Luksuzan, superbrz i lep, italijanski voz Italo (VIDEO)

Superbrzi, moderni voz Italo u Italiji
Unutrašnjost voza Italo uredila je poznata dizajnerska kuća Đuđaro

Ekskluzivni italijanski privatni superbrzi voz, sa modernim enterijerom, internetom i bioskopom koji je kreirala kompanija NTV, obavio je svoje prvo putovanje. Tamnocrveni voz u obliku metka, dugačak 200 metara i nazvan Italo, otisnuo se sa rimske stanice Termini ka Napulju, gde je stigao za nešto više od sat vremena.

Unutrašnjost voza uredila je poznata dizajnerska kuća Đuđaro. Vozovi imaju pozlaćene detalje, panoramske prozore i kožna sedišta, a vagoni su širi od standardnih francuskih TŽV vozova. Postoje tri različite klase vagona. Maksimalna brzina koju vozovi razvijaju je 360 kilometara na sat.

NTV kompanija, čije predsedništvo predvodi šef Ferarija Luka di Montecemolo, nada se da će brzim, modernim vozovima preuzeti deo tržišta od državne železničke kompanije i ostvariti prednost cenovnim sistemom, prema kome putnici mogu da kupe povoljne karte ukoliko ih rezervišu unapred ili putuju van špica. Zaposleni u vozu Italo, pored italijanskog, govore i engleski, a svaka stanica na kojoj taj moderni voz staje imaće ‘Italo kuću’ za putnike koji žele informacije ili odmor.

Gospodar Jevremova 9a, Belgrade, Serbia

Imate komentar ili pitanje?