Najbolje škole engleskog jezika u Londonu – kursevi u koledžu Kings London

Mnoge škole engleskog jezika u Londonu nude odlične uslove za učenje, ipak kada je reč o kvalitetu nastave i nastavnog kadra obrazovna grupacija Kings Education, sa jezičkim centrima u Velikoj Britaniji i SAD, važi za jednu od najboljih. Ako je vaš apsolutni prioritet što brže usavršavanje engleskog jezika onda je škola Kings u Londonu pravi izbor.


Čak i oni koji nikad nisu posetili London čuli su za njegove znamenitosti – Pikadili i fontane na Trafalgaru, Kovent Garden sa uličnim zabavljačima, Vestminster i zgrade Parlamenta sa Big Benom, Bakingemsku palatu… tu su i ulice Bond i Oksford sa ekskluzivnim buticima, svetski poznata robna kuća Herods, otmeni Mejfer i pozorišta Vest Enda.

Škola

Trafalgar skver u Londonu
Polaznici škole engleskog u Londonu na trgu Trafalgar

Jezička mreža Verbalisti ekskluzivno zastupa Kings Education u gotovo celoj jugoistočnoj Evropi. Koledž je osnovan 1980. godine i već na samom početku dobio je akreditaciju Britanskog saveta, što je svojevrsna garancija njegovog kvaliteta. Svi profesori su univerzitetski obrazovani, sertifikovani IELTS ispitivači sa specijalizacijama Univerziteta u Kembridžu (CELTA, DELTA).

Škola se nalazi u Bekenemu, mirnom i bezbednom predgrađu Londona, okružena parkovima i vilama. Od centra Londona udaljena je samo dvadesetak minuta vožnje gradskim prevozom. Poseduje 25 izvanredno opremljenih učionica sa belim interaktivnim tablama, kompjutersku jezičku laboratoriju, zajedničke prostorije, kantinu i svim polaznicima nudi besplatan pristup internetu.

Kings važi za jednu od najboljih jezičkih škola u svetu, naročito kad je kvalitet nastave u pitanju. Ta obrazovna grupacija poseduje brojne jezičke centre/škole, a najveći su u Londonu, Oksfordu, Bornmutu, Los Anđelesu, Bostonu i Njujorku. Pogledajte kako izgleda škola u Bekenamu:

Kursevi engleskog u Londonu

Tokom cele godine polaznici se mogu opredeliti za programe opšteg engleskog jezika različitog intenziteta – standardni program ima fond od 20 časova nedeljno, a intenzivni 28.  Ukoliko se opredelite za standardnu opciju, na časovima ćete obrađivati sve četiri jezičke veštine, a predavači primenjuju komunikativni nastavni metod.

Intenzivan program je kombinacija standardnog kursa i jednog od 6 izbornih modula, pa 20 časova nedeljno usavršavate opšti engleski jezik, a na preostalih 8 obrađujete jedan od 6 modula – Business English, Fluency and Discussion, Postgraduate Study Skills, Pronunciation, Oxford and British Life, English Through Art.

Kings je poznat i po veoma kvalitetnim programima poslovnog engleskog i za tu namenu škola je kreirala tri programa: English Plus Business, Marketing & Finance, English Plus Law i English Plus Art and Design. Za detaljni opis i cene ovih programa kliknite ovde.

Kings London Activities Calendar, Verbalists
Bogat program vannastavnih aktivnosti organizuje se tokom cele godine (kliknite na foto za uvećan prikaz rasporeda mesečnih aktivnosti)

Ukoliko je vaše znanje engleskog jezika na srednjem nivou (Intermediate / B1), možete se opredeliti za intenzivan pripremni kurs za polaganje IELTS ispita, jer je Kings koledž licenciran IELTS testing centar. U pitanju je kurs sa fondom od 28 časa nedeljno kreiran tako da polaznike u što kraćem roku pripremi za ispit. Pripremni kursevi za polaganje IELTS-a traju 2, 3, 4 i više nedelja a upis je moguć svakog ponedeljka. Svi predavači na ovim programima su licencirani IELTS ispitivači.

First Certificate in English (FCE) ili Cambridge English: First je viši srednji nivo Cambridge ispita iz engleskog jezika i na skali zajedničkog okvira Saveta Evrope nosi oznaku B2. Od kandidata na ovom nivou očekuje se da mogu da rade ili studiraju i da se, kao turisti, lako snalaze u zemljama engleskog govornog područja. Ovaj sertifikat prihvaćen je kao dovoljna potvrda znanja za zaposlenje i neke studije širom sveta. Ovaj program pohađa se u intenzivnoj verziji (28 časova nedeljno). Možete birati između 4, 8, 10 i 12 nedelja programa.

Cene pripremnog programa sa raznim opcijama smeštaja u trajanju od 4 nedelje date su niže u cenovniku, a datumi početka kursa Cambridge English: First su 8. maj, 3. jul, 31. jul i 13. novembar.

students of the language network verbalisti at kings colleges in london

Ukoliko se odlučite da odmah nakon programa polažete ispit treba planirati i dodatni trošak za petu nedelju smeštaja, kao i cenu ispita od 150 funti. Cenu dodatne pete nedelje, kao i cenu za pripremu koja je duža od 4 nedelje dostavljamo na zahtev.

Certificate in Advanced English (CAE) ili Cambridge English: Advanced je prvi od dva najviša nivoa Cambridge ispita iz engleskog jezika i na skali zajedničkog okvira Saveta Evrope nosi oznaku C1. Od kandidata na ovom nivou očekuje se samouvereno snalaženje u većini situacija u društvu, na poslu i na studijama visokog obrazovanja u zemljama engleskog govornog područja. CAE je sertifikat koji priznaju skoro svi univerziteti i koledži u svetu, uključujući i poslodavce.

Cene pripremnog programa sa raznim opcijama smeštaja u trajanju od 4 nedelje date su niže u cenovniku, a datumi početka programa Cambridge English: Advanced su 8. maj, 3. jul, 31. jul i 13. novembar.

Ako nakon programa želite da polažete i ispit, treba planirati doplatu za dodatnu petu nedelju smeštaja, kao i doplatu za ispit od 160 funti. Cenu dodatne pete nedelje, kao i cenu za pripremu koja je duža od 4 nedelje dostavljamo na zahtev.

Smeštaj

Porodica

Boravak u porodici je odličan način da se upoznate sa engleskim načinom života i intenzivno vežbate govorni engleski. Smeštaj za polaznike uzrasta 16 i više godina obezbeđen je u brižljivo odabranim porodicama u jednokrevetnim sobama sa ishranom na bazi polupansiona (doručak i večera). Potrebno je poneti svoje peškire, a porodica će jednom nedeljno oprati veš. Moguće je obezbediti i veće, komfornije sobe sa privatnim kupatilima uz doplatu od 70£ nedeljno. Udaljenost od škole je između 10 i 30 minuta hoda a ponekad je potrebno koristiti i gradski prevoz.

Studentski stanovi

Smeštaj u studentskom stanu u Londonu
Smeštaj u studentskom stanu u Londonu

Za polaznike koji žele samostalniji i nešto jeftiniji smeštaj predlažemo studentske stanove.  Stan se deli sa još 5 ili 6 studenata iz koledža. Boravak je u jednokrevetnim sobama na bazi noćenja, a studenti dele dnevnu sobu, kupatilo i kuhinju. Udaljenost od škole je između 10 i 20 minuta hoda. Da bi boravili u studentskim stanovima polaznici moraju biti punoletni.

Kings apartmani

Na manje od 15 minuta šetnje od koledža nalaze se odlični, nedavno potpuno renovirani stanovi koji su u vlasništvu škole i namenjeni su boravku punoletnih polaznika. U apartmanima su jednokrevetne i dvokrevetne sobe, a na raspolaganju su i moderna zajednička kuhinja i dnevni boravak. Van visoke sezone, koja traje od 11. juna do 6. avgusta, moguće je rezervisati dvokrevetnu sobu samo ako dva polaznika putuju i pohađaju program zajedno. Ovaj smeštaj je u ponudi tokom cele godine a boravak je na bazi noćenja. Cena za dvokrevetnu sobu i opciju gde se deli kupatilo i dnevna soba data je niže u cenovniku. Za jednokrevetnu sobu doplata iznosi 135£ nedeljno, dok cene ostalih varijanti ovog smeštaja dostavljamo pošto dobijemo kompletan upit koji možete preuzeti ovde.  Adresa: The Kings Apartments, 175 High Street, Penge, London, SE20 7AQ

Pogledajte kako izgledaju apartmani škole Kings:

Cenovnik i datumi programa

Polaznici pripremnog programa za IELTS i programa opšteg engleskog jezika mogu upisati kurs svake nedelje.

Polazak i povratak za sve programe je uvek nedeljom, dok nastava počinje ponedeljkom.

2023 CENE – KURSEVI ENGLESKOG U LONDONU, KINGS LONDON (uzrast 16 i više godina)

Kursevi engleskog jezika u Londonu - KINGS EDUCATION, Verbalisti
Kursevi engleskog u Londonu – Cenovnik (kliknite na tabelu za uvećan prikaz)

‼️  VAŽNO: Letnja doplata se primenjuje u periodu visoke sezone od 11. juna do 6. avgusta. Van visoke sezone moguće je rezervisati dvokrevetnu sobu samo ako dva polaznika pohađaju program zajedno.

Pomoć oko prijave za britansku vizu, odnosno uslugu viziranja, jezička mreža Verbalisti svojim polaznicima nikada ne naplaćuje.

obilasci-londona-jezicka-mreza-verbalisti

Napomena: Polaznici ostvaruju dodatne uštede jer ne snose troškove kursnih razlika. Sva plaćanja vrše se u valuti zemlje u kojoj se nalazi koledž koji organizuje i izvodi jezičko obrazovanje a na račun kompanije PRODIREKT LLC koja je ovlašćeni predstavnik i u većini slučajeva ekskluzivni regionalni zastupnik stranih koledža i univerziteta u jugoistočnoj Evropi.

Cena uključuje

Odabrani programengleskog jezika sa navedenim brojem časova, kompletan nastavni materijal, administrativne troškove upisa od 85£ koji su nepovratni, dijagnostički test na početku kursa i sertifikat po završenom kursu, besplatan pristup internetu, odabrani smeštaj i ishranu.

Cena ne uključuje

Troškove registracije od 50£, avionski prevoz sa pripadajućim taksama, aerodromske transfere, troškove pribavljanja vize i putno osiguranje.

Najbolje skole jezika

Zavidne međunarodne akreditacije obrazovne grupe PRODIREKT i jezičke mreže Verbalisti (Verbalists Education & Language Network) pogledajte ovde.

Foto i video galerija

UTISCI POLAZNIKA: Verbalisti i koledž Kings nagradili su Ivana Radenova, pobednika čuvenog svetskog takmičenja za mlade talente Pop Idol dvonedeljnim kursom engleskog u Londonu

Škole engleskog jezika u Londonu – kursevi engleskog u koledžu Kings London – želite detaljnije informacije ili da se upišete na program? Kontaktirajte nas ili pošaljite svoj komentar/pitanje popunjavanjem formulara u nastavku:

Kontakt formular

Gospodar Jevremova 9a, Belgrade, Serbia

Imate komentar ili pitanje?