Letovanje i usavršavanje engleskog jezika na Malti

Letovanje i kursevi engleskog jezika za odrasle na Malti

Zatvorite oči i zamislite kristalno čisto mediteransko more i malu ostrvsku zemlju gde možete da uživate u sunčanim plažama i istražujete srednjovekovne gradove. Kada otvorite oči i pogledate naš program videćete da ste praktično na korak od mogućnosti da te divne zamišljene slike pretvorite u stvarnost. Vodimo vas na Maltu; prepustite se čarima tog ostrva i učenju engleskog jezika sa jezičkom mrežom Verbalisti.

Institut za strane jezike IELS – kvalitet i više od 30 godina duga tradicija

Recepcija skole jezika IELS na Malti, VerbalistiJezička mreža Verbalisti zastupa ekskluzivno u Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, BiH i drugim zemljama jugoistočne Evrope vodeću i jednu od najstarijih škola jezika na Malti – IELS.

Škola IELS (Institute of English Language Studies) je deo britanske obrazovne grupacije LAL koja se nalazi u vlasništvu vodećeg evropskog turističkog operatera FTI sa sedištem u Minhenu. LAL je sigurno jedan od najboljih jezičkih edukatora u svetu. Ta grupacija ima 30 godina iskustva u organizovanju obrazovnih programa za odrasle i letnjih kampova za mlade u najatraktivnijim mestima, poput Londona, Njujorka, Malte ili pak Kejp Tauna u Južnoafričkoj Republici.

Akreditacije i ugled škole IELS na Malti su impresivne. IELS je jedan od osnivača udruženja FELTOM (Federation of English Language Teaching Organisations Malta) zaduženog za ocenu kvaliteta i kontrolu rada predavača engleskog jezika, kao i samih škola. Pored toga, škola je akreditovana od strane državne malteške obrazovne institucije EFL Monitoring Board i autorizovan je Kembridž centar na Malti.

Lobi skole IELS, Malta, VerbalistiOsim programa opisanih u nastavku, za polaznike uzrasta 16 do 25 godina koji žele kvalitetnu nastavu, odličnu zabavu i brojne aktivnosti pripremili smo program active MALTA – za detalje, cene i video kliknite ovde.

Jezička mreža Verbalisti ekskluzivno zastupa u jugoistočnoj Evropi i dva najpopularnija LAL kampa za mlade – u Londonu (kliknite ovde) i Njujorku (kliknite ovde).

Letovanje na Malti s VerbalistimaMalta kao jezička destinacija Broj studenata iz Evrope koji tokom leta usavršavaju engleski jezik na Malti svake godine sve je veći i dostiže fantastičnu brojku od oko 100.000 studentata godišnje. Evropski savet redovno daje najviše ocene malteškom obrazovnom sistemu koji je potpuno rekonstruisan od kada je Malta pristupila Evropskoj uniji 2004. godine.

Stanovnici te ostrvske mediteranske zemlje najveći su evropski lingvisti, prema studiji Eurobarometra. Naime, pored maternjeg malteškog, engleski je drugi službeni jezik, a više od polovine stanovništva govori i italijanski i francuski jezik.

Skola engleskog na Malti IELS proslavila je ove godine jedinstven jubilej - 30 godina postojanja
Jezička mreža Verbalisti bila je gost na proslavi 30 godina rada škole IELS; Alex Lanczet, direktor i Olga Stanichevskaia, direktorka prodaje i marketinga (na slici)

Lokacija – koledž se nalazi u centru Slime, u neposrednoj blizini obale i po mišljenju mnogih, najlepše promenade na Malti. Slima važi za finansijski i turistički centar Malte. Na čuvenoj promenadi nalaze se brojni hoteli, kafići, restorani i šoping centri.

Školska zgrada idealno je pozicionirana jer je smeštena u prestižnom poslovnom, mirnijem delu grada. Na samo 3 minuta hoda od škole, na promenadi, nalaze se brodske taksi stanice, pa se lako možete prevesti čamcem ili brodićima do popularnih ostrva Gozo i Komino ili do nekog drugog grada na Malti. Autobuske stanice takođe su u neposrednoj blizini i za 15tak minuta stižete do bajkovitog grada Valete, dok do srednjovekovnog dragulja Mdine treba 30 minuta....pogled kroz vrata ucionice

Nastava se održava u modernoj školskoj zgradi koja poseduje čak 95 savremeno opremljenih, klimatizovanih učionica, a polaznicima su na raspolaganju i brojne zajedničke prostorije za učenje i druženje. Škola je potpuno digitalizovana sa interaktivnim „pametnim“ tablama za nastavu, dok je besplatan WiFi dostupan u svim prostorijama školske zgrade. IELS poseduje i ultra modernu hotelsku rezidenciju Days Inn čiji opis dajemo u nastavku.

Ucionice skole engleskog jezika IELS na Malti, VerbalistiNastavni kadar čine profesori, izvorni govornici engleskog jezika, pa je IELS takođe i sertifikovani centar za obuku profesora engleskog kao stranog jezika (Teacher Training Centre).

Student mix – školu posećuju studenti iz celog sveta dok procentualno prednjače Evropljani (oko 60% od ukupnog broja), što je prednost i još jedna karakteristika po čemu se IELS izdvaja od drugih škola na Malti.

Nastava

U ponudi su kursevi opšteg engleskog jezika različitog intenziteta u internacionalnim razredima sa najviše 12 polaznika. Kursevi počinju svakog ponedeljka a časovi traju 45 minuta. Prvog dana polaznici polažu dijagnostički test, nakon čega se upućuju u razrede odgovarajućeg nivoa. Pored nivoa znanja, kriterijum za formiranje razreda je uzrast, tako da se u jednoj grupi nalaze polaznici približno istog znanja i godina.

Nastava se održava u modernoj školskoj zgradi koja poseduje čak 95 savremeno opremljenih, klimatizovanih učionica
Nastava se održava u modernoj školskoj zgradi koja poseduje čak 95 savremeno opremljenih, klimatizovanih učionica

Kurs opšteg engleskog jezika ima fond od 20 časova nedeljno. Obrađuju se sve četiri jezičke veštine, a nastavni metod je komunikativan. U okviru ovog kursa polaznici mogu birati da li žele standardnu ili premijum varijantu. Standardni kurs pohađa maksimalno 12 polaznika u grupi, dok se premijum kursevi izvode u grupama od najviše 6, pri čemu je akcenat stavljen na ličnu angažovanost svakog polaznika i postizanju što boljih rezultatata u kratkom vremeskom periodu. Na časovima u manjim grupama polaznici imaju više prilike da govore engleski, prošire fond reči i dobiju neophodno samopouzudanje.

Besplatan internet i koriscenje kompjutera, IELS, MaltaIntenzivan kurs podrazumeva veći fond časova, 30 nedeljno, što doprinosi bržem napretku u učenju jezika. Posebna pažnja posvećuje se konverzaciji i slušanju jezika. Poput kursa opšteg engleskog jezika i intenzivni kurs može se pohađati kao standardni, sa maksimalno 12 polaznika u grupi, ili kao premijum sa najviše 6 polaznika u grupi.

Kurs engleskog jezika za apsolutne početnike (Beginner English Course), počinje svakog prvog ponedeljka u mesecu. Polaznici obrađuju osnovne gramatičke celine i delove rečenice, kao i četiri jezičke veštine – pisanje, čitanje, slušanje i konverzaciju. Ovaj program traje četiri nedelje i može se realizovati kroz opšti (20 časova nedeljno) ili intenzivni kurs (30 časova nedeljno), standardnog (maksimalno 12 studenata) ili premium karaktera (maksimalno 6 studenata u grupi).

Obilasci i vannastavne aktivnosti na Malti, Verbalisti
Program Malta 40+ održava se pet puta godišnje i predstavlja kombinaciju kursa engleskog sa aktivnostima prilagođenim odraslim polaznicima (kliknite na foto za uvećan prikaz)

Program Malta 40+ kreiran je za one koji žele učenje jezika u manjoj grupi u kojoj su polaznici uzrasta 40 i više godina, kao i brži napredak u jezičkom usavršavanju. Program traje dve nedelje i predstavlja kombinaciju nastave engleskog jezika sa vannastavnim aktivnostima posebno osmišljenim za polaznike ove dobi. Nastava se realizuje kroz 20 nedeljnih časova u malim grupama (maksimalno do 6 polaznika). Sledi primer okvirnog dvonedeljnog plana aktivnosti:

Prva nedelja:

  • Veče dobrodošlice
  • Poseta Mdini, tihom gradu, nekadašnjoj prestonici Malte (sa vodičem). Obavezno preporučujemo predah u poslastičarnici Fontanella!
  • Filmsko veče
  • Degustacija vina u Marsovinu – najvećoj i najprestižnijoj vinariji na Malti
  • Krstarenje do ostrva Gozo – zauvek ćete pamtiti posetu predivnom Ramla zalivu, nakon što obiđete brojne kulturno-istorijske znamenitosti
Emina Arnaut na Malti
Emina (prva s desna) sa društvom iz instituta IELS na Malti. Emina je pohađala program Malta 40+ u aprilu i njene utiske možete pročitati ovde

Druga nedelja:

  • Malta s mora – krstarenje zalivom. Spoznaćete kako su istorijske bitke povezale Valetu i tri mala grada na krajnjem jugu.
  • Blue Grotto & Marsaxlokk – poseta jednom od najpoznatijih ribarskih sela u Evropi – Marsaxlokk i obilazak fantastičnih pećina Blue Grotto i jednog od najlepših mesta na Malti za kupanje.
  • Obilazak Valete, prestonice Malte (sa vodičem) – Barrakka Gardens i panoramsko razgledanje Velike luke. Merchants Street i Republic Street su sledeće na listi, a poslastica je poseta 5D bioskopu.
  • Tradicionalna malteška večera
  • Malta Tour

Program Malta 40+ održava se pet puta u godini a njegovi datumi u 2019. su: 1. april, 6. maj, 3. jun, 2. septembar i 30. septembar.

Na casu pripreme za IELTS na Malti, VerbalistiKurs poslovnog engleskog jezika (Business English) obuhvata 20 časova nedeljno i organizuje se svakog ponedeljka u mesecu. Neophodno je da je vaše znanje engleskog jezika najmanje na nivou B1 (niži srednji) da biste mogli da upišete ovaj program. U grupama ima najviše šest polaznika.

Program pripreme za polaganje ispita IELTS predstavlja kombinaciju opšteg engleskog jezika (20 časova nedeljno) i časova posvećenih IELTS programu (10 časova nedeljno). Tokom programa izučavaju se tehnike i akademske veštine koje su potrebne za polaganje testa. Uz redovnu nastavu, polaznike očekuje minimum dva sata dodatnog samostalnog rada u vidu domaćih zadataka kako bi uspešno ispratili ceo program. Kurs počinje svakog ponedeljka u mesecu u grupama od maksimalno 10 polaznika. Polaznici moraju imati najmanje B1 nivo znanja engleskog jezika kako bi pratili program.

Verbalisti pred polazak na ekskurziju na ostrvo GozoCambridge Exam programi (FCE, CAE, CPE) – tokom pohađanja ovih programa studenti obogaćuju svoje znanje u oblasti gramatike i vokabulara. Brojni testovi vam pomažu da razvijete neophodne veštine za uspešno polaganje ispita. Uz redovne časove, polaznike očekuje minimum dva sata dodatnog samostalnog rada u vidu domaćih zadataka. Pre početka svakog od navedenih programa (FCE, CAE, CPE) polaže se dijagnostički test i utvrđuje nivo znanja engleskog jezika. Minimalni nivo za pohađanje programa zavisi od tipa Kembridž ispita i dužine kursa. U grupama je maksimalno 10 polaznika a početak programa zavisi od odabranog ispita (dostavićemo nakon što dobijemo konkretan upit). Cene kursa (FCE, CAE, CPE) bez smeštaja i ishrane iznose: 1.740 evra za 6 nedelja.

Smeštaj i ishrana

Hotel Day’s Inn (3 zvezdice)

Dvokrevetna soba, Days Inn Hotel
Dvokrevetna soba, Day’s Inn Hotel & Residence

Ova moderna školska rezidencija/hotel i izvanredan smeštaj nalazi se na manje od 5 minuta hoda do školske zgrade. Poseduje 100 soba opremljenih poput studio apartmana i mali bazen na krovu hotela sa terasom za sunčanje. Sobe su klimatizovane, imaju satelitsku televiziju i kupatilo. Hotelski lobi predstavlja i besplatnu Wi-Fi zonu. Smeštaj u dvokrevetnoj ili trokrevetnoj sobi deli se sa studentom istog koledža. Boravak je na bazi noćenja. Doplata za doručak je 35 evra a za doručak i ručak (polupansion) 140 evra nedeljno. Doručak je u rezidenciji Day’s Inn a večera u restoranu Rocca Nettuno koji se nalazi odmah pored škole.

NAPOMENA: Zbog odličnog kvaliteta i bezbedne lokacije, kao i neposredne blizine do škole i promenade, mesta u hotelu Day’s Inn brzo se popune. Jezička mreža Verbalisti kao dugogodišnji ekskluzivni partner instituta IELS svake godine ima određen broj kreveta rezervisan isključivo za potrebe svojih polaznika, međutim i taj smeštajni kapacitet popuni se već početkom godine, zato preporučujemo što raniji upis.

Adresa: 76 Cathedral Street, Sliema, SLM 1524, Malta. Za detaljnije informacije o lokaciji kliknite ovde.

Hotel Howard (3 zvezdice)

soba-hotela-howard-na-malti-verbalistiHoward hotel je takođe visoke kategorizacije i u vlasništvu škole IELS. Taj nedavno kompletno renoviran hotel nalazi se blizu najčuvenije promenade u Slimi i na samo 15 minuta hoda od škole. U okruženju su brojni restorani i kafići. Klimatizovane sobe su jednokrevetne i dvokrevetne, imaju privatno kupatilo i poseduju satelitsku televiziju. Rezidencija ima i zajedničku kuhinju u kojoj se hrana može pripremati od 10:00h do 22:00h. Mašine za pranje i sušenje veša koriste se uz doplatu od 3,50 evra po upotrebi. Sobe se čiste jednom dnevno, a hotel obezbeđuje posteljinu i peškire.

Bežični internet je besplatan u lobiju, dok je uz doplatu dostupan i u sobama. Howard hotel namenjen je punoletnim polaznicima, boravak je na bazi noćenja. Doplata za doručak je 35 evra a za doručak i ručak (polupansion) 140 evra nedeljno.

Adresa: Guze’ Howard Street Sliema, SLIM 1751, Malta. Lokaciju možete pogledati ovde.

Hotel Rocca Nettuno (4 zvezdice)

Restoran hotela Rocca Nettuno
Restoran hotela Rocca Nettuno

Moderni Executive Rocca Nettuno apartmani (jednosobni i dvosobni) nalaze se tik do škole (ulazna vrata do školske zgrade). Sobe su prostrane, sa privatnim kupatilom, i luksuzno uređene i opremljene (TV, frižider, aparat za čaj i kafu, mikrotalasna pećnica…). Internet je dostupan u apartmanima i u lobiju. Na krovu je dek za sunčanje i bazen. Čišćenje se obavlja svakog dana. Boravak je na bazi noćenja sa doručkom. Postoji i opcija punog pansiona.

Slobodno vreme

U okviru programa škola svake nedelje organizuje aktivnosti poput obilazaka Malte, krstarenja, degustacije vina, večere u nacionalnim restoranima, i po jednu celodnevnu ekskurziju nedeljno. Polaznici mogu da uživaju u ronjenju, jahanju i jedrenju uz doplatu. Cilj ovih aktivnosti nije samo zabava već i prilika da se kroz druženje proveri znanje engleskog jezika. Neki od izleta i aktivnosti uključeni su u cenu, a ostali se mogu platiti po izboru na licu mesta.

Srednjovekovni gradovi Mdina i Rabat, Harbour Cruise, žurka na brodu, jednodnevni izlet na Siciliju, Gozo i Komino, opuštanje i zabava u Splash & Fun, akvaparku, poseta Popajevom selu, samo su neke od vannastavnih aktivnosti iz ponude škole.

Polasci

Individualni polasci organizuju se svake nedelje. Smeštaj se koristi od subote (dolazak) do subote (odlazak) ili od nedelje do nedelje.

2019 CENE JEZIČKIH PROGRAMA NA MALTI
IELS (Institute of English Language Studies)

cene za kurseve engleskog na malti, iels, 2019, verbalisti
Cene su date u evrima (kliknite na tabelu za uvećan prikaz)

Polaznici ostvaruju dodatne uštede jer ne snose troškove konverzije valuta. Sa jezičkom mrežom Verbalisti sva plaćanja vrše se (deviznim nalogom za prenos) u valuti zemlje u kojoj se nalazi koledž koji organizuje i izvodi jezičko obrazovanje a na račun kompanije PRODIREKT LLC koja je ovlašćeni predstavnik i u većini slučajeva ekskluzivni regionalni zastupnik stranih koledža i univerziteta u jugoistočnoj Evropi.

Plaža na MaltiU cenu je uključeno

Kurs engleskog jezika, dijagnostički test na početku kursa i sertifikat po završenom kursu, udžbenik i nastavni materijal 25€, smeštaj i ishrana prema ponudi u tabeli.

U cenu nije uključeno

Registracija 50€, avionski prevoz, transferi i pripadajuće aerodromske takse, lokalni prevoz na Malti i putno osiguranje.

Cenu troškova avionskog prevoza sa uključenim aerodromskim transferima na Malti (doček na aerodromu i taksi prevoz do smeštaja, i obratno u povratku) moguće je dobiti nakon dostavljanja konkretnog upita na info@prodirekt.net (upit/prijavu možete preuzeti ovde). Cena avio karte u velikoj meri zavisi od datuma njene kupovine, pa preporučujemo što raniji upis.

Akreditacije škola za jezicku edukaciju, Prodirekt i Verbalisti

Kako izgleda učenje engleskog na Malti i škola IELS

Imate pitanje u vezi sa jezičkim usavršavanjem na Malti? Želite detaljnije informacije? Kontaktirajte nas ili pošaljite svoj komentar/pitanje popunjavanjem formulara u nastavku:

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Stari Grad, Beograd, Serbia

Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe to get the latest posts to your email.

Imate komentar ili pitanje?

Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading