Letnja škola nemačkog jezika u Nemačkoj, active BERLIN – Berlin College

Letnja škola nemačkog u Nemačkoj, active BERLIN - Berlin College Program, Verbalisti

active BERLIN – Berlin College (16-18 god)

Koja je najbolja letnja škola nemačkog jezika u Nemačkoj? Kad su u pitanju mladi uzrasta 16 do 18 godina to je sigurno program active BERLIN – Berlin College koji sadrži 4 najvažnije stvari: 1) Berlin kao savršeno mesto za učenje nemačkog jezika; 2) GLS – višestruko nagrađivana i vodeća škola jezika u Evropi; 3) dinamičan i kvalitetan program; 4) akreditovana jezička mreža Verbalisti za sigurnost, stručnost i lakoću u realizovanju jezičkog putovanja.

Berlin

Svi oni koji su posetili glavni i najveći grad Nemačke slažu se da je Berlin grad posebne energije. Reč je o svetskoj metropoli modernog senzibiliteta i užurbanog ritma koja posetiocima nudi obilje sadržaja – samo muzeja ima više od 170, a tu su i brojni spomenici kulture, nova moderna arhitektonska zdanja, mnogi klubovi, vrhunski restorani, kafići, veliki trgovački centri.

Berlin je i grad u kojem mladi znaju da se zabavljaju. Muzika ovde ima poseban značaj i svetski poznati DJ-evi svrstavaju Berlin u najdraže destinacije za nastupe i gostovanja.

Škola

ulaz u koledc5be gls u berlinu
Ulaz u koledž GLS u Berlinu

GLS (German Language School) smeštena je u istorijskom centru Berlina, u boemskom kvartu Prenzlauer Berg u kojem su dom pronašli mnogi intelektualci i umetnici. Nakon pada Berlinskog zida, Prenzlauer Berg je doživeo procvat i sada se smatra „über-trendy“ kvartom.

Škola je osnovana 1983. godine i akreditovana je od strane berlinskog Senata, švedskog Ministartsva prosvete, kao i od strane međunarodnih asocijacija ALTO, EAQUALS i IALC. GLS je čak tri puta proglašena za najbolju jezičku školu u Nemačkoj od strane LTM Language Travel Magazine – 2008, 2010. i 2012. godine.

GLS je i jedina škola u Nemačkoj koja poseduje prestižni kampus površine 9.000 kvadratnih metara.

verbalisti na c48dasu nemac48dkog u c5a1koli gls

Sa međunarodno akreditovanom jezičkom mrežom Verbalisti (pogledajte najvažnije akreditacije ovde) znate da je sve provereno i sigurno. Naši dugogodišnji partneri vodeće su škole jezika u svetu sa zavidnom reputacijom, finansijski jake i višestruko nagrađivane. Sve prate regulative Ministarstva obrazovanja i Ministarstva zdravlja uz posebnu pažnju posvećenu bezbednosti polaznika, a mi smo preduzeli dodatne korake da vam obezbedimo miran san tokom upisa:

✅  UPIS BEZ RIZIKA – Polaznik može da odustane ili odloži pohađanje programa bez naplate standardnih troškova sve do 4 nedelje pre početka programa. Na ovaj način možete bez ikakvog rizika da rezervišete mesto na vreme, ali i da iskoristite velike povoljnosti aktuelnih promocija.

PROGRAM active BERLIN – Berlin College

...kraj jezicke skole i pocetak novih prijateljstava, Berlin College 2013, Verbalisti

Časovi se održavaju radnim danima posle podne, s ukupnim fondom od 20 časova nedeljno u internacionalnim grupama od najviše 12 polaznika.

Nastavni metod je komunikativan, a posebna pažnja se posvećuje konverzaciji; nastavni materijali su prilagođeni uzrastu polaznika pa su najčešće aktivnosti na času diskusije, debate, jezičke igre i gluma. Sistematski se utvrđuju već usvojene gramatičke partije a studentski rečnik se obogaćuje kroz rad u parovima i malim grupama.

Smeštaj

Izgled sobe u hostelu Meininger
Izgled sobe u hostelu Meininger

Smeštaj je obezbeđen u apartmanima u okviru školskog kampusa, ili u odličnim hostelima na svega 10 minuta hoda od škole.

Boravak je na bazi polupansiona; večera je u školskom restoranu. Smeštaj na kampusu je u višekrevetnim sobama (3-5 u sobi), dok je smeštaj u hostelu u dvokrevetnoj sobi.

Pogledajte na mapi Gugla razdaljinu od škole do smeštaja u hostelima:

Aktivnosti

Škola u letnjim terminima svakodnevo organizuje dve vannastavne aktivnosti: prepodneva su rezervisana za razgledanja Berlina, dok su večeri posvećene zabavi (karaoke, disko večeri, filmske projekcije i sl.). Predviđena je i jedna celodnevna ekskurzija nedeljno.

PRIMER NEDELJNIH AKTIVNOSTI ZA PROGRAM active BERLIN-Berlin College

Vannastavne aktivnosti letnje skole nemackog jezika u Berlinu, Verbalisti

Cene i datumi programa

2024 CENE, LETNJA ŠKOLA NEMAČKOG JEZIKA U NEMAČKOJ – active BERLIN – Berlin College (16-18 god)

Smeštaj
(polupansion)
DVE
nedelje
TRI
nedelje
ČETIRI
nedelje
GLS kampus (3-5 kreveta u sobi)232034504600
Hostel (dvokreventa soba, kupatilo se deli)222032704310
Sve cene date su u evrima

Individualni program i polasci:

Letnji termini:  23. i 30. jun, 7, 14, 21. i 28. jul, i 4. avgust

Letnji program završava se 18. avgusta.

Dolazak i odlazak iz smeštaja je nedeljom.

Letnja škola nemačkog u Nemačkoj, polaznice jezičke mreže u Berlinu

U cenu je uključeno

Kurs nemačkog jezika sa navedenim brojem časova, dve aktivnosti dnevno i jedan izlet nedeljno van Berlina, smeštaj u višekrevetnim sobama, ishrana na bazi polupansiona, udžbenici i kompletan nastavni materijal, dijagnostički test na početku kursa, sertifikat po završenom kursu i besplatan pristup internetu.

Putno/zdravstveno osiguranje takođe je uračunato u cenu programa.

U cenu nije uključeno

Troškovi registracije 50€, avionski prevoz sa pripadajućim taksama i transferi, lokalni prevoz u Berlinu (za 2-4 nedelje oko 80/100€), i ulaznice za pojedine sportske centre, muzeje, predstave – oko 40€ nedeljno.

Foto galerija – nemački u Berlinu za mlade

Berlin College foto album

Pogledajte ovde još slika u Berlin College foto galeriji.

Nedavno smo ponovo posetili naše partnere u školi GLS. Vodimo vas u razgledanje njihovog sjajnog kampusa i razgovaramo sa jednom od naših polaznica iz Kolombije:

Video razglednica programa i škole GLS u Berlinu

Imate pitanje u vezi sa jezičkim programom u školi GLS u Berlinu? Želite detaljnije informacije? Kontaktirajte nas  ovde ili pošaljite svoj komentar/pitanje popunjavanjem formulara u nastavku:

Stari Grad, Beograd, Serbia

Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe to get the latest posts to your email.

Imate komentar ili pitanje?

Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading