s kolegama iz gotovo 60 zemalja, a posle nastave usavršavanje jezika nastavljate u grupnim obilascima rimskih palata, trgova i fontana, zajedničkim pripremanjima špageta, degustaciji vina i gledanju italijanskih filmova. Te aktivnosti deo su jezičkog putovanja koje Verbalisti ekskluzivno organizuju u jugoistočnoj Evropi u saradnji sa školom Dilit IH.

Škola

Verbalisti ispred škole Dilit u Rimu
Škola italijanskog jezika: Ispred škole Dilit IH u Rimu, jezičko putovanje La mia ROMA

Dilit IH (Divulgazione Lingua Italiana) jedna je od najstarijih škola italijanskog jezika za strance u Italiji. Osnovana 1974. godine, danas je to prestižna institucija sa akreditacijom italijanskog Ministarstva obrazovanja, punopravni član EAQUALS-a (European Association for Quality Language Services) i ASILS-a (Associazione Scuole d’Italiano come Lingua Seconda). Deo je globalne organizacije International House kojoj pripada 120 elitnih jezičkih škola iz celog sveta.

Partner Verbalista za jezički program La Mia Roma skola italijanskog jezika Dilit u Rimu
Italijanski u Rimu: naš partner za jezičko putovanje La mia ROMA skola Dilit IH jedna je od najstarijih škola italijanskog jezika za strance u Italiji

Škola je smeštena u četvorospratnoj palati u centru Rima, na par minuta hoda od centralne železničke stanice (Stazione Termini). Raspolaže sa 10 učionica u samoj školskoj zgradi i još 14 u dva školska aneksa. Svake godine oko 2000 polaznika iz gotovo 60 zemalja usavršava italijanski u Dilitu. Nastavničko veće čini tim od 24 profesora italijanskog jezika sa diplomom FIlološkog fakulteta, a većina njih predaje u Dilitu duže od 10 godina. Visoku stručnost i profesionalizam nastavnog kadra prepoznalo je i italijansko Ministarstvo obrazovanja dodelivši Dilitu akreditaciju i zvanje Centra za obuku predavača italijanskog kao stranog jezika.

Nastava

Dilit IH je jedna od prvih škola italijanskog jezika koja je počela da primenjuje komunikativni nastavni metod, i da ga stalno usavršava i obogaćuje. U skladu s tim, na časovima se koristi mnoštvo savremenih materijala koji polaznicima omogućuju da usvoje autentične lingvističke i komunikativne veštine i da neposredno upoznaju modernu italijansku kulturu i društvo. Nastavni moto Dilita je aktivno sticanje, a ne pasivno primanje znanja.

u nastavi se koriste moderne interaktivne table
Dilit IH je jedna od prvih škola italijanskog jezika koja je počela da primenjuje komunikativni nastavni metod, a koriste se i moderne, interaktivne table

Program opšteg italijanskog jezika pohađa se u malim grupama od najviše 5 polaznika, s fondom od 15 časova nedeljno.

Nastava se može organizovati u prepodnevnim ili poslepodnevnima satima, a jedan čas traje 45 minuta.

U cenu programa uključene su razne atraktivne vannastavne aktivnosti i obilasci Rima.

Smeštaj

Porodica

Na terasi skole Dilit IH u Rimu

Možete odabrati smeštaj u gostoprimljivoj rimskoj porodici, što je sigurno i najbolji način da utvrdite svoje znanje italijanskog i da bolje upoznate Rim i njegove stanovnike. Smeštaj u porodici se po opremljenosti i udaljenosti od škole deli na standardni i standard plus.

Sobe su jednokrevetne, a boravak je na bazi noćenja. Doplata za doručak je 28€ nedeljno a za polupansion 140€ nedeljno.

Treba planirati trošak gradske takse: oko 3,5 evra po danu za prvih 10 dana, plaća se direktno domaćinu porodici.

Smeštaj je polaznicima na raspolaganju od nedelje pre početka programa pa do subote nakon poslednjeg nastavnog dana.

Stanovi

Druga opcija je boravak u stanovima od kojih se do škole jednostavno stiže autobusom ili metroom. Stanovi obično imaju dve do pet jednokrevetnih ili dvokrevetnih soba, a kupatila, dnevni boravak i kuhinju delite sa kolegama iz škole. I u stanovima se smeštaj po opremljenosti i udaljenosti od škole deli na standardni i standard plus. U cenu izraženu u tabeli uključen je boravak u jednokrevetnoj sobi na bazi noćenja.

Jezičko putovanje La mia ROMA – aktivnosti i izleti

Polaznica jezičke mreže Verbalisti ispred fontane Trevi u Rimu, Verbalisti

Svake nedelje škola organizuje filmske večeri sa projekcijama italijanskih filmskih klasika.

Od maja do novembra u školskom klubu možete učestvovati u bilingvalnim radionicama kojima prisustvuju i Italijani i čiji cilj je razgovor i komunikacija na italijanskom sa izvornim govornicima.

Jezičko putovanje La Mia Roma i obilasci znamenitosti

Petkom uveče se na radost polaznika održava “spaghettata” – umetnost i filozofija pripreme i uživanja u čuvenoj italijanskoj pasti.

Vikendom se organizuju ekskurzije u okolinu Rima od kojih je nama omiljeno ono u Napulj s obilaskom Pompeje.

Šetačka tura “Srce Rima”

Veliki broj rimskih znamenitosti nalazi se u centru Rima, i može se obići pešice. Šetnja kojom osvajamo srce Rima vodiće nas uskim, kaldrmisanim ulicama, ponekad potpuno paralisanim saobraćajem; pripremite se za obilazak u kom će crkve i bazilike iz vremena pre nove ere stajati odmah do blistavih butika svetski čuvenih dizajnera, gde će fiati i vespe juriti tik do pešaka i gde će vam barokne fasade i fontane na rimskim trgovima oduzimati dah.

Španske stepenice
Španske stepenice

Krećemo s najvišeg od sedam rimskih brežuljaka, sa trga Kvirinale, odakle se pruža prelep pogled na Rim; spuštamo se krivudavom ulicom do najčuvenije fontane na svetu – fontane Trevi koja zaslužuje mnogo više pažnje nego što danas imamo vremena da joj posvetimo, i kojoj ćemo se vratiti naknadno. Stižemo do glamuroznih Španskih stepenica, oivičenih ružičastim azalejama. Španski trg je mesto gde se ulivaju Via Condotti, Via della Croce i Largo Goldoni, pravi raj za kupoholičare. Tu je i palata u kojoj su živeli britanski romantičari Kits i Šeli.

Predivna bašta vile Borgeze
Predivna bašta vile Borgeze

Ukoliko uspemo da vas otrgnemo od izloga butika Guči, Prada, Versače i ostalih, nastavljamo šetnju do palate Borgeze u kojoj je nekada živela skandalozna Napoleonova sestra, Paulina Borghese. Put nas dalje vodi kroz još jedno kupoholičarsko iskušenje, Via del Corso, do Piazza Colona, trga s jednim od najdramatičnijih obeliska u Rimu. Na ovoj pjaci nalazi se i palata Kidži, rezidencija italijanskog premijera. Tu ćemo završiti turu ispijanjem espresa i po želji, čuvenim sicilijanskim sladoledom u obližnjoj gelateria.

Koloseum

Koloseum u Rimu

Koloseum je možda najslavniji simbol antičkog Rima. Mesto je nekadašnjih krvavih borbi na život i smrt gladijatora, robova, zatvorenika i divljih životinja iz egzotičnih zemalja.  Koloseum je i simbol rimskih osvajanja i pokoravanja. Njegova arhitektura se uzdiže na impresivnoj grupi dorskih, jonskih i korintskih stubova i na podzemnom lavirintu ćelija, koridora, rampi i liftova korišćenih za prevođenje životinja od kaveza do arena. Fantastična građevina i njena krvava istorija probudiće nam maštu, pa posle zajedničkog slikanja ispred Koloseuma predlažemo ispijanje espresa u nekom od obližnjih kafića.

Vatikan, Bazilika Svetog petra i Vatikanski muzeji

Vatikan i trg Svetog Petra
Vatikan i trg Svetog Petra

Razgledanje Vatikana počinjemo sa trga Svetog Petra, koji je još jedno od remek dela rimskog arhitekte Berninija. Trg sa kolonadama projektovan je tako da podseća na dve džinovske ruke spremne da prihvate  i pozdrave katoličke vernike u njihovom religioznom domu – Vatikanu. Zatim ulazimo u najveću crkvu na svetu – Baziliku Svetog Petra koju je uglavnom uobličio Mikelanđelo. Tu se nalazi i jedna od njegovih najčuvenijih skulputra, Pieta. Vatikanski muzeji su zbirka neprocenjivog muzejskog blaga, a na kraju ture Mikelanđelov oslikani svod Sistinske kapele ostaviće vas bez daha.

Rimski Forum

Rimski Forum
Rimski Forum

Na vrhuncu moći Rimskog carstva, Forum je bio centar zapadnog sveta: tu, u dolini između Kapitola i Palatina donosile su se političke odluke, sudilo se, trgovalo, sklapali se poslovi i gradili hramovi. Rastuća moć carstva ogledala se u veličanstvenim hramovima, kaldrmisanim ulicama oivičenim radnjama i tezgama, statuama bogova zaštitnika Rima, grandioznim palatama. Potrebno je mnogo mašte da bi se u današnjim ruševinama pod ružičnjakom i stablima pomorandži zamislio tadašnji život. Nećemo propustiti da šetnju Forumom završimo slikanjem pored ostataka trijumfalne kapije podignute u slavu pobede Rima nad Kleopatrom i Markom Antonijem, i da malo dalje, kod tri polukružna stuba predahnemo u Vestalskoj bašti. Ovde su Vestalske device održavale svetu vatru i moćnicima proricale sudbinu.

Fontana di Trevi

Fontana Trevi
Fontana Trevi

Za poštovaoce sedme umetnosti, Trevi fontanu proslavila je zanosna Anita Ekberg u Felinijevom filmskom klasiku La Dolce Vita. Ipak, kupanje u fontani nije deo našeg jezičkog programa pa ćemo se zadržati na razgledanju ove rokoko ekstravagance, a da bismo osigurali sebi povratak u Rim, po običaju ćemo baciti novčić u fontanu preko levog ramena.

Cenovnik i datumi programa

Polasci se organizuju 8. i 29. januara, 26. februara, 25. marta, 22. aprila, 20. maja, 17. juna, 15. jula, 9. septembra, 7. oktobra, 4. novembra i 2. decembra.

Program La mia Roma mogu upisati i potpuni početnici.

Polazak je uvek nedeljom, a povratak subotom

2024 CENE – KURSEVI ITALIJANSKOG U ITALIJI, JEZIČKO PUTOVANJE La mia ROMA (16+ GOD)
Program sa školskim vodičem

SMEŠTAJ
jednokreventa soba,
boravak na bazi noćenja
Časova +
aktivnosti
nedeljno
DVE
nedelje
PORODICA Standard15 +
aktivnosti
1380
PORODICA Standard PLUS15 +
aktivnosti
1460
STAN Standard15 +
aktivnosti
1415
STAN Standard PLUS15 +
aktivnosti
1505
Cene su date u evrima.

Napomena: Polaznici ostvaruju dodatne uštede jer ne snose troškove kursnih razlika. Sva plaćanja vrše se u valuti zemlje u kojoj se nalazi koledž koji organizuje i izvodi jezičko obrazovanje a na račun kompanije PRODIREKT LLC koja je ovlašćeni predstavnik i u većini slučajeva ekskluzivni regionalni zastupnik stranih koledža i univerziteta u jugoistočnoj Evropi.

U cenu je uključeno

Verbalisti ispred Villa d'Este
Usavršavanje italijanskog u Rimu i program La mia ROMA – Ispred Villa d’Este

Odabrani kurs italijanskog jezika, odabrani smeštaj, administrativni troškovi upisa koji su nepovratni, dijagnostički test na početku kursa i sertifikat po završenom kursu, besplatan pristup internetu u školi, troškovi registracije i usluga vodiča/profesora i grupni aerodromski transferi. Važna napomena: aerodromski transferi uračunati su u cenu samo ako polaznik kupi avionsku kartu preko turističke agencije angažovane od strane kompanije Prodirekt.

U cenu nije uključeno

Troškovi registracije 80€, organizovan grupni avionski prevoz sa pripadajućim taksama, nastavni materijal 18€ (plaća se u školi), lokalni prevoz u Rimu, gradska taksa i putno osiguranje.

Najbolje skole jezika

Zavidne međunarodne akreditacije obrazovne grupe PRODIREKT i jezičke mreže Verbalisti (Verbalists Education & Language Network) pogledajte ovde.

Foto i video galerija

  • Rim je raj za kupoholičare, jezičko putovanje La mia ROMA, Verbalisti
  • Učenje italijanskog u Rimu, Verbalisti
  • Vannastavne aktivnosti i obilasci znamenitosti, jezičko putovanje La mia ROMA
  • Ručak u vrtu škole Dilit u Rimu, Verbalisti
  • Recepcija škole Dilit u Rimu
  • Verbalisti polaznici u školi italijanskog jezika Dilit u Rimu
  • Na terasi skole Dilit u Rimu

Jezičko putovanje i usavršavanje italijanskog u Rimu – imate pitanje ili želite da se prijavite? Kontaktirajte nas ili pošaljite svoj komentar/pitanje popunjavanjem formulara u nastavku:

Kontakt formular

Gospodar Jevremova 9a, Belgrade, Serbia

Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe to get the latest posts to your email.

Imate komentar ili pitanje?

Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading