Letnja škola nemačkog u Beču

Letnja škola nemačkog u Beču, Verbalisti

Letnja škola nemačkog u Beču active VIENNA – Holiday Course (16-19 god)


Program active VIENNA – Holiday Course predstavlja originalnu kombinaciju učenja nemačkog jezika i raznovrsnog programa vannastavnih aktivnosti prilagođenom mladima uzrasta 16-19 godina. Dok radnim danima razgledamo Beč i slikamo se ispred impresivnih građevina i kraljevskih rezidencija, vikendom obilazimo veličanstvene zamkove i gradove poput Salcburga.

‼️ Jezička mreža Verbalisti dobila je odobrenje od škole ActiLingua da ove godine, uz saglasnost roditelja, i polaznici uzrasta 15 god. mogu da pohađaju ovaj popularni program.

✅  UPIS BEZ RIZIKA – Polaznik može da odustane ili odloži pohađanje programa bez naplate standardnih troškova sve do 4 nedelje pre početka programa. Na ovaj način možete bez ikakvog rizika da na vreme rezervišete mesto na programu i/ili iskoristite velike povoljnosti eventualnih promocija.

Zavidne međunarodne akreditacije obrazovne grupe PRODIREKT i jezičke mreže Verbalisti (Verbalists Education & Language Network) pogledajte ovde.

Beč

Prater u Beču je najstariji zabavni park na svetu i omiljena atrakcija mladih, Verbalisti
Prater u Beču je najstariji zabavni park na svetu i omiljena atrakcija mladih

Nemački koji Austrijanci govore najčistija je i najmelodičnija varijanta tog jezika. Kad se spomene Beč, neizbežno pomislimo na Mocarta i Betovena, na Hor bečkih dečaka i novogodišnji koncert, vrhunske kolače i vino…

Međutim, moderni Beč pruža mnogo više od sećanja na slavnu istoriju. Prema najnovijim istraživanjima, Beč uživa reputaciju kosmopolitskog grada s najvišim životnim standardom u celom svetu i jedne od najbezbednijih prestonica.

Škola

Letnja škola nemačkog u Beču - školski depadans Sacre Coeur
Letnja škola nemačkog u Beču – školski depadans Sacre Coeur u kom nastavu pohađaju polaznici uzrasta 16-19 godina

Škola Aktilingva (ActiLingua) nalazi se nadomak zamka Belvedere u mirnoj rezidencijalnoj četvrti okružena mnogobrojnim ambasadama. Škola je osnovana 1988. godine, a akreditovana je od strane IALC i ÖSD (Österreichisches Sprachdiplom Deutsch). Pored moderno opremljenih i klimatizovanih učionica, studentima je na raspolaganju i multimedijalna biblioteka sa 17 računara, kao i besplatan pristup internetu.

Letnja škola nemačkog u Beču (active VIENNA-Holiday Course) održava se u školskom depadansu Sacre Coeur koji se nalazi odmah pored glavne školske zgrade. Prostran vrt i brojni sportski tereni čine da je depadans naročito popularan među mladim polaznicima.

Letnja skola nemackog jezika u Beču, active VIENNA-Holiday Course, Verbalisti
Jezička mreža Verbalisti više od petnaest godina zastupa školu nemačkog jezika Aktilingva. Photo: Učenje nemačkog u Beču i Holiday Course

Nastava

Organizovan doček mladih polaznika na aerodromu u Beču
Organizovan doček mladih polaznika na aerodromu u Beču

U ponudi je standardni kurs nemačkog jezika sa fondom od 20 časova nemačkog nedeljno (od 09.00 do 12.15), ili za intenzivni kurs od 30 časova nemačkog nedeljno (od 09.00 do 12.15, i od 1.30 – 14.00); u oba slučaja nastava se održava u malim grupama od 8 do 15 polaznika, a u cenu je uključeno dodatnih 5 sati vannastavnih aktivnosti i kulturnog programa.

Minimalna dužina programa je dve nedelje, a maksimalna 6 nedelja.

Smeštaj

Letnja škola nemačkog u Beču - Sve sobe su dvokrevetne sa privatnim kupatilima

Za polaznike koji pohađaju program active VIENNA za mlade (16-19 god) smeštaj je obezbeđen u studentskoj rezidenciji u centru grada. Od škole je udaljena nekih 25-30 minuta putovanja gradskim prevozom i u njoj borave samo tinejdžeri polaznici programa Aktilingve. Sve sobe su dvokrevetne sa privatnim kupatilima, i ukoliko ne zatražite suprotno prilikom prijave, sobu ćete deliti sa polaznikom koji ne govori vaš maternji jezik radi bržeg učenja nemačkog jezika. Potrebno je poneti sopstvene peškire. Pri dolasku polaznik plaća depozit od €100. Taj iznos se vraća poslednjeg dana programa ukoliko nije načinjena nikakva šteta.

Boravak je na bazi polupansiona (doručak i večera), a obroci se služe u restoranu u samoj rezidenciji.

Vannastavne aktivnosti

Učenje nemačkog u Beču - slikanje ispred čuvene katedrale (St. Stephen’s Cathedral), Verbalisti
Učenje nemačkog u Beču – slikanje ispred čuvene katedrale (St. Stephen’s Cathedral)

U okviru programa škola organizuje raznovrsne aktivnosti: obilaske palata, muzeja i drugih znamenitosti Beča u pratnji profesora, zatim sportske aktivnosti, piknike i zabavu skoro svake večeri.

Te aktivnosti organizuju se u poslepodnevnim i večernjim satima, a njihov cilj nije samo zabava, već i prilika da se i posle časova družite s dugarima iz škole, kao i da proverite stečeno znanje nemačkog jezika u realnim, životnim situacijama.

Holiday Course program u Beču, Verbalisti

Neke aktivnosti su uključene u cenu programa (za 4 dana u nedelji), a ostale se doplaćuju po izboru (detaljnije u delu “u cenu nije uključeno”).

Tokom boravka na programu mora se koristiti gradski prevoz; nedeljna karta košta oko €26 i plaća se po dolasku u školu.

Cenovnik i datumi programa

Individualni polasci 30. jun, 14. i 28. jul

Termini za apsolutne početnike: 30. jun i 28. jul

Polazak je uvek nedeljom, a povratak subotom.

2024 CENE, LETNJA ŠKOLA NEMAČKOG U BEČU – active VIENNA – Holiday Course (16-19 GODINA)

INDIVIDUALNO PUTOVANJE

SmeštajProgram2 nedelje3 nedelje4 nedelje6 nedelja
Studentska rezidencija
dvokrevetna soba
polupansion
Standardni
20 časova
+ 5 aktivnosti
1600226029204240
Studentska rezidencija
dvokrevetna soba
polupansion
Intenzivni
30 časova
+ 5 aktivnosti
1840262034004960
Cene su date u evrima
Letnja škola nemačkog u Beču, polaznice jezičke mreže Verbalisti
Letnja škola nemačkog u Beču, polaznice jezičke mreže Verbalisti

U cenu je uključeno

Odabrani kurs nemačkog jezika, 5 časova nedeljno vannastavnih aktivnosti (četiri dana u nedelji), smeštaj u dvokrevetnim sobama u studentskoj rezidenciji, polupansion (doručak i večera), udžbenici i kompletan nastavni materijal, dijagnostički test na početku kursa i sertifikat po završenom kursu, besplatan pristup internetu.

U cenu nije uključeno

Troškovi registracije od €100, troškovi grupnog putovanja (avionski prevoz sa pripadajućim aerodromskim taksama i transferima), lokalni prevoz u Beču (€17 nedeljno) i putno osiguranje.

Pri upoređivanju cena letnjih škola nemačkog jezika treba imati u vidu da za razliku od programa active BERLIN-Berlin College ili sportskog kampa za mlade u Berlinu, letnje škole u Beču ne uključuju u cenu programa poludnevne ili dnevne ekskurzije, pa je tako potrebno planirati 80€ za celodnevnu ekskurziju u Salzburg i 50€ za poludnevnu ekskurziju u Laxenburg ili Burg Kreuzenstein, kao i 26€ nedeljno za organizovane ture razgledanja s vodičem.

Letnje škole nemačkog u Berlinu uključuju putno osiguranje u cenu programa, dok se za kampove u Beču putno osiguranje kupuje posebno.

Prijava i upis na program

Molimo vas da popunjenu i potpisanu prijavu i opšte uslove, zajedno s kopijom prve strane pasoša polaznika, pošaljete na info@prodirekt.net

Preuzmite prijavu
(kliknite na malu sličicu PRIJAVA u nastavku)
prodirekt prijava

Preuzmite Opšte uslove
(kliknite na malu sličicu OPŠTI USLOVI u nastavku)
PRODIREKT Opsti uslovi

Važno je da napomenemo da vas prijava ni u kom slučaju ne obavezuje na upis nekog kursa, međutim, tek kad dobijemo popunjenu prijavu mi možemo da proverimo raspoloživost mesta na programu. Program je inače moguće rezervisati samo nakon potpisivanja ugovora s koledžom i uplate depozita, odnosno celog iznosa programa.

Foto i video galerija

 • at the Danube Island Verbalists
 • Schonbrunn Palace Verbalists
 • Anastasija
 • German Holiday Course active VIENNA Verbalists
 • Ice cream break
 • Ice creams in Vienna are amazing
 • Our students shopping in the city center Verbalists
 • Sightseeing Schonbrunn Palace Verbalists
 • Bojana got right away the Actilingua shirt Verbalists
 • The place where Verbalists students have German classes
 • active VIENNA Holiday Course Verbalists in the class
 • And after the class Verbalists
 • Our students in their room ActiLingua Student House
 • Vienna is famous for its cakes
 • Visiting Viennas Volksgarten
 • Watching the fireworks
 • Excursion to Graz and famous Uhrturm Verbalists

Programe globalne jezičke mreže Verbalisti (Verbalists Education & Language Network) pohađaju mladi iz celog sveta, pogledajte kako su neki od njih opisali svoja iskustva sa programom active VIENNA-Holiday Course.

Letnja škola nemačkog u Beču – imate pitanje ili želite da se upišete na program? Kontaktirajte nas ili pošaljite svoj komentar/pitanje popunjavanjem formulara u nastavku:

Kontakt formular

Stari Grad, Beograd, Serbia

Imate komentar ili pitanje?