Programi za predavače engleskog jezika i one koji to žele da postanu, Teacher Training

Programi za predavače engleskog jezika i one koji to žele da postanu, Teacher Training, polaznici jezičke mreže Verbalisti u Londonu

Vi ste profesor engleskog jezika i želite da napredujete i da se usavršavate zajedno s kolegama iz sveta? Tražite posao predavača u inostranstvu? Čak i ako niste profesor, a odlično govorite engleski jezik, nudimo vam mogućnost da za 4 nedelje steknete međunarodno priznatu diplomu predavača engleskog jezika. Programi za predavače engleskog kao stranog jezika u koledžu Sent Džajls pravo su rešenje za vas.


Škola

Koledž Sent Džajls u Londonu
Škola engleskog Sent Džajls u londonskoj četvrti Hajgejt

Sent Džajls koledž (St Giles College), sa tradicijom dužom od 50 godina renomirani je Teacher Training centar u Velikoj Britaniji, a istovremeno je i jedna od prvih škola koja je profesorima i nastavnicima engleskog jezika ponudila programe profesionalnog usavršavanja.

Programi za predavače engleskog jezika mogu se pohađati u dva centra škole St Giles – u centralnom Londonu i u London Hajgejtu.

Sent Džajls Hajgejt (St Giles Highgate)

Škola se nalazi u ekskluzivnoj, čak boemskoj stambenoj četvrti Londona. Nekada su ovde živeli Frojd, Marks (koji je i sahranjen na Hajgejtu), Dikens, a sada su među viđenijim stanovnicima ovog kraja Kejt Mos, Sting, Boj Džordž i drugi. Poput beogradskog Dedinja, poseduje šarm malog mesta punog zelenih površina, naravno, sa svim modernim pratećim sadržajima – buticima, pabovima i restoranima. Do centra Londona dolazi se za dvadesetak minuta putovanja metroom.

St Giles Highgate, Verbalisti
Teacher Training ćasovi u Hajgejtu ponekad se održavaju u predivnom školskom vrtu

Sent Džajls koledž u Hajgejtu poseduje učionice opremljene najsavremenijim učilima poput interaktivnih tabli (smart boards), klasičnu jezičku laboratoriju, kao i kompjutersku laboratoriju sa besplatnim pristupom internetu, bogatu biblioteku i DVD-teku. Sama zgrada okružena je prostranim vrtom gde se vrlo često organizuju zabave. Pored studenata iz celog sveta koji dolaze da uče engleski, ovde ćete sresti i Engleze koji u Sent Džajls koledžu pohađaju studije za profesore engleskog jezika.

Sent Džajls u centralnom Londonu (St. Giles London Central)

Kursevi Verbalista za poslovni engleski - zgrada koledža St. Giles u centralnom Londonu

Jezički centar smešten je u elegantnom zdanju u Blumzberiju, akademskom delu Londona, svega 5 minuta hoda udaljen od Britanskog muzeja i desetak minuta hoda od čuvenih trgovačkih ulica Oksford i Bond. Učionice su savremeno opremljene interaktivnim tablama, audio i DVD nastavnim sredstvima, a polaznicima su na raspolaganju jezička, kao i kompjuterska laboratorija sa besplatnim pristupom internetu.

Svake godine u Sent Džajls koledžima u Engleskoj i Americi oko 450 profesora završi neki od programa namenjenih predavačima engleskog kao stranog jezika. Te programe podjednako pohađaju stranci, kao i izvorni govornici engleskog jezika, a nastavu izvode profesori i edukatori sa bogatim praktičnim iskustvom.

Teacher Training programi

Učionice su opremljene najsavremenijim nastavnim sredstvima
St Giles škola engleskog u Londonu: Učionice su opremljene najsavremenijim nastavnim sredstvima

Možete se opredeliti za dve vrste Teacher Training programa:

Program za usavršavanje predavača engleskog kao stranog jezika (Teachers of English Course) i Program za dobijanje Kembridž CELTA diplome Univerziteta u Kembridžu  (Cambridge Certificate in English Language Teaching to Adults).

1. TEC (Teachers of English Course)

Program za usavršavanje predavača engleskog kao stranog jezika namenjen je profesorima i nastavnicima, a koncipiran je kao dvonedeljan intenzivan kurs sa fondom od 26 sati nedeljno. Cilj programa je da obnovi i usavrši predavačeva znanja metodologije i nastavnih tehnika, kao i upoznavanje sa najnovijim nastavnim sredstvima i pomagalima.

Polaznici ne polažu formalni ulazni test, a osnovni elementi kursa su: Language development, Background to language learning and teaching, Different methodologies for teaching, Classroom management and practical teaching skills, Lesson planning, Teaching aids and resources, Observation of experienced teachers. Na kraju kursa Sent Džajls koledž polaznicima izdaje sertifikat – Teachers of English Course Certificate.

Program traje 2 nedelje i može se pohađati u sledećim terminima:

St. Giles Highgate: 9. januar i 24. jul
St. Giles Central London: 24. jul

Važna napomena: za pohađanje ovog teacher training programa u školi St Giles Central London treba dodati 72 funte na cenu prikazanu u tabeli.

2. Cambridge CELTA

CELTA je profesionalna kvalifikacija i internacionalno priznata diploma za predavače engleskog kao stranog jezika koju dodeljuje Univerzitet u Kembridžu.

Da biste bili primljeni na ovaj program, nije neophodno da imate diplomu profesora ili nastavnika engleskog jezika, pa čak nije potrebno ni iskustvo u nastavi, ali morate imati najmanje 20 godina i odlično znanje engleskog jezika.

prodirekt program za obuku profesora engleskog jezika st giles

Proveru znanja engleskog jezika koledž vrši pismeno i usmeno. Pismeni deo se sastoji od testa („pre-interview task“).  Kandidatima koji polože pismeni test škola zakazuje telefonski intervju, tj. usmeni deo ispita. Po završenom intervjuu, polaznici dobijaju informaciju da li su primljeni na CELTA program. Provera znanja za prijem na program Cambridge CELTA košta £162.

Jedan deo programa čine predavanja tokom kojih polaznici usavršavaju metodiku sa posebnim osvrtom na moderne nastavne tehnike. Kompletna nastava je bazirana na komunikativnom pristupu. Drugi deo programa je praktična primena stečenih znanja tokom kojih se od polaznika traži da sami pripremaju i drže časove (ukupno 6 sati), da prisustvuju časovima iskusnih profesora (ukupno 6 sati), kao i da predaju portfolio sa radovima na temu metodologije. Posle svakog održanog časa, polaznici imaju konsultacije sa svojim mentorima.

Program traje četiri sedmice i može se upisati:

ST GILES LONDON HIGHGATE: 16. januar, 17. april, 31. jul i 16. oktobar

ST GILES LONDON CENTRAL: 6. mart, 5. jun, 4. septembar i 20. novembar

Po završenom CELTA programu polaznici ne polažu završni ispit, već se njihov rad kontinuirano ocenjuje i evaluira, podjednako teorijski i praktični deo. Konačnu ocenu i diplomu daju eksterni moderatori koje imenuje Univerzitet u Kembridžu, a ocena se donosi na preporuku mentora i predavača, i na osnovu pregledanog portfolija.

Smeštaj

Boravak u porodici je prilika da vežbate govorni engleski
Boravak u porodici je prilika da vežbate govorni engleski

Porodica. Boravak u porodici odličan je način da se upoznate sa engleskim načinom života i intenzivno vežbate govorni engleski. Smeštaj je obezbeđen u brižljivo odabranim porodicama u jednokrevetnim sobama sa ishranom na bazi polupansiona (doručak i večera).

Čester Haus je izvanredan hostel koji se nalazi na oko 25 minuta hoda ili desetak minuta vožnje autobusom od koledža. Namenjen je smeštaju polaznika od 18 do 30 godina starosti. Raspolaže velikim brojem zajedničkih prostorija (TV sale, video sale, bilijar, stoni tenis, 2 klavira, teretana, pristup internetu), fudbalskim i tenis terenima. Sobe su jednokrevetne, kupatila spratna, a ishrana je na bazi polupansiona radnim danom i punog pansiona vikendom. Doplata za sobu s privatnim kupatilom iznosi 120 funti nedeljno.

Chapter Highbury rezidencija

Chapter Highbury rezidecnija u Londonu, Verbalisti
Chapter Highbury rezidencija

Ova moderna studentska rezidencija, koja je namenjena polaznicima uzrasta 18+, udaljena je 30 minuta vožnje autobusom od škole u Hajgejtu i 20tak minuta od škole St. Giles u centralnom Londonu. U neposrednoj blizini nalazi se London Metropolitan univerzitet i stadion Arsenala. Takođe, ta londonska četvrt bogata je restoranima, kafićima, prodavnicama, a čuvena je i po organizaciji velikih muzičkih događaja tokom cele godine.

Sve sobe su jednokrevetne sa privatnim kupatilima, grupisane u apartmane od po četiri do šest soba. Svaki apartman ima potpuno opremljenu kuhinju i zajedničku dnevnu sobu. Rezidencija ima dvorište i nekoliko zajedničkih prostorija sa plazma televizorima, bioskop, teretanu, čitaonicu i prostorije za pranje i sušenje veša (usluga dostupna uz minimalnu doplatu).

Rezidencija obezbeđuje posteljinu i peškire. WiFi/internet je besplatan. Boravak je na bazi noćenja.

Doplata za doručak 32£ nedeljno (služi se u restoranu škole St. Giles).

NAPOMENA: Ovaj smeštaj je pogodan za pohađanje nastave u obe škole.

Adresa rezidencije je 309 Holloway Rd, London N7 9DS, a lokaciju možete videti ovde.

Varijante smeštaja koje smo ovde predstavili pružaju najbolji odnos cene i kvaliteta, međutim postoje i druge opcije smeštaja, a njihov opis i cene dostavljamo pošto dobijemo prijavu, odnosno konkretan upit. Prijavu možete preuzeti ovde i poslati je na info@prodirekt.net

Cenovnik

2023 CENE – PROGRAMI ZA PREDAVAČE ENGLESKOG JEZIKA

Cene za teacher training programe u Londonu, Verbalisti
Cene za Teacher Training programe date su u funtama

‼️ Važna napomena: za pohađanje Teacher of English (TEC) programa u školi St Giles Central London treba dodati 72 funte na cenu prikazanu u tabeli.

Pomoć oko prijave za britansku vizu, odnosno uslugu viziranja, jezička mreža Verbalisti svojim polaznicima nikad ne naplaćuje.

Cena uključuje 

Odabrani Teacher Training program sa navedenim brojem časova, smeštaj u jednokrevetnim sobama u porodici ili studentskoj rezidenciji, ishranu u svemu prema tabeli, administrativni troškovi upisa i nadoknada za pronalaženje i organizaciju smeštaja koje naplaćuje koledž i koji su nepovratni, udžbenike i kompletan nastavni materijal (mada se savetuje kupovina određenih udžbenika), ulazni test i intervju na početku kursa i sertifikat po završenom kursu, neograničeno korišćenje jezičke i kompjuterske laboratorije, besplatan pristup internetu u školi, reklamnu torbu od koledža.

Cena ne uključuje

Troškove registracije 50£, avionski prevoz, aerodromske transfere, troškove pribavljanja vize i putno osiguranje.

Najbolje skole jezika

Zavidne međunarodne akreditacije obrazovne grupe PRODIREKT i jezičke mreže Verbalisti (Verbalists Education & Language Network) pogledajte ovde.

Foto i video galerija

Naša polaznica Dejana Prodanović koja je pohađala Teacher Training program 2010. god. u koledžu St. Giles Highgate

Imate pitanje u vezi sa jezičkim programima za predavače engleskog kao stranog jezika u koledžu Sent Džajls? Želite detaljnije informacije? Kontaktirajte nas ili pošaljite svoj komentar/pitanje popunjavanjem formulara u nastavku:

Kontakt formular

Gospodar Jevremova 9a, Belgrade, Serbia

Imate komentar ili pitanje?