Usavrši engleski na engleskoj rivijeri – koledž Kings u Bornmutu

Usavrši engleski na engleskoj rivijeri - koledž Kings u Bornmutu, Verbalisti

Prelepa plaža i more kao stvoreno za surfing, prijatna klima sa velikim brojem sunčanih dana, bezbednost i uređenost Bornmuta, glavni su razlog da svakog leta 20.000 studenata iz celog sveta usavršava engleski na engleskoj rivijeri.


Bornmut (Bournemouth)

Peščana plaža u Bornmutu, Verbalisti
Usavrši engleski na engleskoj rivijeri – Peščana plaža u Bornmutu nagrađena je prestižnom “plavom zastavicom”

Bornmut je popularno englesko letovalište na engleskoj rivijeri, u južnoj pokrajini Dorset. Od Londona ga deli manje od dva sata vožnje, a najpoznatiji je po svojoj 11 kilometara dugačkoj peščanoj plaži nagrađenoj prestižnom “plavom zastavicom” – međunarodnom oznakom za plažu izuzetne lepote i čistoće. Gradski zeleni i zabavni parkovi i bašte ulepšavaju ovaj relativno mlad grad koji je osnovan tek početkom XX veka i ubrzo postao glavni turistički rival Brajtonu.

Škola

Kings koledž u Bornmutu
Kings koledž u Bornmutu

Jezička mreža Verbalisti ekskluzivno zastupa Kings Education u gotovo celoj jugoistočnoj Evropi. Koledž je osnovan 1980. godine i već na samom početku dobio je akreditaciju Britanskog saveta, što je svojevrsna garancija njegovog kvaliteta. Svi profesori su univerzitetski obrazovani, sertifikovani IELTS ispitivači sa specijalizacijama Univerziteta u Kembridžu (CELTA, DELTA).

Škola poseduje 42 izvanredno opremljene učionice sa belim interaktivnim tablama, 2 kompjuterske jezičke laboratorije, amfiteatar, dva restorana, mini bioskop i bogatu biblioteku sa besplatnim pristupom internetu.

Pored dve elegantne zgrade u kojima se održava nastava, studentima su na raspolaganju i tereni za košarku i odbojku u okviru kampusa. Okružen lepo uređenim vrtovima i travnjacima, koledž je svega desetak minuta hoda udaljen od centra grada i peščane plaže.

Kursevi engleskog

U ponudi su kursevi opšteg engleskog jezika različitog intenziteta. Standardni kurs ima fond od 20 časova nedeljno na kojima se obrađuju sve četiri jezičke veštine, a nastavni metod je komunikativan.

Polaznica jezičke mreže na času intenzivnog engleskog u školi Kings Bournemouth
Maria, polaznica jezičke mreže iz Brazila, pohađala je četvoronedeljni intenzivni kurs engleskog

Intenzivni kurs engleskog ima fond od 28 časova nedeljno i cilj da omogući polaznicima da tečno progovore engleski u najkraćem mogućem roku.

Ukoliko je vaše znanje engleskog jezika na srednjem nivou (Intermediate / B1), možete se opredeliti za intenzivni pripremni kurs za polaganje IELTS ispita, jer je Kings koledž licenciran IELTS testing centar. U pitanju je kurs sa fondom od 28 časa nedeljno kreiran tako da polaznike u što kraćem roku pripremi za ispit. Svi predavači na ovim programima su licencirani IELTS ispitivači. Pripremni kursevi za polaganje IELTS-a traju najkraće 2 nedelje i počinju svakog ponedeljka.

Program poslovne komunikacije (English Plus International Business) predstavlja kombinaciju opšteg engleskog jezika i terminologije međunarodnog poslovanja. Na časovima opšteg engleskog jezika obrađivaćete sve četiri jezičke veštine: govor, pisanje, slušanje i čitanje, a nastava poslovne terminologije obuhvata pisanje izveštaja, pravljenje prezentacija i poslovnih studija slučaja (case-study). Struktura programa je takva da će polaznici još najmanje 6 sati nedeljno posvetiti samostalnoj izradi projekata i domaćim zadacima.

Verbalisti, vannastavne aktivnosti u Kings Colleges u Bornmutu

U toku leta koledž organizuje poseban program za mlade (Vacation Extra) koji se sastoji od 20 časova (15 sati) engleskog jezika nedeljno i oko 15 sati posebnih aktivnosti van učionice, poput razgledanja Bornmuta u pratnji profesora, sportova na plaži, disko večeri i jedne celodnevne ekskurzije nedeljno – najčešće u London. Za opis i cene tog programa kliknite ovde.

Smeštaj

Boravak u porodici je odličan način da se upoznate sa engleskim načinom života i intenzivno vežbate govorni engleski. Smeštaj je obezbeđen u brižljivo odabranim porodicama u jednokrevetnim sobama sa ishranom na bazi polupansiona (doručak i večera). Potrebno je poneti svoje peškire, a porodica će jednom nedeljno oprati veš. Moguće je obezbediti i veće, komfornije sobe sa privatnim kupatilima uz doplatu od 90£ nedeljno. Udaljenost od škole je između 10 i 30 minuta hoda.

Jednokrevetna soba rezidencije Charminster
Jednokrevetna soba rezidencije Charminster

Druga opcija je boravak u studentskom rezidencijama Kings Čarminster (Kings Charminster) ili Kings Bič (Kings Beach) nadomak centra grada i plaže. Od koledža su udeljene 15 minuta hoda. Boravak je u jednokrevetnim sobama sa privatnim kupatilima na bazi polupansiona (doručak i večera). Sobe se čiste jednom nedeljno, kada se menjaju i posteljina i peškiri. Da bi boravili u studentskom hotelu, polaznici moraju da imaju najmanje 16 godina.

Zajednicka kuhinja u rezidenciji Town Centre
Zajednika kuhinja u rezidenciji Town Centre

Samostalniji polaznici se mogu opredeliti za Kings Taun Senter (Kings Town Centre), nedavno renoviran studentski hotel koja se nalazi u strogom centru grada, na svega 10 minuta hoda od plaže i koledža. Boravak je u lepo opremljenim dvokrevetnim sobama sa privatnim kupatilima na bazi noćenja. Moguće je rezervisati jednokrevetnu sobu uz doplatu prema cenovniku u nastavku. Sobe se čiste jednom nedeljno, a studentima je na raspolaganju potpuno opremljena kuhinja, praonica i zajednički dnevni boravak sa velikim plazma televizorom. U cenu je uključen i pristup internetu. Da bi boravili u studentskoj rezidenciji, polaznici moraju da imaju najmanje 18 godina.

soba letnje rezidencije u bornmutu 2

Smeštaj u letnjoj rezidenciji Lulvort
Nova, moderna rezidencija poseduje odličnu lokaciju i nalazi se na samo 10 minuta hoda od škole, centra Bornmuta i plaže. Namenjena je boravku studenata uzrasta 16 i više godina ako putuju samostalno, odnosno 13 i više ukoliko su sa pratiocem grupe.

Veoma kvalitetan smeštaj letnje rezidencije sastoji se od nezavisnih apartmanskih jedinica. Svaka sadrži šest soba sa privatnim kupatilom i kompletno opremljenu zajedničku kuhinju i dnevni boravak. Uz doplatu su na raspolaganju i studio apartmani sa privatnim kupatiom. Posteljina i peškiri su obezbeđeni i menjaju se jednom nedeljno kada se obavlja i čišćenje. U okviru zajedničkih prostorija na raspolaganju su i mašine za pranje veša. Besplatni bežični internet dostupan je u celoj rezidenciji.

Čuvar je prisutan 24-časa a osoblje škole, kao i pratilac grupe, takođe su smešteni u rezidenciji za vreme trajanja programa.

Boravak je na bazi polupansiona.

Adresa rezidencije je 4 – 6 Christchurch Road, Bournemouth, Dorset, BH1 3LT

Vannastavne aktivnosti

Sportske aktivnosti deo su jezičkog programa u koledžu Kings u Bornmutu
Sportske aktivnosti deo su jezičkog programa u koledžu Kings u Bornmutu

U okviru programa škola svake nedelje organizuje aktivnosti u toku popodneva i večeri. Cilj tih aktivnosti nije samo zabava i druženje, već i prilika da se stečeno znanje jezika primeni u realnim, životnim situacijama. Polaznici će se aktivno baviti sportom na košarkaškim i odbojkaškim terenima na kampusu ili peščanoj bornmutskoj plaži, razgledati znamenitosti Bornmuta i okoline, a uveče se organizuju disko večeri, karaoke ili filmske projekcije. Jednom nedeljno se organizuju ekskurzije u London, Oksford, Vindzor, Stounhendž ili Brajton koje nisu uračunate u cenu.

Cenovnik i datumi programa

Polazak i povratak za sve programe je uvek nedeljom, dok nastava počinje ponedeljkom.

Ovo je individualno jezičko školovanje za odrasle i ne podrazumeva pratioca grupe. Jezička mreža Verbalisti organizuje grupna putovanja s pratiocem grupe za maloletne polaznike a opis i cene takve letnje škole u Bornmutu možete videti ovde.

2024 CENE – ENGLESKI NA ENGLESKOJ RIVIJERI – KINGS BOURNEMOUTH (u £)

Cene kurseva engleskog jezika u Bornmutu, Verbalisti
Sve cene date su u funtama (kliknite na tabelu za uvećan prikaz)

‼️ Napomena: letnja doplata primenjuje se u periodu od 11. juna do 6. avgusta

Pomoć oko prijave za britansku vizu, odnosno uslugu viziranja, jezička mreža Verbalisti svojim polaznicima nikad ne naplaćuje.

Polaznici skole engleskog jezika u Bornmutu, Verbalisti

Napomena: Polaznici ostvaruju dodatne uštede jer ne snose troškove kursnih razlika. Sva plaćanja vrše se u valuti zemlje u kojoj se nalazi koledž koji organizuje i izvodi jezičko obrazovanje a na račun kompanije PRODIREKT LLC koja je ovlašćeni predstavnik i u većini slučajeva ekskluzivni regionalni zastupnik stranih koledža i univerziteta u jugoistočnoj Evropi.

Cena uključuje

Odabrani kurs engleskog jezika sa navedenim brojem časova, kompletan nastavni materijal, administrativne troškove upisa od 85£ koji su nepovratni, dijagnostički test na početku kursa i sertifikat po završenom kursu, besplatan pristup internetu, odabrani smeštaj i ishranu.

Cena ne uključuje

Troškove registracije od 50£, avionski prevoz sa pripadajućim taksama, aerodromske transfere, troškove pribavljanja vize i putno osiguranje.

Najbolje skole jezika

Zavidne međunarodne akreditacije obrazovne grupe PRODIREKT i jezičke mreže Verbalisti (Verbalists Education & Language Network) pogledajte ovde.

Foto i video galerija

Pogledajte kako izgledaju kursevi engleskog na najlepšim plažama Velike Britanije – u Bornmutu:

Kako je polaznik Kristijan Boveda (Christian Boveda) doživeo njegovo jezičko putovanje i boravak u Bornmutu

Engleski na engleskoj rivijeri – “Univerzalni jezik” i učenje kroz zabavu

Smeštaj i studentska rezidencija Kings Beach u Bornmutu

Kursevi engleskog u koledžu Kings u Bornmutu – imate pitanje ili želite detaljnije informacije? Kontaktirajte nas ili pošaljite svoj komentar/pitanje popunjavanjem formulara u nastavku:Save

Kontakt formular

Gospodar Jevremova 9a, Belgrade, Serbia

Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe to get the latest posts to your email.

Imate komentar ili pitanje?

Discover more from Moja jezička mreža

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading